Trakker Sanctuary Retention Sling aan de waterkant

Het welzijn van de karper heeft nog nooit zo centraal gestaan binnen het karpervissen dan dat het nu staat. Een fluweel zachte onthaakmat en weigh sling zijn de nieuwe maatstaven en nadat mijn weigh sling het voor gezien hield besloot ik opzoek te gaan naar een nieuwe. Na wat rondgevraagd te hebben kwam ik uit bij de weigh sling van Trakker, de Sanctuary Retention Sling om precies te zijn. Nadat hij de waterkant al een aantal keren heeft gezien kan ik jullie hier nu wat meer over vertellen.

De Trakker Sanctuary Retention Sling blijft goed drijven
De Trakker Sanctuary Retention Sling blijft goed drijven

De eerste indruk was meteen een goede, de sling bestaat in zijn geheel uit een zacht soort mesh waardoor het water er gemakkelijk uit kan stromen. Hierdoor voorkom je taferelen dat water zich ophoopt op de niet water doorlaatbare stukken van menig andere slings. Wanneer het materiaal nat wordt gemaakt is het ontzettend zacht en zal het goed om de vis heen vormen. Voor sommige karpervissers is het design van een product ook belangrijk want zeg nou eerlijk, wie wil er met ‘lelijke’ producten langs de waterkant zitten? Hier heeft Trakker ook goed aan gedaan bij deze sling, want door het geheel van mesh ziet de sling er erg strak uit.

De nachtmerrie van menig karpervisser wordt praktisch onmogelijk gemaakt met deze sling. Doordat er een goede en stevige rits is gebruikt zal deze naar mijn idee nooit los gaan wanneer je de sling als bewaarzak gebruikt. Het bijgeleverde koord is van goede kwaliteit waardoor deze ook nooit los zal schieten. Verder zorgen de 4 floaters ervoor dat de sling mooi aan het oppervlakte blijft. De twee ‘buizen’ zijn goed sterk maar toch vrij licht, dit is natuurlijk ideaal voor de mobiele visser. Verder wordt deze sling in de normale versie en de XL versie geleverd en is er sinds kort een opvolgende versie verkrijgbaar in de vorm van de V2.

Visveilig is tegenwoordig (gelukkig) de nieuwe norm
Visveilig is tegenwoordig (gelukkig) de nieuwe norm
 
Al met al kun je wel zeggen dat Trakker een goede combinatie heeft gevonden tussen gemak, visveiligheid en design. Ik ben blij dat ik deze sling heb aangeschaft omdat ik na uitvoerige tests nog steeds geen nadelen heb kunnen vinden. Hieronder nog wat eigenschappen van de Sanctuary Retention Sling:

  • Verkrijgbaar vanaf € 55,95
  • Geleverd met een 580cm afneembaar retentie koord
  • Koord voorzien van een messing schroefdraad voor het bevestigen van banksticks
  • Vier drijvers houden de sling aan het wateroppervlak
  • Volledige mesh constructie voor optimale waterdoorstroming
  • Sterke handgrepen
  • Geleverd in een waterdichte Aquatexx hoes 
  • Afmetingen: L115cm x D65cm (normale versie) en L132cm x D70cm (Xl versie)

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.