Nieuw: Korda Flosscaps

Nieuw: Korda Flosscaps

Met de opkomst van populaire rigs zoals de Chod, Ronnie en IQ D-rig neemt ook het gebruik van Bait Floss toe. Hiermee wordt het aas immers aan een rigring of kleine wartel bevestigd. Het kan best lastig zijn om je aas met een baitstop te fixeren, zeker als je koude vingers hebt. Korda heeft recent een nieuw product gelanceerd waarmee je dit gepruts voorkomt. We laten Kevin Diederen aan het woord over deze nieuwe ‘Flosscaps’:

Plaats eerst de Flosscap in de boilie
Plaats eerst de Flosscap in de boilie

“De Flosscaps zijn zo’n typisch product die je eigenlijk moet gebruiken om hem op waarde te schatten. Zelf gebruik ik al jaren Baitfloss om met name mijn pop-ups aan een rig te bevestigen. Als ik een zo zeker mogelijke bevestiging wilde kwam ik steeds weer uit op een mini stoppertje die in een knoopje geklemd moest worden. Niet altijd iets waar ik zin in had, aangezien het toch een beetje lastig was om de stoppertjes op hun plek te houden. Om die reden brandde ik in veel gevallen het uiteinde van de flossdraad plat met de aansteker om die vervolgens tegen de pop-up aan te drukken. Dit was namelijk de makkelijkste en snelste oplossing. Het probleem is echter dat na een aantal worpen of het vangen van de vis je haakaas verdwenen was. Of wat dacht je van de twijfel als bijvoorbeeld een meerkoet je aas heeft opgedoken? Het leek dus een compromis maken tussen gemak en zekerheid. Met dank aan het product development team heb ik nu de Floss Caps. In eerste instantie moest ik lachen om deze kleine buisjes, maar dat was ik al snel vergeten toen ik ze voor het eerst inzette.

Smelt de Bait Floss tot de Flosscap

Mijn pop-ups en wafters waren in een handomdraai bevestigd, bleven gedurende een complete sessie zitten en dat allemaal ook nog eens zonder maar een enkele knoop te leggen. Enkel als ik van haakaas wilde wisselen haalde ik ze snel van de rig om ze vervolgens her te gebruiken. In tegenstelling tot het gebruik van diverse types Bait Screws die ik veel vissers aan hun rig zie hangen zijn de Floss Caps ook nog eens mooi subtiel. Hierdoor zullen ze mijn rigs niet onnodig lomp maken en hebben ze geen negatieve invloed op het drijfvermogen van de pop-up of wafter. Probeer ze maar eens uit en oordeel zelf.”

De Flosscaps zijn verkrijgbaar in vier kleuren(combinaties)
De Flosscaps zijn verkrijgbaar in vier kleuren(combinaties)

De Flosscaps zijn verkrijgbaar in verpakkingen van 20 stuks. Je kunt hierbij kiezen uit de kleuren Clear, White & Red of Pink & Yellow. Kijk voor meer informatie op de website van Korda of bestel jouw Flosscaps bij één van de Korda dealers.

http://nl.korda.co.uk/

Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.