Sundridge Igloo MK6 aan de waterkant

Het merk Sundridge maakt al jaren kwaliteitskleding voor voornamelijk de hengelsporter. Denk hierbij aan warmte- en regenkleding. Afgelopen februari was ik op de karperbeurs op zoek naar een goed warmtepak. Niets is zo vervelend om tijdens de koudere maanden van het jaar bibberend aan de waterkant te moeten zitten. Warme kleding is dan zeker een must en kan het verschil maken tussen genieten van je tijd aan de waterkant of keihard afzien.Na een poosje rondneuzen bij verschillende stands zag ik een pak van Sundridge hangen. Dit tweedelige warmtepak draagt de zeer toepasselijke naam Igloo MK6, want warm is ie zeker!
De stof van de Igloo is zowel volledig water- als winddicht waardoor je ten alle tijden droog en warm blijft! Bij de uiteinden van de armen zit aan elke kant een stuk neopreen wat zich om je polsen sluit. Hierdoor kan er ook geen water of wind bij je armen naar binnen komen. Verder is het pak zeer lichtgewicht. Helemaal in vergelijking met de warmtepakken van concurrerende merken, die vervolgens vaak nog eens een stuk duurder blijken te zijn.

Daarnaast heeft de Igloo nog een aantal handigheidjes in de vorm van diverse zakken om allerlei spullen als bijvoorbeeld je telefoon of je receiver bij je te houden en zakken (met fleece gevoerd) om je handen in te doen om te voorkomen dat deze koud worden.


De afgelopen paar maanden heb ik de Igloo MK6 een aantal keren aangehad tijdens koude sessies en ik kan rustig zeggen dat het de beste investering is die ik de laatste tijd voor het karpervissen heb gedaan. Het pak is zo enorm warm en functioneel dat het de 150 Euro dubbel en dwars waard was. Nu weet ik dat het met de lente voor de deur niet de meest briljante tijd is om warmtepakken onder de aandacht te brengen, maar je hoeft natuurlijk niet het hele pak aan te doen als je gaat vissen. Je kunt bijvoorbeeld alleen de jas aandoen. Die is waterdicht, zorgt voor wat extra warmte en isolatie, maar je zweet je niet direct het ongans zonder dat je iets bijzonders doet.

Een hele dikke aanrader!

Arnold Samsen

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.