Preview Karper 107

Preview Karper 107

In Karper 107 extra veel aandacht voor aas & voeren. Strategisch voeren, doordacht je aas inzetten is vaak de sleutel tot succes. Elke situatie, elk water vraagt om een andere aanpak. Dat is een beetje de rode draad die door Karper 107 loopt. Zo benadrukt Willem Peters in het derde en laatste deel van Aas(r)evolutie dat het strategisch inzetten van je aas het allerbelangrijkste is en dat wonderaas niet bestaat. In één keer 40 kg boilies het water inkiepen en 12 uur daarna al vissen? Thomas van Gestel deed het op een Frans reservoir en zat op goud! Deeg ouderwets? Martin Abels laat zien dat (boilie)deeg juist heel veel mogelijkheden biedt en dressuurdoorbrekend kan werken. Dit en nog veel meer in dit zeer gevarieerde nummer!

Karper 107 ligt vanaf donderdag 19 oktober in de winkel. Direct online bestellen kan natuurlijk ook: http://www.beetshop.nl/vis-magazines/karper

Discussie: voeren in het najaar

Discussie: (voor)voeren in het najaar

Is een voercampagne nu echt zo effectief in het najaar? Is het succes van voorvoeren een overblijfsel van vroeger, toen niemand dit deed en de hengeldruk nog laag was? Waar moet je rekening mee houden? Genoeg vragen en ook genoeg meningen en ervaringen. Karper-prostaffers Richard van den Broek en Remond van Dijk beschrijven hun zienswijze en ervaringen: op kleinere, dunbezette wateren of juist op grote, open watersystemen waar relatief veel karper zwemt. Eén ding is duidelijk: een ‘blauwdruk voeren’ bestaat niet!

Bootvisclinic

Bootvisclinic

Een nachtsessie vissen, op karper, vanuit een boot met Wouter Koziolek. Dat is natuurlijk een buitenkansje! De overvloed aan reacties op onze Facebookpagina stelde ons voor een moeilijke keuze; wie zouden we meenemen? Wesley Looij was de gelukkige. Samen met Wouter ging hij op avontuur op een van de grote veenplassen in het midden van ons land, strak vissend tegen de grote lelievelden aan… zou er een karper willen bijten? En zo ja, kan die dan uit de lelies vandaan worden gehouden?

Kijk hier voor het filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=b7h_QHxXBVk

Goed of vangend aas?

Goed of vangend aas?

In dit derde en laatste deel uit de serie ‘Aas(r)evolutie’ gaat Willem Peters in op de zoektocht naar speciale ingrediënten, boiliemixen en additieven. Het belang van de variatie, oftewel jezelf onderscheiden, werd ook begin jaren 80 al onderkend… Als je de kunst beheerst om dressuur (in al haar facetten) te omzeilen en je strategisch goed kunt omgaan met aaskeuzes, dan komt een sublieme kennis op het gebied van aas zeker niet op de eerste plaats, maar het helpt wel!

Happy Lake

Happy Lake

De afgelopen 15 jaar heeft Mark Verhagen alleen op openbare wateren gevist in Frankrijk, dus naar Happy Lake afreizen is een compleet nieuwe uitdaging voor hem! Het meer van 3 hectare is alleen exclusief af te huren voor maximaal 4 vissers en staat als moeilijk te boek. Maar het karperbestand is om van te watertanden! Volgens zeggen zwemmen er zeker 50 vissen boven de 20 kg met als toppers een schub en een spiegel die de 35 kg aantikken...

De evolutie van de German rig

De evolutie van de German rig

De German rig. De kans is groot dat je er al weleens iets van hebt gehoord. Er is al veel over geschreven en veel mensen vissen ermee. Op zich is die German rig niets nieuws. Wat wel nieuw is? De hoeveelheid aanpassingen die mogelijk zijn aan deze rig en de invloed die dat heeft op de werking! Avid voorman Mat Woods weet daar alles van en laat al die variabelen tot in detail de revue passeren.

Oktobergoud

Oktobergoud

Begin oktober: Thomas van Gestel heeft samen met een vismaat een 3-daagse hit & run sessie gepland staan. De strategie is simpel: veel, heel veel voeren met de focus op conditioneren. Strooien, strooien en nog eens strooien. De vis op je stek krijgen en helemaal los laten gaan, soms al binnen 12 uur. Als alles volgens plan gaat tenminste…

Vollemaanbak

Vollemaanbak

Al geruime tijd probeerde Willem ‘Struikrover’ een gezamenlijke sessie met Mark Pansar te plannen op één van Marks thuiswateren. In augustus is het eindelijk zo ver. De omstandigheden zijn ideaal: veel regen en volle maan. Iedereen die Mark een beetje kent, weet dat hij overtuigd is van de invloed van de maan op het aasgedrag van de karper. Volle maan betekent dat met name de grote vissen actief gaan azen…

Deeg: superaas!

Deeg: superaas!

Een aas dat alles kan? Hoog aantrekkelijk, maar ook selectief, aanpasbaar op elke situatie, bestaat dat? Jazeker! Deeg! Ongekookt boiliedeeg om precies te zijn. Martin Abels heeft de voordelen van deeg de laatste jaren meermaals in de praktijk ondervonden en hij gaat sindsdien niet meer zonder van huis! Met deeg krijg je snel activiteit op je stek, het verhoogt de hebzucht van de, het boost je haakaas en je kunt er selectief mee vissen. Wat wil je nog meer?

Karper 107

Dit en nog veel meer in Karper 107 die vanaf donderdag 19 oktober in de winkel ligt. Direct online bestellen kan natuurlijk ook:

http://www.beetshop.nl/vis-magazines/karper

Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.