Preview Karper 101

Preview Karper 101

In Karper 101 wederom een grote verscheidenheid aan artikelen die de diversiteit, de verschillende interesses en beleving binnen de karpervisserij goed weerspiegelen. Voor elk wat wils dus. Of je nu een targetvisser bent die jaagt op groot wild, een karpervisser die af en toe een nachtje pakt, iemand die vooral zijn avonturen zoekt in het buitenland of een penvisser die liever de slootjes dicht bij huis afstruint, in dit magazine komt het allemaal aan bod! Inspirerende, leerzame artikelen van bekende auteurs als Boudewijn Margadant, Kevin Diederen en Richard Gans, maar ook van misschien wat minder bekende namen als Erik Hakvoort, Robert Illner, Gino Wouters, Jeffrey van Osch, Patrick Lubbers, Jon van Rooijen en Ronny Connings.

(Onderwater)observaties; deel 1: de visser geconditioneerd?

Onderwaterobservaties met Boudewijn Margadant

Regelmatig trekt Boudewijn Margadant naar de waterkant met alleen zijn camera’s om zowel onder als boven water te onderzoeken hoe hij zijn benadering kan verbeteren. Het vermogen tot het zo goed mogelijk voorspellen van het gedrag van de karper speelt een belangrijke rol in het behalen van succes. Ken je tegenstander. Vis- en observatie-uren maken dus! Daarom spelen (onderwater)observaties een belangrijke rol in de aanpak van Boudewijn en de materialen die hij gebruikt. Niet alleen om te zien of de vis zich ergens ophoudt, hoe deze aast of reageert op zijn voer of haakaas, maar zeker ook om te zien hoe de ingezette producten zich onder water gedragen. En dan zie je op sommige wateren heel goed de gevolgen van conditionering!

Grootwater clinic: Remond & Ramon

Grootwater clinic met Remond en Ramon

‘Wil jij een clinic grootwatervissen van the one and only Remond van Dijk, prostaffer van Shimano-Fishing en Karper?’ Deze oproep op Facebook ontlokte bij Ramon Kuipers deze reactie: ‘Hier kun je mij midden in de nacht voor wakker maken!!!’ Daarmee was hij de gelukkige die met Remond een nachtje zou gaan vissen op een van de Randmeren, in de hoop op een beer van het grote, open water. Ondanks de sterk gedaalde watertemperatuur werd het een productief nachtje. Met dank aan Remond!

Reddende engelen: hemels Villedon

Reddende engelen: Hemels VIlledon

Gino Wouters was al een tijdlang de berichten aan het volgen van de vangsten op Lac de Villedon. Als je op de juiste tijd op de goede stek zat, moest het wel gek lopen wilde je niet een paar bakken op de mat krijgen… zo was de gedachte van Gino Wouters. Of teammakker Davy zin had om begin april mee te gaan? Natuurlijk had hij daar zin in! Het werd, na een stroef begin voor Gino, een topsessie met 33 karpers waaronder 10 dertigers, 9 veertigers en een vijftiger met beide slechts één geloste vis!

Chod in de roos: extreme kantvisserij

Chod in de roos: extreme kantvisserij

Het vissen op soms extreem ondiep water in het (eigen) kantje is iets wat verrassende resultaten kan opleveren, zo weet Jeffrey van Osch uit ervaring. Het kan beslist dressuurdoorbrekend werken op wateren die druk bevist worden, vaak op de bekende stekken…De keuze om dan een chod rig in te zetten is voor Jeffrey een bewuste zet, het geeft hem zekerheid dat zijn presentatie goed en vrij van vuil gevist kan worden, maar ook vanwege het feit dat een chod (nog) relatief weinig wordt ingezet door andere vissers.

Droomjaar: luiers, voercampagnes & socials

Droomjaar: luiers, voercampagnes en socials

Dit jaar stond in het teken van de geboorte van de zoon van Erik Hakvoort. De planning werd daarop afgestemd: vóór de zomer nog proberen een target in het net te krijgen met tussendoor een paar ‘socials’ als leuke afwisseling om de batterij weer even op te laden. Het werd al met al een onvergetelijk jaar voor Erik met een supertoetje in de vorm van een ongelooflijk mooie bak!

