Key Cray - Het dichtst bij natuurlijk aas

Key Cray - Het dichtst bij natuurlijk aas

We weten allemaal hoe gek karpers zijn op proteïnen als vismeel en krillmeel. Het is dan ook niet voor niets dat veel boilies een dosis van deze ingrediënten bevatten. Het bijzondere is dat deze ingrediënten allemaal uit de zee afkomstig zijn, maar dat er geen proteïnen (afkomstig van natuurlijk voer) voorhanden waren uit zoet water, het leefgebied van de karpers. Tot voor kort dan, want Nash heeft als eerste de exclusieve beschikking gekregen over puur kreeftmeel. Na een uitgebreide testperiode is een boilie ontwikkeld die begin april is gelanceerd. We hebben het hier natuurlijk over ‘Key Cray’.

Key Cray

Het kreeftmeel is afkomstig van in het wild gevangen kreeften en is daarmee de meest rijke bron aan natuurlijke eiwitten, afkomstig uit zoet water. Het aasgedrag van karpers op dit kreeftmeel was zo veel sterker dan we ooit hebben gezien! Vervolgens hebben we het kreeftmeel gecombineerd met de sterke basis van proteïnen, amino’s en benodigde vitaminen en mineralen uit de opmerkelijke Key boilie. De combinatie van beiden zorgt voor een boilie met een unieke voedingswaarde en één van de meest effectieve aasjes ooit geproduceerd. Met zoveel bijzondere vangsten in Engeland en Europa is het een boilie die je wilt gebruiken voor de rest hem ontdekt.

De Key Cray is nu verkrijgbaar in 1kg en 5kg verpakkingen in de volgende formaten: 12, 15, 20 en 22mm.

De Flakes zinken langzaam en blijven op vuil en wier liggen
De Flakes zinken langzaam en blijven op vuil en wier liggen

Extra’s

Naast de boilie zelf is er uiteraard ook een complete range aan ondersteunende producten beschikbaar. Zo zijn er bijvoorbeeld de ‘Flakes’. Dit zijn vermalen boilies, rechtstreeks uit de zak. De Flakes zullen langzaam afzinken en blijven liggen op vuil of wier, waardoor de karper ze altijd zal opmerken. Je kunt hier bijvoorbeeld een pop-up of Cultured Hookbait overheen vissen voor snelle resultaten.

De Key Cray pop-ups zijn er in verschillende kleuren
De Key Cray pop-ups zijn er in verschillende kleuren

Voor de liefhebbers van zelfgemaakt haakaas is er de speciale Key Crey Hookbait Kit. Deze kit bevat alle benodigde ingrediënten om jouw haakaas naar wens samen te stellen. Kies bijvoorbeeld voor een zachter haakaas of juist een harder aasje. Met de toevoeging van cork balls of kurkmeel kan je ook eenvoudig je eigen pop-ups rollen.

Daarnaast zijn er van de Key Cray ook pop-ups in verschillende kleuren, Pellets, Wafters, Hard-ons, Cultured Hookbaits, Stick Mix, grondvoer, Liquid Bait Soak en Signal Liquid beschikbaar.

Een topvangst uit Frankrijk. Deze 34kg schub werd gevangen op Key Cray op openbaar water!
Een topvangst uit Frankrijk. Deze 34kg schub werd gevangen op Key Cray op openbaar water!

www.nashtackle.co.uk

Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.