Review Vass Tex Fleece Lined Boots

De zomer is nu toch echt op zijn retour en de herfst heeft zijn intrede gedaan. De eerste regenbuien en temperaturen onder 10 graden zijn inmiddels “gewoon“ te noemen. Kon je van de zomer nog wegkomen met enkel je shirt en 's nachts misschien een trui, dan heb je nu toch net iets meer dan dat nodig. Regenkleding, warmtepakken en goed schoeisel kunnen weer tevoorschijn worden getoverd.

Laarzen

Je hebt ze in alle vormen, maten, merken en types. Voor ieder wat wils en de keuze is reuze. Wat past bij jouw visserij? Waar doe ik goed aan? Hoog, laag, rubber, gevoerd, extra sokken? De keuze daarin is persoonlijk en wat jezelf fijn vind. Al enige tijd viste ik in de winter met bergschoenen van het merk Mindl, op zich een goede schoen die voldoende bescherming biedt tegen wind, regen en vuil. Het enige nadeel is dat het een veterschoen is en zeker 's nachts is dat niet handig. Al te vaak ging ik al struikelend voorwaarts richting mijn hengels, omdat mijn veters nog los lagen. Ook heb ik het geprobeerd met rubberen kaplaarzen, maar deze waren zonder voering en ademen niet, wat tot gevolg heeft dat je kakken gaan zweten en dat is met vorst/koude aan de grond geen strak plan en behoeft geen verdere uitleg. Nu zag ik dat men bij Vass een halfhoge laars had gemaakt en bij navraag en wat onderzoek bleek deze boot mij de moeite waard!

De Vass Tex Fleece Lined Boots

Een hele mond vol, maar de naam zegt het al, een laars die gevoerd is met fleece. Dit type laars is geen “thermische” laars, maar geeft wel een hoog draagcomfort. De zool is sterk en voorzien van een goed profiel, iets wat de langere wandelingen ten goede komt. Let wel, de laarzen ademen wel enigszins, maar als je van plan bent om er echt verre afstanden mee te gaan lopen bestaat de kans dat er toch wat vocht ophoopt in de laars, althans dat heb ik wel ervaren. De laars is voorzien van een “velcro strap“ wat het sluiten van de schacht vergemakkelijkt. Men heeft er goed aangedaan om het bovenste gedeelte van de schacht wat breder te maken, wat het snel aan- en uit doen makkelijk maakt. Aan de achterzijde van de laars zit aan elke kant een brede/lange lip die je kunt gebruiken om snel in je laarzen te schieten.

Droge voeten

Je kan gerust tot op boven je hielen het water instappen, maar verder dan dat is niet te aan te raden, want vanaf dat punt is het materiaal waterafstotend. Mocht je verder het water in willen dan zul je verder moeten kijken naar een andere/hoger type laars, maar voor de meeste wateren/omstandigheden zijn deze laarzen uiterst geschikt. De laars is licht van gewicht en zitten lekker om je voeten heen. Ook blijven ze drijven mochten ze onverhoopt in het water vallen, hetgeen mij is overkomen toen ik ze al zittend op een steiger iets te enthousiast uit wilde trekken. Even in het zonnetje zetten doet wonderen, want binnen een klein uurtje waren ze al droog. De herfst- en winterperiode is in mijn optiek de mooiste van het jaar. Keep your feet dry!

Advies

Mocht je willen overgaan op een koop, neem ze dan wel een halve maat groter dan je eigen schoenmaat want ze vallen best klein uit. In de koudere maande draag ik graag geitenwollen sokken en die zijn wat dikker dan de normale sok. Wel zo fijn dat je dan wat ruimte over hebt in je laars! De adviesprijs bedraagt €69,95 en zijn o.a. te verkrijgen bij Hareco Hengelsport.

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.