Rivierpassie: basaltblokken en dieseldampen

Rivierpassie: Basaltblokken en dieseldampen

Het stelselmatig aanvoeren en bevissen van putten en plassen lijkt voor Jon van Rooijen geen voldoening meer te geven. Het dagelijkse voeren begint zijn tol te eisen en gaat steeds vaker tegenstaan. Het plezier in het vissen is soms ver te zoeken. Herkenbaar? Ondanks de goede resultaten van afgelopen seizoenen besluit Jon het daarom over een andere boeg te gooien en stort hij zich vol overgave in de riviervisserij. Een visserij die zeker niet gemakkelijk is en vaak taai is. Een echte uitdaging dus! In zijn zoektocht naar rivierkarpers probeert Jon het plezier in zijn visserij weer terug te vinden.

Kruisbestuiving: met de method op karper

Kruisbetuiving: met de method op karper

Door de kijken naar andere takken binnen de hengelsport kan je vaak een hoop leren. Kruisbestuiving dus. Met dat in gedachten toog Kevin Diederen naar de waterkant met twee vissers. Karpervisser Ben van Boekel én ervaren feedervisser Steyn van Oostwaard. Ben van Boekel is een visser die verder kijkt dan zijn neus lang is. Een van zijn succesvol toegepaste technieken is het vissen met methodfeeders en grondvoer. Als ex-karpervisser is Steyn de laatste jaren op een scala aan wateren te vinden met zijn feederhengels. Het ene moment zit hij op een natuurlijk water achter brasems en zeelten aan, de keer daarop vist hij op een zogenaamde commercial om een vrachtlading aan (meest kleine) karper te vangen. Het doel is niet om er een wedstrijdje van te maken, maar om van elkaar te leren.

Red Salagou: uitdagend water!

Red Salagou: uitdagend water!

Lac du Salagou in Zuid-Frankrijk is met de talrijke ondergelopen wijngaarden, bossen, huizen, kerken en kloosters met recht een uitdagend water. De vele obstakelrijke stekken, waar de karpers zich natuurlijk graag ophouden door het grote aanbod aan natuurlijk voedsel (lees: kreeften!) en de beschutting die deze stekken bieden, scheppen ook de nodige moeilijkheden die je als vissers moet zien te overwinnen. Je materiaal moet er op aangepast worden en vaak ook je visstrategie. Bovendien zijn dat soort (stuw)meren vaak erg diep waar je te maken krijgt met een spronglaag. Iets om rekening mee te houden! Robert Illner neemt je mee naar zijn visserij op dit uitdagen ‘rode meer’.

Polderkolder: vissen, verhuizen & verbouwen

Polderkolder: Vissen, verhuizen en verbouwen

Keuzes maken is iets wat we ons hele leven doen en moeten blijven doen. Richard Gans besloot te verhuizen naar het huis waar zijn naar vrouw is opgegroeid. Een huis dat volledig gerenoveerd moest worden… midden in de polder met polderwater voor de te vervangen voordeur. Dat kan niet mooier, toch? Maar verbouwen en vissen gaan vaak slecht samen…

Highs & lows: gewoon lekker vissen…

Highs en lows; gewoon lekker vissen...

Na een slecht bericht van hele goede, doodzieke vriend van Hans, is er even twijfel bij Patrick Lubbers of ze het najaar wel naar Frankrijk zullen gaan. “We gaan gewoon, geen discussie over mogelijk!” hoort hij Hans zeggen. Zoals gewoonlijk is Patrick degene die het voorwerk doet door het internet en de archieven van vrienden door te pluizen naar mogelijkheden en het trekken van een plan. Uiteindelijk komen ze op een mooi, groot meer in Noord-Frankrijk uit waar een gezond bestand karper op zit. Geen bakkenput, maar ‘gewoon lekker vissen’. Een kolfje naar hun handen! Uiteraard hebben ze wel een lijstje wateren achter de hand, mocht dit op niets uitlopen…

Karper 101 ligt vanaf vandaag in de winkels.

Abonnee worden? Klik hier https://karper.mijntijdschrift.net/ en kies een van de schitterende welkomstcadeaus en/of korting!!

Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.