Review Raptor Venator Schepnet

Het merk Raptor zullen jullie waarschijnlijk vooral kennen van hun boten. Rond Carp Zwolle hebben ze naast diverse nieuwe boten ook diverse andere producten gelanceerd. Zo hebben ze diverse tenten, onthaakmatten, stoelen, strechers en schepnetten toegevoegd aan hun assortiment. De schepnetten worden uitgebracht onder de naam RCG Venator en is er in drie modellen. Aangezien mijn visserij eigenlijk alleen van de kant is heb ik het schepnet met de steel uit één deel aan een test onderworpen.

RCG Venator Schepnet

Zoals ik al vermelde zijn er momenteel drie schepnetten verkrijgbaar die allemaal de naam Venator hebben meegekregen. Er is een Fast Net model welke je heel gemakkelijk kan inklappen, de andere twee zijn eigenlijk gelijk behalve dat er een andere steel bij zit. Naast de steel uit één geheel is er ook variant verkrijgbaar met een deelbare steel wat natuurlijk erg gemakkelijk is als je vaak uit een boot moet drillen.

Zeer fraai spreidblokHet schepnet is voorzien van een zeer fraai RVS spreidblok en RVS bussen op de spreidarmen

De specificaties

Het net is 42” en is aan de onderkant voorzien van een zeer fijnmazig net. De hoeken zijn verstevigd zodat het net een lange levensduur heeft. De spreidarmen zijn gemaakt van 4k carbon, voorzien van drijvers aan de voorkant en RVS eindstukken om in het RVS spreidblok te plaatsen. Deze laatste is voorzien van een ingegraveerde karper die helaas niet meer zichtbaar is als je gebruik maakt van de bijgeleverde netfloat. Dezelfde afbeelding is ook zichtbaar op de RVS onderkant van je schepnetsteel. Het geheel word geleverd in een stevige hoes.

raptor venator

Gebruik

De specificaties beloven een zeer deftig schepnet en dat voor een heel schappelijk prijs van maar € 99,-. Nu bestaat het merk Raptor nog niet zo heel lang, maar eigenlijk hoor je er geen slechte verhalen over. Mijn interesse was dus gewekt en was dus heel benieuwd toen ik het schepnet mocht uitpakken. Zoals ik vermelde word het schepnet geleverd in een stevige hoes die eigenlijk een klein slagje groter had gemogen. Je moet het net strak oprollen wil je deze terug in de hoes krijgen. De andere specificaties worden meer dan waargemaakt. Alles is van zeer degelijke kwaliteit en zeker het RVS spreidblok mag er zijn. De spreidarmen zijn voorzien van RVS bussen die aan het einde smaller zijn zodat het spreidblok minimaal is. Tijdens het gebruik vond ik het wel lastig om de spreidarmen uit het spreidblok te krijgen. Er staat net iets te veel druk op de spreidarmen.

bescherming op de hoeken

Conclusie

Met een adviesprijs van € 99,- valt hij in de onderkant van het middensegment, maar krijg je wel veel waar je geld. Alles is netjes afgewerkt en van zeer degelijke kwaliteit. Persoonlijk vind ik dat er net iets te veel spanning op de armen staat waardoor je de armen niet echt gemakkelijk uit het spreidblok krijgt. De floaters aan de voorkant van de armen is iets waar ik tijdens het gebruik niet echt meerwaarde van ondervond, maar ik kon ze er ook niet afhalen om te kijken of dat dit dan veel verschil uitmaakt. Voor € 99,- heb je dus een heel deftig schepnet en heeft Raptor een mooi product op de markt gezet. Ze zijn te verkrijgen via de webshop van Raptor Boats.

Ook de achterkant van de steel is voorzien van een RVS dop met dezelfde tekening als op het spreidblokOok de achterkant van de steel is voorzien van een RVS dop met dezelfde tekening als op het spreidblok

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.