Vexilar SP-200 aan de waterkant

Mijn type visserij is dit jaar aanzienlijk veranderd. Dat vergt ook veranderingen qua materiaal. Als je van kanaalvisserij naar heldere zandputten gaat is een goede dieptemeter van doorslaggevend belang. Ik heb de keus gemaakt voor een Vexilar SP-200 van Fishfun.

Deze fishfinder is omgebouwd voor Nanotec en Anatec voerboten die zijn uitgerust met een Spektrum of Tactic handzenders. 

De zender van de Vexilar SP-200
De zender van de Vexilar SP-200
Foto: Martijn Dijkstra

De SP-200 is een inbouw fishfinder die gebruik maakt van Dual Beam WiFi. Als ontvanger gebruik je je tablet of telefoon. Hierdoor heb je een groot HD scherm tot je beschikking welke de details perfect weergeeft. Alle denkbare opties zijn aanwezig: visweergave met alarm (dit kan je instellen op grootte), inzoomen op bodem, ruisonderdrukking, temperatuurweergave en bodemsoort onderscheiding. Gedetailleerder dan dit is er niet!! 

Een wierveld is duidelijk te zien met de Vexilar SP-200
Een wierveld is duidelijk te zien met de Vexilar SP-200
Foto: Martijn Dijkstra

Met behulp van gepatenteerde Wifi technologie word het signaal naar je smartphone of tablet verzonden. Let op, je hebt GEEN mobiele telefoon dekking nodig om het te gebruiken. De dieptemeter creëert zijn eigen Wifi-hotspot en je kan het signaal met zoveel mogelijk mensen te delen als je wilt. De software App is gratis te downloaden uit de App Store of Google Play en werkt met zowel Android als IOS systemen. Met de betaalde app van Navionics waterkaarten is het zelfs mogelijk om complete waterkaarten te maken van het te bevissen water. Het bereik van de dieptemeter ligt tussen de 150 meter en 250 meter. Het beste bereik behaal je met een tablet, 250 meter. Met een telefoon als ontvanger is 150 meter haalbaar, mits je dan je andere netwerken uitzet.

Deze vis wist ik te haken op een wier vrij talud, zonder dieptemeter had ik deze niet gevonden
Deze vis wist ik te haken op een wier vrij talud, zonder dieptemeter had ik deze niet gevonden
Foto: Martijn Dijkstra

Met de tablet die ik gebruik als ontvanger heb ik een bereik gehaald van ongeveer 250 meter. Het diepte bereik van de krachtige SP200 T-BOX systeem is 80 meter. 

Grote afstanden zijn geen probleem met de Vexilar SP-200
Grote afstanden zijn geen probleem met de Vexilar SP-200
Foto: Martijn Dijkstra

De prijs van de Vexilar SP -200 ligt onder de gemiddelde prijs van dieptemeters. Een tweedehands tablet kost je een paar tientjes en je hebt een dieptemeter met HD scherm. 

Om het geheel af te maken kan er een koffer bij geleverd worden waar je je tablet met accu, om deze van stroom te voorzien, in op kan bergen.

Samengevat

Samengevat is dit dé dieptemeter voor karpervissers die graag een duidelijk en overzichtelijk beeld willen hebben van het bodemprofiel en eventueel (zwevend) wier. Doordat de ontvanger beschikt over een groot HD scherm krijg je een duidelijk en overzichtelijk beeld van het te bevissen water. Daarbij komend voordeel is dat je de tablet ook nog kan gebruiken voor het bekijken van foto’s of afspelen van films. Dus ook voor de echte “gadget freaks” is dit een must have. De App is gratis te downloaden. Na installatie kan er een demo afgespeeld worden om te kijken hoe het beeld er uiteindelijk uit gaat zien. 

Voordelen:

HD beeld op ontvanger
• Men kan het scherm zo groot maken als je zelf wilt (telefoon/phablet/tablet)
• Goedkoper dan andere dieptemeters van vergelijkbare kwaliteit
• Bij gebruik groot scherm zeer overzichtelijk
 •Mogelijkheid tot maken van water/dieptekaarten

Nadelen:

• Kan alleen met tactic of spektrum handzenders en niet in combinatie met andere handzenders die gebruik maken van 2,4 ghz
• Bij gebruik telefoon als ontvanger is het belangrijk genoeg accu duur te hebben
• Telefoons en tablets zijn vrij fragiel, als je deze laat vallen in het water of op de grond zijn deze snel defect

Voor meer info www.fishfun.nl

De Vexilar SP-200
De Vexilar SP-200
Foto: Martijn Dijkstra

Auteur: Martijn Dijkstra

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.