Nieuw bij The Carp Specialist: Etang de Gaulois

Nieuw bij The Carp Specialist: Etang de Gaulois

In het Franse Morvan gebied ligt het 27 hectare grootte Etang de Gaulois. Dit mooie water biedt veel verschillende mogelijkheden en een kerngezond visbestand met vissen in verschillende lagen (tot zelfs over de magische 30 kg grens!) De eigenaren Lulu en Christophe Gautier hebben het water in 2011 gekocht en hebben het daarna geschikt gemaakt voor de karpervisserij. Inmiddels is het water opgenomen in het brede aanbod aan wateren van The Carp Specialist en vandaag kijken we nader naar het water en de voorzieningen.

Etang de Gaulois bestaat uit drie grote armen die op één centraal deel samen komen. Het water wordt gevoed door een kleine rivier, waardoor er altijd voldoende zuurstof in het water zal zijn en de vis ook tijdens de warmere perioden actief zal blijven. Dit komt niet alleen de vangsten ten goede, maar ook de groei van de vissen. Er zijn in het totaal 20 stekken gesitueerd voor de visserij met 1,2 of 3 personen. Er worden maximaal 20 vissers tegelijk toegelaten op het water, waardoor er altijd stekken vrij zullen blijven.

Een water met een gevarieerd visbestand

Bijzonderheden stekken

Goed om te weten is dat niet alle stekken per auto bereikbaar zijn. De stekken die u wel per auto kunt bereiken zijn 1 t/m 6, 11 en 20. Hier kunt u uw voertuig ook tijdens uw karpervisvakantie op de stek parkeren. De stekken 7, 14, 16, 18 en 19 zijn enkel per boot bereikbaar. Deze boten liggen kosteloos voor u klaar bij aankomst om uw spullen zonder moeite over te brengen naar de stek. De boten dienen daarna weer te worden teruggebracht naar stek 19. Het is niet toegestaan  om eigen roei- en rubberboten mee te nemen). Bij stek 7 en 11 is een steiger geplaatst. U dient op deze stekken rekening te houden met het gebruik van een rodpod.

Kies voor een uiterst luxe visvakantie met de 5-persoons Gite
Kies voor een uiterst luxe visvakantie met de 5-persoons Gite

Kies voor comfort met de ruime Gite

Buiten de ‘normale’ stekken is er aan het centrale deel van het water ook een prachtige Gite gepositioneerd. Deze biedt ruimte aan 5 personen, waarvan 2 vissers. De Gite is uitgerust met een ruime woonkamer (voorzien van een slaapbank), keuken, toilet, master bedroom met aparte badkamer (voorzien van ligbad, douche en toilet). De Gite is tevens voorzien van een terras en kan worden gezien als één van de meest luxe slaapaccommodaties aan het water binnen het aanbod van The Carp Specialist. Bij de Gite is een rodpod een must. Er wordt vanaf deze stek namelijk gevist vanaf een steiger.

De ruime Gite bevat een eigen terras aan het centrale deel van het water
De ruime Gite bevat een eigen terras aan het centrale deel van het water

De moeilijkheidsgraad

De visserij op Etang de Gaulois staat nog niet bol van de dressuur en is daarom geschikt voor vissers die kans willen maken op veel actie. Door goed om te gaan met de omstandigheden behoren vangsten tussen de 5 en 50 vissen per week zeker haalbaar. Mocht u moeite hebben met de visserij, vraag dan hulp aan Christophe. Zijn Engels is niet geweldig, maar hij zal zijn uiterste best doen om u bij te staan en te voorzien van tips.

Het water bevat 3 grote armen

Het visbestand

Zoals eerder benoemd is het karperbestand op Etang de Gaulois kerngezond. Er bevinden zich naar schatting zo’n 1000 vissen op het water. Hiervan behoren ongeveer 400 vissen tot het originele bestand, waar door de jaren heen grofweg 600 vissen aan zijn toegevoegd. Het bestand is divers en bestaat uit spiegel- en schubkarpers met een gemiddeld gewicht van ongeveer 15 kg. Daarnaast zwemmen er ook prachtige koi rond. Christophe schat dat er ongeveer 150 karpers zwemmen boven de 20 kg grens, waarvan er ongeveer 15 karpers tussen de 25 en 30 kg zitten. Er zijn reeds drie verschillende spiegelkarpers gevangen tussen de 30 en 32 kg! Etang de Gaulois biedt dus volop mogelijkheden om records te breken.

Er zwemmen prachtige schubkarpers...Er zwemmen prachtige schubkarpers

Voorzieningen

Als we kijken naar de voorzieningen dan is er voor de ‘bivvy vissers’ een nette sanitaire ruimte ingericht met aparte dames- en herendouches.  Deze worden dagelijks keurig schoongemaakt. Ook vindt u in deze ruimte stroomaansluitingen, een koelkast en een vriezer die u zowel voor vissersaas als levensmiddelen mag gebruiken. Rond de sanitaire ruimte is Wifi beschikbaar en tevens is er Wifi beschikbaar op stek 1, 2 en 3! De gehele sanitaire ruimte is rolstoelvriendelijk, dat geldt tevens voor stek 1, 2 en 3. Mocht u vragen hebben over de beschikbaarheid van minder valide vissers dan kunt u contact opnemen met The Carp Specialist

Als laatste willen we u attenderen op de heerlijke maaltijden die ter plaatse verkrijgbaar zijn. Door hun verleden in de horeca serveren Lulu & Christophe erg uitgebreide ontbijten en diners, die dagelijks vers worden bereidt. Deze zijn van harte aan te bevelen. Het weekmenu zal voor de meeste vissers ruim voldoende zijn. Het ontbijt is zo uitgebreid dat een lunch eigenlijk al niet meer nodig is.

Kijk voor meer informatie over Etang de Gaulois op de website van The Carp Specialist.

www.thecarpspecialist.nl

Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.