Trakker AS365 Sleep System aan de waterkant

Een nachtelijk verblijf aan de waterkant is inherent verbonden aan het karpervissen. Een goede slaapzak is hierbij onmisbaar en zorgt er voor dat je de nachten goed en warm door komt. Begin dit jaar moest ik erkennen dat het beste er wel uit was bij mijn slaapzak en ik besloot daarom op zoek te gaan naar een nieuwe slaapzak die in ieder jaargetijde te gebruiken is. Na wat rondzoeken koos ik uiteindelijk voor het AS365 Sleep System van Trakker Products. Inmiddels heb ik al weer wat nachtjes aan de waterkant gespendeerd en kan ik jullie wat meer vertellen over deze slaapzak.

Trakker AS365 Sleep System
Trakker AS365 Sleep System
Foto: Frank Avezaat

Een all-season slaapzak in een 3-season jasje

Het AS365 Sleep System is, zoals de naam al doet vermoeden, ontworpen om het hele jaar te kunnen worden ingezet. Het systeem is opgebouwd uit meerdere lagen, welke samen een echte all-season slaapzak vormen. De buitenhoes is waterdicht en ademend. Deze is te vergelijken met een 3-seizoens slaapzak. Door de losse binnenvoering in te ritsen creëer je in een handomdraai een warme all-season slaapzak die genoeg warmte biedt voor de koude winternachten.

De slaapzak heeft meerdere lagen
De slaapzak heeft meerdere lagen
Foto: Frank Avezaat

De eerste indruk

Na het uitpakken van de slaapzak lag er een behoorlijk dikke deken op de stretcher. Bij bestudering van de opbouw lijkt hier goed over na te zijn gedacht. De binnenvoering is uitritsbaar en kan op twee manieren worden gebruikt (een fleece en gladde zijde). De verschillende lagen kunnen aan elkaar worden vastgemaakt middels klittenband. Het materiaal voelt zeer degelijk en zacht.

Door de opstaande rand glijdt je kussen niet weg
Door de opstaande rand glijdt je kussen niet weg
Foto: Frank Avezaat

De uiteinden van de slaapzak zijn voorzien van diepe, elastische overtrekken, waarmee je de slaapzak over het hoofd- en voeteneind van je stretcher schuift. Hiermee ligt de slaapzak al stevig, maar om nog zekerder te zijn van een onbewogen nachtrust, zijn er ook twee straps aanwezig waarmee je de slaapzak nog beter vast kunt zetten aan je stretcher.

De slaapzak is voorzien van stevige crashritsen, een clip om ongewenste opening van de rits te voorkomen en een flap om tocht tegen te gaan
De slaapzak is voorzien van stevige crashritsen, een clip om ongewenste opening van de rits te voorkomen en een flap om tocht tegen te gaan
Foto: Frank Avezaat

Het hoofdeinde heeft een opstaande rand waar je de achterzijde van je hoofdkussen onder kunt leggen. Dit heeft als voordeel dat je kussen niet van je stretcher af schuift tijdens het slapen (of wanneer je als een malle naar je hengels vliegt). Daarnaast is er ook een zachte opstaande rand aanwezig ter hoogte van je nek. Deze helpt tocht voorkomen.

In de praktijk blijkt de slaapzak inderdaad bestand tegen water
In de praktijk blijkt de slaapzak inderdaad bestand tegen water
Foto: Frank Avezaat

De ritsen van de slaapzak maken een zeer degelijk indruk en komen goed los. Om te voorkomen dat niet beide ritsen open gaan is er een clip aanwezig waarmee je de slaapzakdelen aan elkaar kunt bevestigen. Hierdoor zal de rits niet ongewenst gaan ‘glijden’. Opvallend is ook een flapje aan de buitenzijde van de slaapzak ter hoogte van de rits. Deze moet er voor zorgen dat er geen wind door de ritssluiting komt en voor ongemakken zorgt. Handig!

De slaapzak in gebruik

Na diverse nachten in de slaapzak te hebben gelegen kan ik enkel maar positief zijn over de kwaliteit. In het vroege voorjaar heb ik nog gebruik gemaakt van de binnenvoering en dat sliep heerlijk. De karpers lieten het behoorlijk afweten en van de koude voorjaarsnachten (met temperaturen tegen het vriespunt) heb ik daardoor vrij weinig meegekregen. Ik had het heerlijk warm en de slaapzak bood mij een zacht bedje. Hierdoor ben ik er ook van overtuigd dat de slaapzak in de koudere winternachten prima zijn werk zal doen. Ook van vochtvorming door condens had ik geen last. Om te testen of de buitenlaag daadwerkelijk waterdicht is heb ik hier een plas water ingelegd. Nu zal dit in de praktijk waarschijnlijk nooit zo extreem voorvallen, maar het is goed om te weten dat een regenbuitje niet zorgt voor ongemak. Doorlekken deed hij inderdaad niet en daarmee kon mijn extra bedchair cover lekker in de auto blijven liggen.

Naast de hoezen om het hoofd- en voeteneinde is de slaapzak ook voorzien van straps om hem vast te zetten
Naast de hoezen om het hoofd- en voeteneinde is de slaapzak ook voorzien van straps om hem vast te zetten
Foto: Frank Avezaat

Een klein aandachtspuntje is er voor de langere mensen onder ons. Ik ben zelf 1.94m lang en als ik mijn benen uitstrek raak ik met mijn voeten het uiteinde van de slaapzak. Doordat ik vrijwel altijd op mijn zij slaap (met iets ingetrokken benen) vormt dat geen probleem. Slaap je echter op je rug (met je benen recht) dan kan het zijn dat de slaapzak in praktijk te kort zal blijken. Test dit dus eerst uit in een winkel voor je eventueel overgaat tot aankoop van deze slaapzak. Voor iets kleinere mensen speelt dit uiteraard niet.

Ik ben blij met de aanschaf van deze allround slaapzak en durf deze het hele jaar in te zetten. De slaapzak neemt wat ruimte in, maar voor mij persoonlijk is dat geen probleem. Ik transporteer mijn spullen doorgaans met een barrow naar de stek en kan daarbij de slaapzak in mijn stretcher laten zitten tijdens het transport.

Een diepe -elastische- hoes over het voeteneinde van de stretcher houdt de slaapzak op zijn plek
Een diepe -elastische- hoes over het voeteneinde van de stretcher houdt de slaapzak op zijn plek
Foto: Frank Avezaat

Eigenschappen:

• Verkrijgbaar vanaf € 199,-
• Afmetingen: 215 x 90 cm
• Gewicht: 5,5 kg
• Waterdicht en ademend buitendoek
• Ontwikkeld voor ‘all-season’ gebruik
• Voorzien van flappen thv ritsen om tocht tegen te gaan 
• Stevige ‘crash’ ritsen aan beide zijden
• Uitneembare binnenvoering (2-zijdig fleece/polyester) 
• Ruime overtrekken en straps om slaapzak vast te maken aan stretcher 

Meer weten? Check dan de website van Trakker Products: www.trakkerproducts.co.uk

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.