Lac Baleine

Lac Baleine

In de omgeving van het mooie Vitry le Francois ligt het rustige en langgerekte Lac Baleine. Dit water van ruim 9 hectare heeft een lengte van ongeveer 1 kilometer en is voorzien van twee eilanden. Verspreid over het water zijn 23 visstekken gesitueerd en er worden maximaal 10 vissers tegelijk toegelaten (12 bij exclusieve verhuur). Recent schreven we al over de vangst van een heuse 30kg vis en vandaag kijken we eens nader naar dit water.

Het water

Gelegen tussen weilanden en akkers ligt het rustige Lac Baleine, een afgraving van zo’n 9 hectare. Dit langgerekte water bevat twee grote eilanden en de bodem van het water bestaat, zoals bij veel wateren in deze omgeving, uit gravel, zand en klei. Er kan op Lac Baleine wier aanwezig zijn, afhankelijk van het jaargetijde en de omstandigheden. Hier wordt actief op geacteerd en de beheerder behandelt 1 a 2 keer per jaar tegen wier. Op Lac Baleine is geen poisson chat aanwezig en ook van kreeftjes heb je hier geen last.

Lac Baleine

Het visbestand

Lac Baleine bevat een ruim bestand aan prachtige vissen. Gedurende een periode van tien jaar is er weinig gevist en sinds 2015 is het water geopend als betaalwater. In die periode zijn er al veel (grote) vissen gevangen, maar nog steeds komen er af en toe verrassingen op de kant. Op Lac Baleine zwemmen flink wat grote vissen rond, waaronder twee topvissen die rond de 30 kg zitten. Eén van deze vissen is dit voorjaar gevangen op net geen 31 kg. Om de groei van de vissen te bevorderen heeft de eigenaar enkele jaren geleden zo’n 300 kleine vissen van het water verwijderd.

De vissen trekken het water rond en je maakt dus kans op vis, ongeacht de stek waar je zit. Natuurlijk zijn er altijd vissen met voorkeuren voor bepaalde stekken en zorgen ook weersomstandigheden voor een voorliefde voor een kant.

Kans op grote vis

De stekken

Rondom het water zijn 23 stekken gesitueerd. Van deze stekken zijn er 8 ruime tweepersoonsstekken en 15 eenpersoonsstekken. De stekkeuze geschiedt doormiddel van loting bij aankomst. Je dient na 13.00 uur te arriveren en rond 14.00 uur worden de stekken geloot. Loopt je stek niet dan is het toegestaan om te verkassen.

Het is toegestaan om je auto bij de stek te parkeren. Bij veel regenval kan één zijde van het water echter slecht bereikbaar worden en daarom kan er door de beheerder worden besloten om slechts vanaf één zijde te vissen.

Er zwemmen prachtige karpers op Lac Baleine
Er zwemmen prachtige karpers op Lac Baleine

Er mogen voer- en roeiboten worden gebruikt. Bij het gebruik van een roeiboot dien je wel gebruik te maken van een zwemvest (niet aanwezig op het terrein). Neem deze dus zelf mee. Er mag met drie hengels per visser worden gevist en je mag gebruik maken van particles als deze goed zijn bereid. De beheerder zal dit vooraf controleren. Bij de beheerder is ook mais te koop. Je kunt dit vooraf aangeven zodat het voor je klaar wordt gezet.

Voorzieningen

Belangrijk om te weten is dat er geen stroom op het terrein aanwezig is. Het opladen van apparatuur dient dus via zelf meegebrachte accu’s te gebeuren. Het is toegestaan om een generator te gebruiken, mits de overige vissers hier geen hinder van ondervinden. Er zijn wel douches met warm water en toiletten. Afhankelijk van de stekken kan dit een stukje lopen zijn.

Op enkele minuten rijden ligt het dorpje Vitry le Francois. Hier kun je terecht voor een supermarkt, bakkerij en een hengelsportzaak.

De voorzieningen zijn beperkt

Beheerder

De beheerder van het water is 24 uur per dag op het complex aanwezig en heeft veel kennis van het water. Hij is het eerste aanspreekpunt voor de vissers. De beheerder kent de vissen en de visserij en kan je veel waardevolle tips geven. Luister goed naar zijn tips en doe er je voordeel mee.

Lac Baleine is een mooie locatie waar je een goede combinatie zult vinden tussen rust en optimale visserij. Er zwemt veel mooie vis en de kans op een persoonlijk record is hier zeker aanwezig.

Prachtige vissen

Lac Baleine wordt in Nederland en België aangeboden door Globalfishtravel en CarpSpots. Kijk voor meer informatie en foto’s van het water en de vissen op deze websites.

www.carpe-france.com

Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.