Ringers Paste aan de waterkant

Omdat het merk Ringers nog niet zo heel lang meedraait zal het lang niet iedereen bekend in de oren klinken. Echter, roep de naam Ringers in de nabijheid van een Engelse wedstrijdvisser en de kans is groot dat er meer dan alleen een belletje gaat rinkelen. Naar verluid zorgt het lokvoer- en haakaas van Ringers voor de nodige opschudding (goede vangsten) in het wedstrijdwereldje. Zeg je wedstrijdvissen, dan denk je al snel aan enorme brasems. Iets waar wij over het algemeen bepaald niet van gecharmeerd zijn. Toch heeft Ringers een aantal producten op de markt gebracht die voor ons karpervissers best interessant zijn. Ik heb de Ringers Paste uitgeprobeerd en hieronder zal ik aan de hand van een korte uitleg laten zien hoe je dit bereidt.


Ringers Paste, verkrijgbaar in 2 kleuren

Simpeler kan haast niet. Je gooit de inhoud van de verpakking in een bakje/emmertje. Vervolgens vul je het lege zakje Ringers met water. Op de verpakking staat duidelijk een stippellijn gedrukt. Tot die stippellijn vul je het zakje, wat neerkomt op 500ml water.

Vul het zakje tot aan de stippellijn met water

Die 500ml is precies de hoeveelheid die je nodig hebt om 1 zak Ringers Paste aan te maken. Mocht je in eerste instantie een halve zak gaan gebruiken dan kun je de hoeveelheid water dus ook halveren. Giet het water vervolgens bij de mix in.

Giet het water vervolgens bij de mix in

Door de structuur van de pastamix zal het zich enorm snel met het water vermengen. Het goedje kneden of roeren is dan ook haast niet nodig. Laat de pasta vervolgens een aantal minuten staan.

Laat de pasta vervolgens een paar minuten staan

Na een tijdje heeft de mix het water geabsorbeerd en is het gebruiksklaar. Je kunt het uiteraard naar wens aanvullen met water als je de pasta wat zachter wilt hebben.


In eerste instantie leek de pasta van Ringers ideaal om bijvoorbeeld om je haakboilie te kneden. Toch bleek al snel dat dit niet gaat werken. De pasta is hiervoor te zacht waardoor het een gemiddelde worp niet overleeft en het verminderen van de hoeveelheid water wat je toevoegt zal je hier helaas niet bij helpen. Ringers Paste is in tegenstelling tot een boiliepasta meer een grondvoer dat na bereiding een behoorlijk vaste vorm aanneemt. Waarvoor zou ik het dan wel gebruiken? De pasta kan prima als haakaas of voer gebruikt worden als je aan het penvissen bent. Eenmaal in het water zal het langzaam afbrokkelen waarbij het de aanwezige geur- en smaakstoffen verspreidt. Dan kun je je vervolgens weer gaan afvragen of de Paste een paar korrels blikmais zal overtreffen en of het de extra moeite waard is. Karpers vangen zal het zeker, dus voor diegenen die eens wat anders onder de pen willen proberen is Ringers Paste een leuk alternatief.

Arnold Samsen


Deze producten zijn beschikbaar gesteld door: Zunnebeld Zwolle

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.