Etang la Saussaie

Etang la Saussaie

Vlakbij de stad Vitry le Francois ligt het prachtige water Etang la Saussaie in de mooie Champagne regio. Dit 30 jaar oude water van ruim 3 hectare ligt op een complex van ruim 6 hectare. Het water kenmerkt zich door het grote aantal zware vissen wat er rondzwemt dus de kans op een nieuw PB is hier zeker aanwezig. Door het natuurlijke voedselaanbod groeien de vissen jaarlijks erg goed en naast de mooie en zware vissen is het hier prima genieten in een natuurlijk omgeving, met recht een visvakantie dus. Er zwemmen hier zowel spiegel- als schubkarpers met een groot aantal vissen tussen de 36 en 60 pond! Nog niet zo lang geleden zwom hier zelfs de Europese recordkarper rond!

Een prachtig en gevarieerd bestand aan karper
Een prachtig en gevarieerd bestand aan karper

Het zijn echter niet alleen de grote karpers die het water interessant maken, want door de natuurlijke omgeving, veiligheid en de heerlijke ambiance kun je hier volop genieten van je visvakantie. Het water is volledig omheind met een toegangspoort en voorzien van goede voorzieningen. Ondanks dat het redelijk dicht bij de steden ligt kan je hier toch genieten van een afgelegen sfeer. De on-site bailiff kan je ondersteunen bij vragen.

Al menig PR is hier gesneuveld
Al menig PR is hier gesneuveld

Het water biedt 14 ruime stekken, waarvan één voor twee personen, en er wordt gevist met maximaal 6 vissers tegelijk en de stekken worden vergeven doormiddel van loting. Hierdoor heb je altijd de mogelijkheid om van stek te wisselen indien gewenst. Je mag ook gebruik maken van voerboten, als je rekening houdt met andere vissers. De visstekken zijn met de auto goed bereikbaar en zijn ruim van opzet. Er is rondom het water een goed berijdbare weg. Je kan de auto bij de stek parkeren om je spullen uit te laden. Daarna moet je deze op de algemene parkeerplaats zetten Je hebt er trouwens ook geen last van Poisson Chat of rivierkreeftjes.

Karperbestand

Er zit een mooi bestand aan vissen op Etang la Saussaie met meerdere topvissen van dik over de 25kg, zowel schub- als spiegelkarper. Het water biedt de vissen een variërend aanbod van natuurlijk voedsel van waterslakken, mossels en bloedwormen. Er zitten zowel vissen van het originele bestand op als van diverse latere uitzettingen. De vissen houden van kwalitatief goed aas. Het gewicht ligt hier hoog met een gemiddelde van ca. 35 pond.

Een heerlijke sfeer

De lodge

In de lodge staat een vriezer die gebruikt kan worden als er voldoende ruimte is. Verder kan hier gegeten worden en is er elektra voor het opladen van de telefoon of accu's van de voerboot. Denk er aan om een reisadapter mee te nemen. In de lodge kun je koken, afwassen en een was draaien. Verder is de lodge uitgerust met een wasbak en een open haard waar men kan socializen.

Ben je benieuwd naar meer informatie en of foto’s/video’s van dit prachtige water? Ga dan naar de website van Carpe France.

www.carpe-france.com

Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.