MARTIN SB vernieuwt Xtra Range popups!

MARTIN SB vernieuwt Xtra Range popups!

Dat Martin SB voorop loopt als het gaat om innovaties en verbeteringen op het gebied van karperaas, dat is geen nieuws, wat veel mensen echter nog niet weten is dat nieuwe producten soms wel 2 jaar worden getest door een team van ruim 20 karpervissers alvorens het een kans maakt om op de markt te komen. Op Carp Zwolle 2018 introduceert Martin SB de geheel nieuwe Xtra Range popups. Rolf Bouman van Martin SB vertelt…

De nieuwe Xtra Range van Martin SBNieuwe receptuur, nieuwe verpakking!

Ramvol natuurlijke ingrediënten

Bij de meeste karpervissers zal een potje popups niet ontbreken in de vistas. Een chodje, singlehook popup of een snowman kan immers zomaar het verschil betekenen tussen vangen en blanken. Een popup moet goed drijven en aantrekkelijk zijn. Dat laatste kan door middel van kleuren zoals fluo’s, door flavouring of door het toevoegen van wateroplosbare ingrediënten. Foodbait-popups onderscheiden zich van conventionele popups doordat zij tot in de kern ramvol zitten met natuurlijke ingrediënten die langzaam uitwasemen en zo een continu spoor van attractie uitstoten.

Rolf Bouman met een brute openwaterbak gevangen op de Martin SB Xtra rangeNovember 2016, tijdens een testsessie, een brute openwaterbak die de Krill & Liver popup niet kon weerstaan!

Iedere smaak een eigen recept

Het produceren van een foodbait-popup die voldoet aan alle eisen is een uitdaging. Bij foodbait-popups wordt per smaak een ander recept gebruikt. Heb je een Krill & Liver foodbait-popup gereed en wil je Garlic & Robin Red popup maken dan kan je niet zomaar het leverpoeder vervangen door Robin Red. Ieder ingrediënt heeft specifieke eigenschappen zoals soortelijk gewicht, mate van uitwaseming en sterkte. Dat betekent dat iedere foodbait popup binnen de Xtra Range afzonderlijk is ontworpen en getest. Sommige popups waren vrij snel perfect, andere gingen keer op keer terug naar de tekentafel alvorens ze het predicaat OK verdienden.

Een oude en doorgewinterde spiegel trapte vol in de SWEET17 snowman van Martin SB!Een oude en doorgewinterde spiegel trapte vol in de SWEET17 snowman!

Optimaal wateroplosbaar

Als een foodbait-popup niet goed drijft dan ligt het voor de hand om de hoeveelheid ingrediënten die het drijfvermogen bepalen te verhogen, dit gaat dan weer ten koste van andere ingrediënten en dan met name de wateroplosbare. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Door de receptuur en het drogingsproces te finetunen kan Martin SB nu, niet geheel zonder trots, melden dat binnen de Xtra Range er 6 perfecte wateroplosbare foodbait-popups zijn die, zonder tekort te doen aan het drijfvermogen, de maximale hoeveelheid wateroplosbare ingrediënten bevatten en zodoende geweldig uitwasemen.

Lancering tijdens Carp Zwolle

De Martin SB Xtra Range popups worden tijdens Carp Zwolle gepresenteerd in een nieuwe verpakking. Potjes van 50 gram met daarin 50% foodbait-popups en 50% fluo popups in 15mm. Voor meer informatie surf je naar: www.martinsb.com – Kan je niet wachten? Stuur dan een mailtje naar Martin SB voor een pre-order: contact@martinsb.com

Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.