Alijn Danau vangt Fleur en De Dikkop

Alijn Danau vangt Fleur en De Dikkop

Alijn aan het woord: “Eind september trokken we met z’n tienen traditiegetrouw nog een keertje richting Les Landes, de Franse landstreek waarin Lac de Curton (ook bekend als Rainbow Lake) is geworteld. Een laag waterpeil, zoals nagenoeg overal in West-Europa, deed ons toch wel de wenkbrauwen fronsen. Her en der lagen eilandjes bloot die vorige keer nog niet te zien waren. Het zou zaak zijn om vakkundig te navigeren zodat de boot ’s nachts niet onvrijwillig kwam vast te steken en we geen kant meer op konden.

Na de traditionele pizza op vrijdagavond bij aankomst trokken we vervolgens richting kantine van het water om te bekomen van de lange rit en alvast te mijmeren over wat in het verschiet lag. Iedereen was uitgelaten. De verwachtingen waren hoog.

De DikkopDe Dikkopschub was hem al jaren ontglipt.

En het werd voor de meesten onder ons inderdaad ook een sessie om niet licht te vergeten. Zowat alles zat mee. De aantallen die op kant kwamen als de gewichten.  Persoonlijk zat het ook mij mee. En dan vooral omdat er voor mij ook een flink aantal grote vissen die nog op m’n verlanglijstje stonden een acte de présence gaven. Ik was meer dan bovengemiddeld blij met de ‘Dikkopschub’, één van de grote schubs (30 kg+) die me al jaren was ontglipt terwijl het toch een regelmatige oeverbezoeker is. Ik ving de vis notabene in een ondiepe beek waar amper 1,4 meter water stond!! Echter het absolute hoogtepunt was de vangst van ‘Fleur’, een hemels mooi beschubde spiegel die ik al had opgegeven omdat ik al tijden geen vangstfoto meer had gezien van deze vis. Toen ze die zondagochtend van week 2 plotsklaps aan de oppervlakte lag, kon ik niet snel genoeg zijn om mijn net eronder te duwen. Wat een plaatje en een vangst die me nog lang zal heugen.

Fleur gevangen door Alijnn DanauHerrezen uit de doden: Fleur op 29,3 kg

Het continu strooien met een combinatie van 18 en 24 mm Odyssey boilies zorgde alweer voor visplezier van de bovenste plank. Het is met voorsprong de beste boilie die ik ooit heb gebruikt. Het valt me zelf op hoe groot het bereik ervan is en daarmee bedoel ik dat ik sinds ik deze inzet, continu vissen weet te vangen die me ervoor al jaren wisten te ontglippen. Ik denk niet dat er karpers zijn die er geen smakelijke hap in zien.“

Dat het deze sessie meezat voor Alijn is een understatement te noemen als je zijn foto's van deze trip bekijkt. Met maar liefst 22 vissen van boven de 40 pond en dan nog eens 24 boven de 30 pond mag dit best een brute sessie genoemd worden. 

Sorry, only modern browsers.
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.