Hengelsport- en Botenbeurs staat in de startblokken

Hengelsport- en Botenbeurs staat in de startblokken

Vol verwachting klopt ons hart, niet alleen voor de cadeaus van Sinterklaas en zijn Pieten, maar ook voor de Hengelsport- en Botenbeurs die op vrijdag 2 december in de Jaarbeurs in Utrecht van start gaat. Nog één nachtje slapen dan openen de deuren zich van de grootste en meest complete hengelsportbeurs van Europa; dagelijks kun je hier, tot en met zondag 4 december, van 10.00 tot en met 17.00 uur die nieuwste producten vinden voor elke vismethode, je kunt je laten informeren over nieuwe visbestemmingen in binnen- en buitenland, de mooiste visboten staan opgesteld op een groot aantal stands, je kunt presentaties volgen van specialisten over diverse onderwerpen en je kunt bij de stands van de aanwezige hengelsportzaken profiteren van aantrekkelijke aanbiedingen.

Tijd voor de Hengelsport- en Botenbeurs 2016
De Hengelsport- en Botenbeurs 2016 gaat bijna van start

Carpsquare weer prominent onderdeel van de Hengelsport- en Botenbeurs 2016

Vissen op karper blijft razend populair onder jong en oud, zowel passief wachtend achter de rodpod als actief vissend met de pen of met oppervlakteaas. De karpervisser vindt op Carpsquare, de beurs die begin december onderdeel uitmaakt van de Hengelsport- en Botenbeurs in de Jaarbeurs in Utrecht, alles wat zijn of haar hartje begeert, plus gedegen informatie om goed beslagen de karper te kunnen bevissen. Op de stand van De KSN leer je onderlijnen knopen voor het vissen op karper en hoe je deze optimaal in kunt zetten, bij diverse visreisbureaus kun je reizen boeken naar topwateren in de Benelux en daarbuiten.

Op CarpSquare zie je de laatste producten op karpergebied
Op CarpSquare zie je de laatste producten op karpergebied

Witvissen als passie

Op 2 december zal op de beurs officieel het boek ‘VISSEN mijn passie, mijn leven’ van Jan van Schendel gelanceerd worden. In dit rijk geïllustreerde schrijven o.a. aandacht voor een bomaanslag tijdens een visfestival in Noord-Ierland, sportvissen in een heel andere tijd, ontmoetingen en vriendschappen met iconen als Bob Nudd, Marcel Van Den Eynde, Alan Scotthorne en Walter Tamás en heuse titanenslagen tijdens tal van prestigieuze internationale viswedstrijden. De kers op de taart zijn maar liefst 51 witvistips uit de praktijk! Het boek zal verkrijgbaar zijn op de Beet- en JVS-stand, alwaar je het kunt laten signeren door Jan van Schendel in hoogsteigen persoon! Je kunt als witvisser verder op de beurs de nieuwste vaste hengels ter hand nemen en met elkaar vergelijken, de nieuwste zitkistsystemen staan opgesteld bij diverse stands en je krijgt belangrijke tips voor het samenstellen van een optimaal lokvoer.

Er is veel aandacht voor de jeugd
Er is veel aandacht voor de jeugd

 

Veel nieuw materiaal voor het vissen op roofvis

Vissen op roofvis is tegenwoordig razend populair, zowel op als langs het water, met lichte spinhengels, zwaardere kunstaashengels maar ook met de vliegenhengel. De roofvisser vindt op de Hengelsport- en Botenbeurs in de Jaarbeurs in Utrecht alles wat zijn of haar hartje begeert, plus gedegen informatie om goed beslagen de roofvis achter de vinnen te zitten. Het nieuwste kunstaas voor het komende jaar vind je al op de beurs en je kunt de actie in het water bewonderen bij de vele waterbassins die her en der opgesteld staan. De ontwikkelingen bij de kunstaashengels, werpmolens, werpreels en lijnen staan ook niet stil, op de beurs vind je op de stands van de groothandels en hengelsportzaken een ongekend aanbod op dit gebied. Op de stand van de SNB leer je dan hoe je onderlijnen voor het vissen op snoek kunt maken voor diverse vismethoden, hier zijn ook dagelijks experts aanwezig die je wegwijs kunnen maken op het gebied van technieken voor het vissen op roofvis.

Genoeg te zien voor de roofvissers
Genoeg te zien voor de roofvissers

Topkwaliteit boten en toebehoren voor de varende sportvisser

De sportvisser met een eigen boot vindt op de Hengelsport- en Botenbeurs in de Jaarbeurs in Utrecht alles voor het varen en vissen, plus gedegen informatie om goed beslagen de roofvis achter de vinnen te zitten. Stabiel, snel, veilig en wendbaar zijn enkele van de kernbegrippen voor de boten die op de beurs te vinden zijn. Het aanbod loopt van roeiboten tot grote roofvisboten plus motorjachten voor het vissen op zee. Ook de bijbehorende buitenboordmotoren zijn al aan de boten gehangen of staan apart op de stands opgesteld. Van fluisterstille elektromotoren tot brute krachtpatsers van 200 of meer pk, het is allemaal op de beurs te vinden. Er zijn verder tal van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van trailers, dieptemeters/visvinders, gps-apparatuur en accu’s, op de beurs kun je je hierover uitgebreid laten informeren.

Het laatste nieuws op het gebied van boten

 

Informatie over vissoorten, wateren en vismethoden

De jeugd kan op de stand van Sportvisserij Nederland leren om zelf een haak aan de lijn te zetten, tuigjes te maken, onderlijnen te knopen enzovoorts. Je kunt hier terecht met vragen over viswateren en hengelsportverenigingen bij jou in de buurt. Verder kun je hier met Marco Kraal en Ed Stoop, het populaire Vis TV-duo, op de foto. Op de stand van de VNV leer je je eerste kunstvliegje binden, je kunt je hier aanmelden voor de beginnerscursus die komend voorjaar weer gehouden gaat worden gedurende vier zaterdagen en er wordt uitleg gegeven over het materiaal dat je voor het vissen op diverse vissoorten kunt gebruiken. Bekende vliegbinders vertonen hier ook hun kunsten. Vis je liever aan of op zee, ook hier wordt op de beurs ruim aandacht aan besteed. Op de stands van diverse groothandels en winkeliers vind je de nieuwste strandhengels, boothengels, werpmolens en reels, daarnaast kun je je bij diverse stands uitgebreid laten informeren over het vissen op vissoorten die voor de Nederlandse kust niet te vinden zijn.

Op een oppervlak van circa 20.000 vierkante meter vind je dit jaar ruim 160 standhouders uit de Benelux en de ons omringende landen. Een compleet overzicht van de standhouders vind je op de website van de beurs. Dagelijks ontvangen de eerste 350 bezoekers jonger dan zestien jaar gratis een Mitchell hengel, dus zorg dat je er vroeg bij bent! Jeugdige bezoekers tot dertien jaar oud hebben gratis toegang tot de beurs wanneer ze begeleid worden door een volwassene.

Hengelsport- en Botenbeurs 2016

Waar: Jaarbeurs Utrecht
Wanneer: vrijdag 2 december t/m zondag 4 december 2016
Openingstijden: dagelijks 10:00 -17:00 uur
Websites: www.hengelsportbeurzen.nl en www.carpsquare.nl
Facebookpagina’s: Hengelsport- en Visbotenbeurs en Carpsquare

Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.