Nieuw meerrecord op Carpfarm Lake: 30kg+

Nieuw meerrecord op Carpfarm Lake: 30kg+

Een 30kg+ karper in Nederland is een unicum... en wat zijn we trots dat er deze week de eerste 30kg+ spiegelkarper is gevangen op ons Nederlandse betaalwater Carpfarm Lake! Het unieke visbestand beschikt over 4 bekende 25kg+ karpers, waarvan er dus eentje de magische grens van 30kg is gepasseerd! We zijn bijzonder dankbaar voor het harde werk van Bert ter plaatse, die zijn visbestand zeer goed heeft samengesteld en door een uitgekiende voerstrategie ongekende groeiresultaten behaald met zijn vissen. Hij schrijft ons het volgende over de vangst:

Een 30kg karper is nog uniek in Nederland

Florian met de Two Tone op meer dan 30kg!
Florian met de Two Tone op meer dan 30kg!

De vangst

“Deze week vist de Duitse karpervisser Florian Freericks op stek 4.  Nadat hij al twee spiegelkarpers van 13,5kg en 19kg had gevangen kreeg hij dinsdagnacht een paar piepen op zijn linkerhengel waarna een langzame run ontstond. Florian nam de hengel en voelde direct dat het om een zware karper ging. Hij stapte in de boot en ging achter de vis aan. Na een dril van ongeveer 20 minuten schepte hij deze machtige spiegelkarper. Toen hij aan de kant kwam en probeerde deze topvis te wegen kwam hij er achter dat zijn weegklok maar tot 25 kilo ging. Snel belde hij zijn vismaat die op stek 6 zat om een andere weegklok te brengen. De enorme two-tone spiegelkarper tikte na aftrek van de weegzak 30,2 kilo aan. Na het maken van foto's en video werd deze machtige vis terug in zijn element gezet. De methode die Florian gebruikt is als volgt: hij voert beide uitlopers van stek 4 ruim verspreid aan met de Carp Pro pellets die op Carpfarm Lake te verkrijgen zijn en vist op een bed van deze pellets met een kleine wafter op een stiff D-Rig van 9 cm.”

Een prachtige spiegel

Een echt BIG FISH water

Met deze topvangst zet Carpfarm Lake zich (opnieuw) op de kaart als één van de echte 'big-fish' karperwateren in Nederland en bewijst 't dat het echt niet altijd nodig is om naar het buitenland af te reizen op jacht naar grote karper. Blader overigens ook zeker eens door de online fotogallerij van Carpfarm Lake heen. Niet alleen 'big fish hunters', maar ook liefhebbers van zwaarbeschubte spiegelkarpers & rijenkarpers komen hier aan hun trekken. Wel willen we blijven benadrukken dat Carpfarm Lake absoluut ongeschikt is voor minder ervaren karpervissers. Ervaring met de karpervisserij op diepere wateren en bootgebruik is een absolute must!

Een van de andere vissen die Florian wist te vangen
Een van de andere vissen die Florian wist te vangen

Klik hier meer meer informatie over Carpfarm lake.

Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.