Nash Air Cradle

Nash Air Cradle

Visveiligheid is enorm belangrijk en daarom wordt hier nog steeds volop in door ontwikkelt. De Nash Air Cradle is dé laatste ontwikkeling op dit gebied. Het originele idee van Kevin Nash om een onthaakmat te ontwikkelen waarbij de vis veilig boven de grond ‘zweeft’, en daardoor niet in contact komt met de harde ondergrond, is nu nog verder doorgevoerd in de vorm van de Air Cradle.

De Nash Air Cradle
De Nash Air Cradle

De Air Cradle bevat geen frame en is opgebouwd uit drie heavy duty luchtbanden. Twee luchtbanden zorgen ervoor dat de karper ruim boven de grond komt te liggen en daardoor niet in aanraking komt met de grond. De derde luchtband zorgt er voor dat de karper niet uit de Air Cradle kan glijden als hij spartelt en houdt de vis keurig op zijn plek om te onthaken of om een vangstfoto te maken. Door de vorm en constructie wordt het gewicht van de vis verdeeld over de hele onthaakmat, waardoor vissen tot maar liefst 50 kg veilig te behandelen zijn in de Air Cradle!

Met de bijgeleverde pomp zijn de luchtbanden binnen een mum van tijd opgepomt
Met de bijgeleverde pomp zijn de luchtbanden in een mum van tijd opgepompt

De onderkant van de Air Cradle is gemaakt van een heavy duty en waterdicht PVC dat er voor zorgt dat de Air Cradle niet beschadigt op stenen of gravel. Daarnaast is de buitenhoes vervaardigd uit versterkt 210D nylon waardoor de luchtbanden optimaal beschermd worden. Aan de bovenzijde van de Air Cradle zit een Velcro flap waarmee je de vis kunt afdekken. Met behulp van klittenband kan deze flap rondom worden vastgezet. Als je de Air Cradle wilt vastzetten op de stek doe je dit met twee haringen, één aan iedere zijde. De Air Cradle is voorzien van robuuste handvatten en is licht van gewicht. Hierdoor is het mogelijk om de Air Cradle te gebruiken bij het terugzetten van de vis.

Met de bijgeleverde voetpomp is de Air Cradle in een mum van tijd op te blazen en ingepakt is hij kleiner dan traditionele cradles met een metalen frame. Met de bijgeleverde draagzak vervoer je de Air Cradle zonder problemen.

De Air Cradle zorgt voor optimale bescherming
De Air Cradle zorgt voor optimale bescherming

De Air Cradle zal in twee uitvoeringen verkrijgbaar zijn. Naast de Air Cradle is er namelijk ook een grotere versie in de vorm van de Air Cradle Monster. Deze heeft een grotere afmeting, waardoor hij plaats biedt aan de grootste karpers. De formaten van beide modellen zijn als volgt:

Air Cradle
Interne afmeting: 100 x 55cm
Gewicht: 3 kg
Vervoersformaat: 42cm x 45cm x 30cm

Air Cradle Monster
Interne afmeting: 125 x 58cm
Gewicht: 3,4 kg
Vervoersformaat: 52cm x 36cm x 18cm

De adviesprijs van de Air Cradle is € 165,- De Air Cradle Monster is verkrijgbaar voor € 187,- Beide modellen zijn binnenkort leverbaar.

Benieuwd naar de Nash Air Cradle? Bekijk hem dan op Carp Zwolle of informeer er naar bij je lokale Nash dealer.

Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.