Fox Duralite Chair aan de waterkant

Toen ik na een lange sabbatical het vissen weer had opgepakt werd ook veel van het materiaal aangeschaft. Niet alles was dan gelijk van topkwaliteit natuurlijk. Na een slordige negen jaar heeft mijn stoel het inmiddels begeven en deze was toch echt rijp om naar de stort te brengen. Dus werd er rond gekeken voor een nieuw stoeltje. Gewicht is voor mij erg belangrijk, aangezien ik bijna altijd voor twee personen spullen moet meenemen. De ene keer dat ik wel alleen gaat is het vaak struinend of een korte avondsessie en eigenlijk is gewicht dan net zo belangrijk. Na wat rondstruinen en wikken en wegen tussen comfort, compact en gewicht viel mijn oog op de Fox Duralite Chair. Met maar 3,2 kg heel erg licht te noemen en toch nog een redelijk formaat. Tijdens onze sessie op Carp Valley heb ik hem uitgeprobeerd en had dus genoeg tijd om dit stoeltje eens nader te bekijken.

De fox duralite chair weegt maar 3.2 kgJe tilt de Fox Duralite Chair met één vinger op.

Specificaties

Laten we eens beginnen met de specificaties van de Fox Duralite Chair.

  • Breedte zitting 47cm

  • Zithoogte 33-40 cm

  • Gewicht 3,2 kg

  • Rugleuning 52 cm

  • Maximale belasting: 180 kg

  • Verstelbare poten

verstelbare modderpotenAlle poten zijn verstelbaar en voorzien van modderpoten.

Gewicht en comfort

Zoals ik in de introductie al aangaf was het gewicht de voornaamste reden om te kiezen voor deze stoel. Meestal betekent dit dat er dan ergens concessies gedaan moeten worden. Ondanks dit is de stoel toch voorzien van armleuningen die ook nog eens voorzien zijn van een support. Hierdoor hoef je dus niet bang te zijn dat ze doorbuigen. De stoel heeft een maximale belasting van 180 kg en dit voel je ook terug. Alles voelt erg robuust aan. Het zitgedeelte is licht gevoerd en grotendeels voorzien van een soort mesh. Natuurlijk zal een grotere stoel nog comfortabeler zitten, maar met een rugleuning van 52 cm hoogte vond ik deze toch een erg goede ondersteuning geven. Ondanks mijn zwakke rug was enkele uurtjes vertoeven in deze stoel echt geen straf. De zithoogte is verstelbaar tussen de 33 en 40 cm. Hierdoor valt hij in de categorie lage stoelen. Dit moet je liggen natuurlijk, maar ik vind dit persoonlijk wel fijn.

fox duraliteHet zitgedeelte is licht gevoerd en grotendeels voorzien van mesh.

Features

De stoel heeft vier verstelbare poten die allemaal zijn voorzien van modderpoten. Zowel de voorste als achterste poten zijn voorzien van een lock mechanisme. Hierdoor kunnen niet per ongeluk de poten inklappen als je hem verzet. Bij mijn oude stoel zat dit niet, en als je de poten niet helemaal had uitgeklapt gebeurde het wel eens dat je dan net met je vingers er tussen zat. Niet echt fijn dus. Een klein detail, maar ondanks dat ze de stoel bewust erg licht hebben gemaakt zijn dit soort features toch niet achterwege gelaten.

Fox Duralite chair - poten zitten gelockedDe voor- en achterpoten zijn voorzien van een lock mechanisme.

Conclusie

Met maar 3,2 kg is het echt een uiterst lichte stoel te noemen. Ondanks dit voelt de stoel toch enorm robuust aan. Ook op zitcomfort wordt niet ingeboet en de stoel zit heerlijk. Het blijft natuurlijk een stoel uit het kleinere segment en de leuning is niet zo hoog dat je hoofd hier tegen kan rusten. Ook zit je redelijk dicht op de grond, wat zeker voor het struinen juist een must kan zijn. Opstaan uit de stoel gaat natuurlijk dan iets minder makkelijk (zeker als je wat langer bent.) Is gewicht of transport formaat een vereiste dan heeft Fox een mooie robuuste en comfortabele stoel op de markt gebracht.

Video review

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.