Op pad met Michael Smith

Op pad met Michael Smith

Enige tijd geleden had ik tussen de bedrijvigheid van thuis een momentje vrij. Even geen kids en zin om te gaan vissen had ik niet, dus wat doen we dan? Juist, the next best thing, namelijk erover schrijven, lezen of andere bezigheden die te maken hebben met onze mooie hobby!

In het Belgische Assenede is sinds kort de hengelsportzaak Hooked geopend. Ik woon in Axel en dat ligt aan de grens met België en binnen een half uur, mits je geen bruggen tegen hebt, sta ik in Assenede. Ik had al veel gehoord en gelezen over Hooked, want via Facebook volgde ik eigenaar Nicky Helsens al enige tijd. Het was dus zaak om eens snel die kant op te gaan, want ik was zeer benieuwd om het met mijn eigen ogen te gaan bekijken. Edwin Stoffels is namens CarpFeeling al eens op bezoek geweest.

Edwin ging al eerder bij Hooked langs

Aangekomen bij Hooked kreeg ik van eigenaar Nicky een rondleiding door de zaak en al snel raakten wij in gesprek over het grote aanbod. Wat mij gelijk in het oog sprong was de Grizzly range die boven in de winkel stond uitgestald. Eerlijkheid gebied mij te vermelden dat ik toen nog niet bekend was met het merk Grizzly, maar na wat onderzoek bleek het van De Watersportcentrale uit Genk te zijn. De Watersportcentrale is beter bekend van hun huismerk TNT. Voor meer informatie over de watersportcentrale klik op deze link.

Interesse naar meer

Al snel leerde ik dat Harry en Eric  van Hareco op het moment de enige verdelers zijn en Michael Smith (a.k.a. Mike the Grizzly) is daar zeg maar het aanspreekpunt als het om Grizzly gaat. Nu ligt Rotterdam niet bepaald bij mij in de buurt, in feite ligt alles ver van mij vandaan, want als ik Zeeuws-Vlaanderen überhaupt uit wil moet ik eerst tol betalen om de bewoonde wereld in te mogen. How about that for a change?

Michael in zijn favoriete omgeving

Via via kwam ik in contact met Mike, die zeg maar ‘kantoor houdt’ bij Hareco. Mike is het aanspreekpunt voor Grizzly in Nederland. Al snel was ik druk aan het Appen met hem over van alles en nog wat, over het vissen hadden we amper gesproken, meer over wat ons bezighoudt in het dagelijks leven, de tegenslagen in ons leven, eigenlijk zaken die er echt toe doen in het leven. Wat volgde was een afspraak. Ik had er zin in, want ik was nog nooit bij de nieuwe zaak van Harry en Eric geweest. 2 vliegen in 1 klap dus!

Gewapend met enkel een camera legde ik op 4 mei de lange reis naar Rotterdam af. Ik had afgesproken bij Mike thuis en daar hebben wij onder het genot van een bakje koffie wat gesproken over hoe hij over de huidige karpervisserij denkt, zijn werk bij HARECO en voor De Watersportcentrale. Ik draag Mike een warm hart toe, want zulke mensen geven in mijn optiek kleur aan de Nederlandse karper scene. Thnx Mike! Mike maakt in zijn vrije uren trouwens nog rigs voor klanten. Hij knoopt ze op bestelling en naar wens van de klant.

Thuis knoopt Michael rigs voor klanten

Hareco & Michael Smith Rigs

In de loop van de ochtend zijn we samen naar de zaak van Harry en zijn broer Eric gereden. Wat mij opviel was het grote spandoek van de bivvy setup, waardoor ik het gevoel kreeg  aan de waterkant te zijn. Aan de beleving geen gebrek. Frank ging al langs bij de opening van Hareco, een impressie van deze zaak lees je hier.

Ik kan met een gerust hart zeggen dat Mike een echte duizendpoot is. Hij heeft zijn eigen werktafel in de winkel waar hij zijn rigs knoop en demonstreert. Als het in de winkel druk is met klanten springt hij bij en adviseert hij klanten. Ik dwarrelde deze dag een beetje tussen de bedrijven door en soms was ik Mike weer ff kwijt, want dan stond hij een klant te helpen. Ik maakte wat foto’s van de winkel en met name van de Grizzly range die een prominente plaats inneemt achter in de “expeditieruimte”. Hier krijg je echt het gevoel dat je je producten beter kan leren kennen. Het staat er fraai uitgestald met oog voor detail.

Het team van Hareco waar ik een dag mee kon draaien

Robuust

De Grizzly range is robuust en tegelijkertijd zie je aan de afwerking dat het gaat om een kwaliteitsproduct. Als je dan naar het prijskaartje kijkt zou je bijna vermoeden dat men een foutje heeft gemaakt. Ik ben momenteel in het bezit van enkele producten van Grizzly en ik ben er in ieder geval zeer tevreden over. Ik kan/wil andere dan ook zeker aanraden om het eens uit te proberen.

Michael heeft een eigen demonstratietafel in de winkel van Hareco
Michael heeft een eigen demonstratietafel in de winkel van Hareco

Elke visser gebruikt zijn of haar merk naar keuze. Soms is een kijkje in de keuken van een ander echt aan te raden. Een karperuitzet is erg persoonlijk. Je kan het zo gek niet bedenken of er is voor iedereen wat wils. Ieder zijn ding en gelukkig maar! Grizzly is in mijn optiek een merk om komende tijd in de gaten te houden en zeker de moeite waard om eens te gaan bekijken in de hengelsportzaken.

Have a Blast!

Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.