Rig Marole Bore Rings aan de waterkant

Chodrigs en andere pop-up rigs zijn al jaren enorm geliefd bij karpervissers en velen karpers zijn er al op gevangen. Een probleem echter is vaak hoe we de pop-up nu het beste kunnen monteren op de rig. Door de jaren heen zijn er tal van methodes bedacht om je pop-up goed te monteren aan de rig. Varianten als een gewone hair, de zogenaamde D-rig of een rigring tussen twee hairwidgets komen het meeste voor. Vooral bij deze laatste twee methodes dient op de rigring de pop-up te worden gemonteerd. Vroeger gebeurde dit voornamelijk door de boilie middens baitfloss op de rigring te knopen. Tegenwoordig zijn baitbands, elastiek of Solar Spikers meer geliefd. In dit artikel een andere manier uit de stal van Rig Marole, de zogenaamde Bore Rings. Een simpele aasschroef met ring aan het einde waardoor het monteren van een pop-up nog nooit zo makkelijk is geweest.


De nieuwe Bore Rings van Rig Marole

Bore Rings vervangen simpelweg rigrings, elastiek, hairs en baitfloss op de hair. het idee hierachter is heel simpel maar zeer effectief.  Draai het schroefdraad in een pop-up of pellet. Draai deze zover door dat de ring tegen het aas aanligt. Monteer nu de Bore Ring op een D-rig of direct op de haak en sluit af met een hairwidget. Natuurlijk kun je de Bore Ring ook direct knopen aan een verkorte hair.

De eenvoud hemzelf maar uiterst effectief

In principe zijn allerlei soorten aas geschikt om op een Bore Ring te bevestigen. Vooral hardere soorten aas als pellets en hardere pop-ups zitten muurvast. Ook kunnen deze Bore Rings gebruikt worden met imitatie maïskorrels of zachtere aassoorten. Uiteraard zal de Bore Ring hier minder grip hebben maar zal het aas alsnog goed genoeg vast zitten om verre worpen te overleven.


Het oogje van de Bore Ring is en 4mm exemplaar. Hierdoor biedt hij genoeg spelingruimte op een D-rig of direct op de haak. De Bore Rings hebben een matzwarte kleur en glinsteren onderwater niet. Al met al is het een product wat interessant is door zijn eenvoud. De tijd van geklooi met baitfloss, elastiekjes en boilienaalden is voorbij. Een product wat zeker de moeite waard is! Het enigste nadeel is dat de ringetjes van de Bore Rings wat groter zijn dan een conventionele rig ring. Doch moeten we hierbij wel bedenken dat de Bore Ring onder je aas is bevestigd en de karper heb dus niet kan zien! Wie graag subtiel vist, zal deze Bore Rings wellicht hierdoor niet verkiezen voor conventionele methodes. Een laatste nieuwtje is dat de Bore Rings dit jaar komen in meerdere maten zodat je ze ook kan gebruiken voor snowman presentaties.

Tim van Zanten,

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.