Rig Marole Free Fall Back Leads aan de waterkant

Op de markt zijn verschillende toploodjes te koop in allerlei vormen en maten. In principe kun je toploodjes indelen in twee gradaties. De toploodjes die op de hoofdlijn bevestigd worden en bij een run op de hoofdlijn blijven en de zogenaamde Captive Backleads die aan een externe lijn bevestigd zitten en bij een aanbeet loskomen van de hoofdlijn. De nieuwe toploodjes van Rig Marole zijn van het eerste type en zijn gecreëerd om op de hoofdlijn te blijven bij een aanbeet. Door de nieuwe manier van bevestigen en de trapeze vorm van de loodjes was ik benieuwd naar het gebruiksgemak van deze loodjes. Hierbij mijn conclusies.


De Free Fall Back Leads van Rig Marole

Het bevestigen van deze loodjes aan de hoofdlijn werkt net iets ander dan gebruikelijk. Bevestiging gaat door het oogje waar de lijn in hangt samen te knijpen waardoor deze loskomt van het loodje. Vervolgens hang je de lijn in het oogje en knijp je de uiteinden van het oogje weer samen en prik je hem in het gat bovenop het lood. Doordat er spanning staat op dit oogje, zit hij stevig vast in het loodje. In eerste instantie vond ik deze constructie uniek te noemen maar twijfelde ik over de bevestiging. Ik vroeg me vooral af of het oogje bij veelvuldig gebruik nog genoeg spanning had om zich vast te blijven zetten in het loodje. Ik kan je nu vertellen dat dit zo is. Ook na veelvuldig gebruik zit het oogje goed vast in het loodje. Het monteren vraagt even aandacht maar als je het in de vingers hebt is monteren en demonteren een fluitje van een cent.


Door de trapeze vorm van de loodjes en het gewicht, zakken ze mooi af naar de bodem. Doordat het oogje glad is, schaadt deze de lijn niet. Een bijkomend voordeel van het gladde ijzeren oogje vond ik dat dit toplood aanbeten bijzonder goed registreerde. De lijn glijdt soepel door het oogje in verhouding met toplood wat gebruik maakt van een plastic oogje. Ik was dan ook zeer te spreken over dit toplood en zodoende hebben de Free Fall toploodjes van Rig Marole een vast plaatsje verdiend in mijn leadcase.

Tim van Zanten,

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.