Praktisch en kwalitatief materiaal is een must bij veelvuldig gebruik in zware omstandigheden. En laten we ons als karpervissers nu juist vaak in dat soort omstandigheden begeven. Modder, regen en flinke wandelingen met zware bepakking komen geregeld voor en je moet dan op je materiaal kunnen bouwen. Met de gloednieuwe Logix range hebben we bij Nash gezorgd voor luggage die aan die eisen voldoet. Hieronder belichten we alvast drie van onze nieuwe producten.
Propolis is een natuurlijk product met antibiotische werking. Het kan gebruikt worden voor de behandeling van zowel open wonden en zweren, losgekomen schubben en beschadigde vinnen. Propolis wordt door bijen geproduceerd om de bijenkorf te repareren en te beschermen tegen schadelijke bacteriën. Het wordt al duizenden jaren gebruikt in traditionele medicijnen voor menselijke toepassingen en is erg populair onder koi kwekers.
Met de opkomst van populaire rigs zoals de Chod, Ronnie en IQ D-rig neemt ook het gebruik van Bait Floss toe. Hiermee wordt het aas immers aan een rigring of kleine wartel bevestigd. Het kan best lastig zijn om je aas met een baitstop te fixeren, zeker als je koude vingers hebt. Korda heeft recent een nieuw product gelanceerd waarmee je dit gepruts voorkomt. We laten Kevin Diederen aan het woord over deze nieuwe ‘Flosscaps’:
In navolging van de Tacklebox Snertdagen ontvang je dit weekend ook in de webshop van Originals maar liefst 20% korting op het gehele assortiment. Je ontvangt de korting aankomende vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5 november. Wil jij je aasvoorraad voor je najaarscampagne nog even snel aanvullen, of wil je alvast speciaal winteraas inslaan voor aankomende winter? Originals heeft wat je zoekt en dit is het perfecte moment om eens flink te gaan shoppen!
Wie CC Moore consultant Alijn Danau’s vangsten over de jaren heen wat volgt (via zijn boeken of artikels) zal zich ongetwijfeld herinneren dat ’s mans targetlijst/palmares ondertussen ellenlang is. Onder die vangsten zat twintig jaar geleden al eens het unieke Limburgse spiegelvlees The Real Thing, een vis waar hij het de laatste jaren opnieuw op gemunt had omwille van een combinatie van factoren zoals daar zijn leeftijd, pracht, gewicht en bijzondere levenswandel.
Al in het voorjaar bereikte ons het nieuws dat Moby Dick, de bekende superschub, het haasje was voor een Nederlandse visser die een CC Moore bulkdeal had aangekocht. Na enig speurwerk hebben we nu via Hareco Hengelsport, waar de bulkdeal werd aangekocht, een kort vangstverslagje beschikbaar. Wat een vis!
Vele van ons zullen weten dat het leven als gepassioneerd karpervisser en hardwerkende vader niet altijd ideaal te combineren valt wat betreft effectieve vistijd. Ook betreffende de visserij in het buitenland is er helaas niet heel veel mogelijk. Soms is het dan ook erg fijn als je partner achter je staat, en zo plannen CC Moore consultant Erik Hakvoort en zijn eega medio oktober een tripje naar Frankrijk met het gezin. Dit hoofdzakelijk bedoeld als bezoekje aan zijn ouders, maar daarnaast tevens ook de perfecte mogelijkheid om nog eens een al lang beoogd watertje te bevissen. 
Eindelijk is het weer zover. De beroemde kortingsdagen bij Hengelsport Zunnebeld zijn begonnen. Dit betekent dat je 4 dagen lang kunt profiteren van 21% korting op alles!*. Deze korting geldt niet alleen op de kleine, maar ook op de grootste merken. Heb jij dus nog visspullen nodig voor de vis echt losgaat? Aanvulluhhhhh!!!!
Karper 107 ligt vanaf donderdag 19 oktober in de winkels. In Karper 107 extra veel aandacht voor aas & voeren. Strategisch voeren, doordacht je aas inzetten is vaak de sleutel tot succes. Elke situatie, elk water vraagt om een andere aanpak. Dat is een beetje de rode draad die door Karper 107 loopt. Zo benadrukt Willem Peters in het derde en laatste deel van Aas(r)evolutie dat het strategisch inzetten van je aas het allerbelangrijkste is en dat wonderaas niet bestaat...
Tijdens een verblijf aan de waterkant is het ontzettend belangrijk om jezelf goed te weren tegen de weersomstandigheden, zeker tijdens de najaars- en wintermaanden. De lol gaat er immers al snel af als je het koud hebt en een verblijf van meerdere dagen is dan vaak niet vol te houden. Bij Nash weten we dit maar al te goed en daarom ontwikkelen we al een lange tijd hoogwaardige buitenkleding voor de karpervisser.
De temperaturen dalen en de beste tijd van het jaar staat voor de deur. De tijd dat vissen hun reserves aanvullen om ’s winters zo min mogelijk te hoeven doen. Met andere woorden, het wordt een vreetfestijn! Als doorgewinterde visser moet je hier gebruik van maken. Het is dé tijd om je slag te slaan. Niet alleen aan het water, maar ook bij Zunnebeld. Bij ons kun je namelijk 4 dagen lang je hengelsport collectie ‘Aanvulluhhh’ tegen een korting van maar liefst 21% op ons hele assortiment!*
Het Engelse 'Roman Lake' is een prachtig en lastig water met een uitstekend bestand aan karper, waaronder vissen tot in de 50lb. Mark Pitchers heeft al jaren geleden zijn oog laten vallen op het water, maar kon nog geen vergunning bemachtigen. Wel lukte het hem om een gastsessie te mogen vissen op het water en die kans pakte hij natuurlijk met beide handen aan. Met een cameraman in zijn kielzog beviste hij het water op zijn eigen manier. Het resultaat van deze sessie zie je in de onderstaande video, die ook nog eens vol staat met handige tips.
Als je regelmatig naar de video’s van Alan Blair kijkt heb je ze vast al eens gezien. Nash heeft dit jaar een aantal gave molens toegevoegd aan het ruime assortiment. Deze matzwarte molens waren al verkrijgbaar in 3 verschillende formaten (BP-4, BP-6 en BP-10) en recent hebben de mannen deze lijn gecomplementeerd met de BP-12, een echte krachtpatser voor de zware visserij en grote afstanden. Tot slot is de BP-12 ook nog eens verkrijgbaar voor een hele schappelijke prijs.
Nog even en het najaar gaat beginnen. Dé beste tijd om de ‘karperjacht’ te gaan. Helaas is het najaar ook een hele natte periode en dus is het hebben van een goede bivvy of brolly geen overbodige luxe. Ben jij nog op zoek naar een nieuwe tent, neem dan snel een kijkje op www.zunnebeld.nl. Hier heb je keuze uit meer dan 75 verschillende bivvy’s en brolly’s voor prijzen waar je stijl van achterover slaat. 
Ben jij een fanatiek visser en zou je het leuk vinden om ook in de hengelsport werkzaam te zijn? Dan heeft Tackleshop wellicht een interessante vacature voor je! De hengelsportwebwinkel uit Heteren (bij Arnhem) is op zoek naar een gepassioneerd visser die ze 40 uur per week kan komen helpen met verschillende werkzaamheden.