Na het wereldwijde succes van de gerestylde Titan serie heeft Kevin Nash nu de Titan Hide ontwikkeld. Bij de Titan Hide is gebruikgemaakt van hetzelfde principe van snel opzetten en een lichtgewicht frame als bij de Titan, maar de Hide is speciaal gemaakt voor maximale bescherming tijdens korte nachtjes en dagsessies. Met deze Titan afgeleide behoren de standaard ovale brolly's tot de verleden tijd!
Al eerder maakten de mannen van CC Moore Benelux enkele gave video's waarin ze een teamlid volgden. In deze 'on a roll' is cameraman Willem Kwinten een nacht op pad gegaan met Mark Noorman. Mark neemt ons mee naar één van zijn favoriete wateren, een prachtige zandafgraving in de buurt van Utrecht. Het camerawerk en de montage zijn fantastisch, dus kijk en geniet mee!
Dat Martin SB voorop loopt als het gaat om innovaties en verbeteringen op het gebied van karperaas, dat is geen nieuws, wat veel mensen echter nog niet weten is dat nieuwe producten soms wel 2 jaar worden getest door een team van ruim 20 karpervissers alvorens het een kans maakt om op de markt te komen. Op Carp Zwolle 2018 introduceert Martin SB de geheel nieuwe Xtra Range popups. Rolf Bouman van Martin SB vertelt…
De wintervisseri vraagt om een speciale aanpak en om speciaal aas. Originals heeft speciaal voor de wintervisserij de Milky Banana Range ontwikkeld. Recent hebben de aasmakers van dit Nederlandse aasmerk de Quick Response Pellet toegevoegd aan deze range. Deze custom made pellet bestaat voor maar liefst 25% uit wateroplosbare melkpoeders waardoor de pellet ook in koud water snel en goed oplost! 
Wij zijn erg blij met jou als klant. Als blijk van waardering willen we je daarom graag verrassen met een leuk Kerstcadeau. Bij je volgende bestelling ontvang je van ons €15,- directe korting bij een bestelling vanaf 75 euro! Het enige dat je hier voor hoeft te doen, is je in te schrijven voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt dan van ons een e-mail met daarin een kortingscode. Deze code is éénmalig geldig en geeft je 15 euro korting op een bestelling vanaf 75 euro. Daarnaast houden we je op de hoogte van onze nieuwste acties, aanbiedingen en nieuwe producten.
Strawberry Crush brengt één van de meest bekende en complexe attractiepakketten van Nashbait in de Instant Action Range uit. Het is een overheerlijk recept voor fruitfans overal ter wereld. Strawberry Crush is oorspronkelijk ontwikkeld door Kevin Nash voor het beruchte “Snake Pit”. De attractoren-mix bestaat uit drie aardbei-attractoren op verschillende solventbasissen, waaronder een goed oplosbare ethylalcohol aardbeienflavour, de beroemde Nash Strawberry Oil Palatant en een traditionele, op glycerol gebaseerde, flavour.
Het vissen in de winter heeft zo zijn eigen charme! De meeste wateren liggen er verlaten bij en de karpers laten zich van hun mooiste kant zien. Vangen en actie staat meestal voorop, gewicht komt vaak op de tweede plaats. Uitdagende visserij met een ijskoude beloning… wie durft? Saron Debets is een van die ‘die hard’ vissers die zich niet laat weerhouden door een beetje kou of sneeuw. We vroegen hem hoe zijn wintervisserij er uitziet, hoe hij het aanpakt. Doe er je voordeel mee! Karper 108 is nu te koop in de winkel. 
Vandaag begint in Utrecht de Hengelsport- en Botenbeurs. Het is alweer de 16e editie van deze beurs en een groot (vast) onderdeel is CarpSquare, een plein speciaal ingericht voor de karpervisser. Afgelopen week gaven we al vrijkaarten weg op onze Facebookpagina en vandaag kijken we in deze update vooruit naar de beurs en de praktische informatie.
Zoals velen van jullie wel weten is het aanstaande vrijdag Black Friday, dé dag vol aanbiedingen in Amerika en nu ook bij Originals! Je scoort aankomende vrijdag op het hele assortiment 20% korting waardoor je nog snel jouw winteraas kan scoren tegen wel héle scherpe prijzen. Mis het dus niet!
Eind september trokken we met z’n tienen traditiegetrouw nog een keertje richting Les Landes, de Franse landstreek waarin Lac de Curton is geworteld. Een laag waterpeil, zoals nagenoeg overal in West-Europa, deed ons toch wel de wenkbrauwen fronsen. Her en der lagen eilandjes bloot die vorige keer nog niet te zien waren. Na de traditionele pizza op vrijdagavond bij aankomst trokken we vervolgens richting kantine van het water om te bekomen van de lange rit en alvast te mijmeren over wat in het verschiet lag. Iedereen was uitgelaten. De verwachtingen waren hoog.
Praktisch en kwalitatief materiaal is een must bij veelvuldig gebruik in zware omstandigheden. En laten we ons als karpervissers nu juist vaak in dat soort omstandigheden begeven. Modder, regen en flinke wandelingen met zware bepakking komen geregeld voor en je moet dan op je materiaal kunnen bouwen. Met de gloednieuwe Logix range hebben we bij Nash gezorgd voor luggage die aan die eisen voldoet. Hieronder belichten we alvast drie van onze nieuwe producten.
Propolis is een natuurlijk product met antibiotische werking. Het kan gebruikt worden voor de behandeling van zowel open wonden en zweren, losgekomen schubben en beschadigde vinnen. Propolis wordt door bijen geproduceerd om de bijenkorf te repareren en te beschermen tegen schadelijke bacteriën. Het wordt al duizenden jaren gebruikt in traditionele medicijnen voor menselijke toepassingen en is erg populair onder koi kwekers.
Met de opkomst van populaire rigs zoals de Chod, Ronnie en IQ D-rig neemt ook het gebruik van Bait Floss toe. Hiermee wordt het aas immers aan een rigring of kleine wartel bevestigd. Het kan best lastig zijn om je aas met een baitstop te fixeren, zeker als je koude vingers hebt. Korda heeft recent een nieuw product gelanceerd waarmee je dit gepruts voorkomt. We laten Kevin Diederen aan het woord over deze nieuwe ‘Flosscaps’:
In navolging van de Tacklebox Snertdagen ontvang je dit weekend ook in de webshop van Originals maar liefst 20% korting op het gehele assortiment. Je ontvangt de korting aankomende vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5 november. Wil jij je aasvoorraad voor je najaarscampagne nog even snel aanvullen, of wil je alvast speciaal winteraas inslaan voor aankomende winter? Originals heeft wat je zoekt en dit is het perfecte moment om eens flink te gaan shoppen!
Wie CC Moore consultant Alijn Danau’s vangsten over de jaren heen wat volgt (via zijn boeken of artikels) zal zich ongetwijfeld herinneren dat ’s mans targetlijst/palmares ondertussen ellenlang is. Onder die vangsten zat twintig jaar geleden al eens het unieke Limburgse spiegelvlees The Real Thing, een vis waar hij het de laatste jaren opnieuw op gemunt had omwille van een combinatie van factoren zoals daar zijn leeftijd, pracht, gewicht en bijzondere levenswandel.