Preview Karper 106

Preview Karper 106

Ernesto Kamminga ging met twee lezers op pad voor een privéclinic ‘spot on’ werpen/vissen/voeren op de Koperen Plas. We stelden Boudewijn Margadant & Frank Avezaat een aantal brandende vragen over het ‘statisch’ struinen, Leon Hoogendijk geeft een kritische kijk op het extreme afstandvissen en Mark Pansar bespreekt zijn favoriete rig: de ‘stijve’ combi rig. Het harde werken van Rick van Wees en zijn maatje werd in Frankrijk beloond en Gerard Schaaf geeft zijn ongezouten mening over onderwatercamera’s. In dit nummer ook veel aandacht voor karperaas. Mario Gijbels geeft in zijn artikel ‘Zero aasprikkel’ daar een interessante kijk op en Willem Peters gaat verder met deel 2 van de aas(r)evolutie: veel vissers denken dat de nieuwste rigs meer karpers op de kant brengen, maar aas én de toepassing daarvan maakt(e) vaak een veel groter verschil!

PRIVÉCLINIC ‘SPOT ON’ VISSEN

Een privéclinic van Ernesto Kamminga, wie wil dat niet? Roelof Kruijer en Jan Gerrit IJmker waren de gelukkigen die een super leerzame workshop ‘spot on’ werpen/voeren/vissen kregen op De Koperen Plas.

Mark Pansar toont hoe je een stijve combi rg maakt

RIG TALK: ‘STIJVE' COMBI RIG

Op wateren waar het gebruik van zwaar lood een averechts effect heeft vist Mark Pansar graag met zijn versie van de combi rig, die hij stap voor stap laat zien.

DISCUSSIE: STATISCH STRUINEN

Het huidige karpervissen wordt vaak gelinkt aan het meesjouwen van bergen materiaal zodat je minimaal een, maar vaak ook meerdere dagen op dezelfde stek kunt vertoeven. Dat kan natuurlijk ook heel anders! Licht bepakt van stek naar stek hoppen. We legden Frank Avezaat en Boudewijn Margadant, beide liefhebbers van deze struinende ‘statische’ visserij, een aantal vragen voor over de voordelen (en nadelen) van deze actieve manier van vissen.

In deze editie van Discussie vertellen Boudewijn Margadant en Frank Avezaat over het statisch struinen

AAS(R)EVOLUTIE - DEEL 2

In het tweede deel van dit drieluik over de (r)evolutie van het karper aas door de jaren heen, neemt Willem Peters je mee naar de tijd van de opkomst van flavours, ‘naturals’ en de eerste fabrieksboilies.

Aasrevolutie met Willem Peters

THE HORIZON IS THE LIMIT

Heel veel karpervissers varen regelmatig hun lijnen uit op grote afstanden, en niet alleen op de echt grote wateren trouwens. Hun limiet komt vaak overeen met de maximale capaciteit van hun met dunne braid gevulde big pit spoelen. Tot aan de horizon… Leon Hoogendijk zet daar wat kritische kanttekeningen bij.

KLEUR BEKENNEN

Robin Illner laat letterlijk zijn licht schijnen op het onderwerp kleur. Maakt de kleur van je (haak)aas echt uit? Fel groen bleek het opvallend goed te doen… zeker op dieper water!

Robin Ilner vertelt hoe je een verschil kunt maken met de kleur aas

AANMODDEREN…

Rick van Wees ging met zijn maatje Stephan naar Frankrijk en ook daar is het tegenwoordig druk aan het water! Maar het doorzetten werd uiteindelijk beloond.

Rick van Wees vertelt over een Franse sessie in het artikel Aanmodderen

Dit en nog veel meer in Karper 106 die vanaf donderdag 24 augustus in de winkel ligt. Direct online bestellen kan natuurlijk ook: http://www.beetshop.nl/vis-magazines/karper

Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.