Review Ridgemonkey Choppa Boilie Cutter

Het halveren van boilies zien we vaak bij het maken van een voerstek. Door het halveren van de boilies dwarrelen ze anders naar beneden en wordt je voerplek groter en komen de attractoren veel beter vrij. De Choppa Boilie Cutter van Ridgemonkey is alweer een tijdje op de markt en ontbreekt dan ook zeker niet in mijn vistas tussen al mijn andere handige gadgets. Ik hoor je al bijna zeggen dat je boilies gewoon simpel met je zakmes kan halveren maar eerlijk is eerlijk…...waarom zou je het je eigen moeilijk maken als het ook makkelijk kan.

Ontwerp

Het ontwerp bestaat uit een duurzaam tweedelig slijtvast systeem en is ontworpen en ontwikkeld om meerdere boilies tegelijk te halveren doordat de tool is voorzien van een roestvrijstalen mes. Verder is hij eenvoudig in gebruik en gemakkelijk te legen waar we straks nog even op terugkomen.  De Choppa Boilie Cutter is handig in gebruik en door zijn smalle ontwerp makkelijk op te bergen. Verkrijgbaar in drie verschillende maten:

  • Small 14-16mm
  • Medium 18mm-20mm
  • Large 22-26mm

Gebruik

1# Verwijder de boilie houder uit de constructie
2# Vul de boilie houder met de gewenste hoeveelheid boilies
3# Zorg ervoor dat je de onderste laadklep dicht doet en plaats de body over de gevulde boilie houder
4# Druk deze nu stevig naar beneden om je boilies te snijden
5# Draai de body om boven je emmer en open de laadklep om te legen

Ervaring

De Choppa Boilie Cutter is zoals hierboven beschreven zeker een handige tool zolang je zachte boilies gebruikt. Bij gebruik van hardere boilies lijkt het roestvrijstalen mesje er niet makkelijk doorheen te kunnen. Bij hardere boilies moet je meer kracht zetten wat je meestal doet op borsthoogte en als het mesje uiteindelijk door de boilies heen snijdt gaat ie ook als een speer. Mijn ervaring als vrouw is om dat dus nooit meer te doen. Ik heb echt geen dubbel D maar geloof mij…….Ik had serieus blauwe boobs! Als laatste vind ik persoonlijk dat de laadklep om de Cutter te legen en te vullen wat van mindere kwaliteit is waardoor hij soms uit de gleufjes schiet en de laadklep in de emmer met boilies ligt. Kortom, naar mijn mening is de Choppa Boilie Cutter zeker een handige tool zolang je maar zachte boilies gebruikt!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.