Trakker F-32 Combi-Suit

Na een periode van ongeveer vijf jaar was het beste wel verdwenen uit mijn warmtepak. Voor de koudere maanden is een dergelijk pak essentieel en dus moest er worden geshopt. Na het bekijken van meerdere warmtepakken viel mijn keuze voor het nieuwste pak van Trakker: de F-32 Combi-Suit. 

Zoals de naam al doet vermoeden betreft het een tweedelig pak dat bestaat uit een warme jas en een broek die tot het middel doorloopt. Laten we deze twee even apart bekijken.
 

De jas

We beginnen bij de jas, die op het eerste zicht een degelijke en warme indruk maakt. Als we van boven naar beneden kijken zien we allereerst een stevige kraag. In deze kraag zit de capuchon verwerkt zodat je daar geen last van hebt bij droge omstandigheden. Doordat deze in de kraag zit heb je direct een goede buffer voor de wind en geen last van een koude nek. Ook valt op dat er aan de binnenkant van de kraag een tweede kraag zit. Deze is van het uitneembare fleecejack dat op drie punten is bevestigd in de jas. Dit fleecejack zorgt voor nog meer warmte rond het lichaam en de nek. Beide ritsen zijn afzonderlijk te sluiten en lopen door tot onder de kin. 

Stevige ritsen die worden afgedekt

De jas bevat een drietal zakken, waaronder aan elke zijde één voor de handen en één zak op de borst. Deze zakken zijn tevens fleece gevoerd waardoor ze aangenaam warm zijn. De ritsen zijn stevig en de naden zijn geseald, waardoor lekkages worden tegengegaan. Alle ritsen zijn afgedekt tegen wind en regen. Aan het einde van de mouwen zit een warme vernauwing waardoor de wind geen vat krijgt op je onderarmen.
 

De broek

Als we kijken naar de broek dan zien we dat deze doorloopt tot halverwege het lichaam. Er zijn twee verstelbare schouderbanden aanwezig zodat je zelf de ideale hoogte kunt afstellen. Aan de voorzijde zit een dubbele rits die zowel van de bovenkant als onderkant te openen is. Handig als je even een boom op moet zoeken. De broek heeft een drietal zakken, waarvan er één aan de zijkant van de broek zit. De onderzijde van de broek is open te ritsen om zo makkelijk je laarzen etc. aan te kunnen trekken. Ook hier zijn de ritsen afgedekt.

Een warm uiteinde van de mouwen gaat koude onderarmen  tegen

Tot zover de eerste indruk, maar hoe houdt het pak zich in de praktijk? Na een aantal sessies gebruik te hebben gemaakt van dit warmtepak ben ik zeer positief. Het pak is echt warm, wind- en waterdicht en zit heel comfortabel. Alles voelt heel degelijk en door de hoge broek behoort een koude onderrug tot het verleden.


Het afgedekte borstvakje

Zijn er dan geen nadelen? Nadelen wat mij betreft niet echt, maar je dient er wel rekening mee te houden dat de broek van het pak klein kan vallen. Met mijn lengte (1.94m) koos ik in eerste instantie voor de maat XL. De jas paste mij uitstekend, maar de broek bleek te krap te zijn. Bij een gehurkte stand of bij het zitten op mijn knieën stond alles op spanning en dat zat niet prettig. Dit heeft er voor gezorgd dat ik ben overgestapt naar de maat XXL, welke mij wel goed past. Ik adviseer je dan ook om het volledige pak goed te passen voor je overgaat tot aankoop. 
 


Geen koude nek dankzij de stevige kraag
 

Voordelen

• Comfortabel
• Echt warm
• Volledig wind- en waterdicht
• Uitneembaar fleecevest
• Stevige kraag (geen koude nek)
• Warme zakken
 

Nadelen

• Broek kan krap zijn voor lange mensen


Er wordt behoorlijk reclame gemaakt voor dit warmtepak en naar mijn idee is dat terecht. De kwaliteit is erg goed. Als je op zoek bent naar een warmtepak dan moet je deze zeker bekijken. De adviesprijs ligt rond de € 150,- maar bij enkele van onze adverteerders is hij al goedkoper te verkrijgen.

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.