Kies de juiste voorjaarsboilie met de Evolution Products keuzehulp

Kies de juiste voorjaarsboilie met de Evolution Products keuzehulp

"Met welke Boilie kun je het beste vissen in het voorjaar en de lente?" Dat is een vraag die we vaak krijgen nu iedereen de viskriebels weer krijgt en uit zijn winterslaap ontwaakt. Omdat het water nog erg koud is, is het belangrijk nog niet veel te voeren, 100 a 200 gram is vaak meer dan voldoende. Een handvol gecrushte boilies bij je haakaas en een opvallende boilie of snowman doet het vaak erg goed! Met welke boilie je dit doet verschilt natuurlijk ook nogal. Met een vette vismeel boilie zal je rustiger aan moeten doen dan een zoete koolhydratenbom.

Met die laatste kun je nu ook het beste uit de voeten, lekker opvallend, instant aas. Een felle opvallende kleur, weinig verzadiging en door de snelle suikers krijgen ze vooral energie. De Milk en Fruit en (nieuwe) Scopex CSL zijn hiervoor speciaal gemaakt. Veel oplosbare ingrediënten zoals, corn steep liquor poeder, melkpoeders, poeder- en vloeibare smaakstoffen, betaïne, zoetstoffen zoals Talin (Thaumatine), vrije aminozuren in de vorm van (bier) gisten en stoffen als Keramine HD maken deze beide boilies erg attractief voor de karpers.

Als straks het water langzaam weer opwarmt komt de paaiperiode in zicht. Nu zullen ze zich vooral op elkaar richten en niet op jouw aas. Maar... daarna hebben ze wel trek gekregen van al die actie! Een lekkere eiwitboilie vol met voedingsstoffen zullen ze nu goed kunnen gebruiken en dat is ook wat ze instinctief zullen opzoeken.

Onze Krill Shrimp Trassi of Liver & Tuna geeft je nu de meeste kansen op een aanbeet. Beide hebben een hoog eiwitpercentage waarvan de Krill het hoogste zit met ruim 34 procent waarvan 26 procent benutbaar eiwit. De unieke hoge dosis krillmeel, garnaalmeel, trassi en liquid krill geven deze boilie een heel natuurlijk karakter en zorgen voor kwalitatieve dierlijke eiwitbronnen die rijk zijn aan essentiële amino- en vetzuren.

Krill Shrimp Trassi
Krill Shrimp Trassi Boilies

Vet is absoluut een belangrijk onderdeel van hun voeding. Vetten zorgen niet alleen voor de meeste energie (1 gram vet = 9 Kcal), maar ze zijn ook van essentieel belang bij de opname van vitamines in het lichaam. Iets wat we ook graag aan onze mixen toevoegen zoals bijvoorbeeld vitamine B en C die als anti oxidanten de schadelijke oxidanten neutraliseren.

In de praktijk zien we dat je vaak het beste deze 2 typen boilies door elkaar kunt gebruiken. Dus meng de zoete koolhydraat boilies met de eiwit boilies om een zo groot mogelijke groep vissen aan te spreken. Zo spreid je je kansen en dat levert je meer resultaat op. Je kunt in het vroege voorjaar de verhouding 75% zoet en 25% vismeel aanhouden en rond de paai overgaan op 50/50 of de verhouding juist omdraaien. In de zomerperiode zie je ook vaak dat de zoete instant koolhydraat boilies erg goed werken. Dit grote contrast met het natuurlijke eiwitrijke voedsel zorgt ervoor dat het er echt uitspringt qua signaal en daardoor goed opgemerkt wordt door de vis.

Wil je meer weten over welke boilie je in welke situatie kiest, de voedingswaarden, (benutbare) eiwitten en koolhydraten? Vraag dan onze boilie keuze hulp aan, daarin leggen we het allemaal nog eens rustig uit. Je kunt het hier gratis en vrijblijvend aanvragen…

www.evolutionproducts.nl

Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.