Nieuw: Nash Pinpoint Hook Patterns

Nieuw: Nash Pinpoint Hook Patterns

De productie van Pinpoint heeft de bestaande Nash-haakpatronen geoptimaliseerd. Alle zijn beoordeeld met behulp van geavanceerde technieken om te zorgen dat verhoudingen zoals steellengte tot de opening tussen haakpunt en haaksteel de beste combinatie van prestaties en sterkte bieden, zonder de fundamenten van de ontwerpen te veranderen. Tijdens verschillende testen van alle patronen is aangetoond dat ze gemiddeld 30% sterker zijn dankzij het nieuwe Carbide 617-materiaal. De draaddikte van de haak is enigszins verhoogd voor de veiligheid, maar de lichtheid van het nieuwe materiaal zelf resulteert in haken die ondanks dat ze aanzienlijk sterker ook lichter zijn en een betere presentatie bieden. Puntprofielen zijn gestandaardiseerd in verschillende maten en patronen, zodat de penetratie consistent is, en maat voor maat hebben alle haken dezelfde oogafmetingen - met uitzondering van de Chod Twister. Deze heeft een speciaal vergroot haakoog om het doorvoeren van dikkere onderlijnmaterialen te vergemakkelijken zoals bijvoorbeeld bij een Multi Rig-presentatie.

De bestaande haakpatronen zijn ook geoptimaliseerd

Fang Gyro

De beste oplossing vanuit een technisch oogpunt voor elke rig met het mechanisme van een wartel is om de wartel te laten produceren in het oog van de haak in plaats van andere oplossingen te bedenken met de materialen die beschikbaar zijn, zoals het gebruik van de Quick Change Swivels en krimpkous. Intelligente karpervissers hebben goed nagedacht over de gevaren die deze rigs met zich meebrengen. Zo gebruiken ze krimpkous om de verbindingen tussen haak en wartel “karpervriendelijk” te maken. Gedurende dit proces wordt er gebruik gemaakt van warmtebronnen zoals stoom van waterketels. In het slechtste geval kan je vis verspelen door het knappen van een wartel of door simpelweg een zwakke punt aan je montage toe te voegen die niet voor deze doeleinde ontworpen is. De Fang Gyro is een ultieme supersterke spin- en draaihaak voor de moderne hedendaagse rigs.

Claw

Als er over 1 haak al veel gediscussieerd is, is het de Claw haak wel. Vanwege de hoeken aan de onderkant van de bocht, oefent de Claw haak veel druk uit op de inhaking, waardoor de haak veilig op zijn plaats blijft en het risico op beschadiging verminderd wordt. De hoeken zijn zorgvuldig berekend en hoewel niet eerder gebruikt in de karpervisserij, is het ontwerp een beproefde formule. Het is dan ook de nummer één keuze bij Big Game vissers alsook in de meervalvisserij. Uiteraard is bij deze visserij de druk én kracht vele malen groter. De punt is licht naar binnen gebogen waardoor deze beschermd is tegen beschadigingen en bevorderd de inhaking tijdens het drillen van de vis.

De nieuwe Claw haken van Nash

De ervaring van “Pinpoint” eigenaar Marc Voosen heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van het nieuwe Nash Pinpoint-gamma met behulp van de nieuwste technologie in koolstofstaallegeringen, CARBIDE 617. Deze resulteerde in haken die tot 50% sterker maar toch lichter zijn dan de nu al toonaangevende Nash-haken. Puntontwerp en penetratie is wat je dus van Pinpoint mag verwachten alsook de scherpste haken tot nu toe.

Samen met de wereldwijde klassiekers, Twister en Fang, heeft Kevin Nash van de gelegenheid gebruikt om nieuwe haken toe te voegen die gegarandeerd de aandacht van de vele karpervissers zal trekken.

www.nashtackle.com

Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.