RidgeMonkey sandwich toaster XL aan de waterkant

Bij toeval ben ik in contact gekomen met de producten van RidgeMonkey. De producten waren mij al langer bekend en vooral de ‘Sandwich toaster XL’ leek me wel wat. Echter met een prijs van €39,99 heb ik hem toch maar laten liggen, reken helaas nog wel eens om in guldens. Enkele weken later kreeg ik er bij toeval toch één in mijn bezit om te proberen en ik moet zeggen... wat een geweldig ding! In deze review laat ik weten wat RidgeMonkey zelf te melden heeft over deze toaster en wat dat doet in de praktijk.

De beschrijving van de RidgeMonkey website is als volgt:

De RidgeMonkey Sandwich toaster XL is gemaakt van lichtgewicht aluminium, bezit een geweldige anti aanbaklaag waardoor boter niet nodig is en heeft een afmeting van  190mm (390mm met handvat) x 210mm x 45mm en dat is 2x zo groot als het ‘standaard’ model. Op de pan zit een speciaal motief dat ervoor zorgt dat de hitte goed verdeeld wordt en de handvatten houden dit juist weer tegen zodat je handen niet verbrand.

Maar hoe uit zich dat in de praktijk?

Ik heb de pan nu enkele weken gebruikt en ben er zelf helemaal verliefd op geworden, geen recept is meer veilig en we eten tegenwoordig zelfs pizza aan de waterkant! Het vrij dunne aluminium zorgt ervoor dat de pan binnen enkele seconden al warm is en met hoog vuur zelfs te warm! Zorg er daarom voor dat je brander op de laagste stand staat en trek er een paar minuten extra voor uit. Dit voorkomt dat je eten aanbrand en dat gebeurt vrij snel als je niet op let. Maar zelfs met een piepklein vuurtje is je pizzatje binnen 10minuten klaar hoor ;)

De antiaanbaklaag is inderdaad erg goed, echter ging bij mij het bakken van eieren zonder boter niet helemaal goed en verpeste ik hierdoor mijn ei. Ik raad daarom aan om altijd een klein drupje boter te gebruiken als je vlees of een ei wilt bakken. Bij het opwarmen van pizza, worstenbroodjes en alle het andere voedsel dat in de ‘oven’ kan hoef je geen boter te gebruiken.

De RidgeMonkey sandwich toaster heeft aan de buitenkant een speciaal motief dat hitte goed begeleid, en dat werkt prima. Het pannetje wordt rondom goed heet en kan vrijwel op elke hittebron (behalve een inductie kookplaat, maar deze heb je toch niet in je bivvy).

Ikzelf maak gebruik van een uitklapbare stove en het viel me op dat je wel goed moet opletten hoe je de pan neerzet. Bij het opklappen wil deze er nogal snel af vallen omdat het gewicht dan aan één kant zit en dus uit balans is. Absoluut iets om rekening mee te houden, vooral als je besluit om hem IN je bivvy te gebruiken.

Op een paar kleine dingetjes na moet ik zeggen dat dit absoluut een aanwinst is en dat vrijwel elk recept dat in de pan past gemaakt kan worden (en dat zijn er veel)! Vooral voor de langere sessies is zo’n toaster ideaal, mede omdat je nu zelf houdbare afbak broodjes kunt afbakken en niet meer een lokale bakker hoef te zoeken voor een stokbroodje.

Ik ga in ieder geval nooit meer zonder weg en raad jou aan hetzelfde te doen.

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.