Preview Karper 108

Preview Karper 108

Het vissen in de winter heeft zo zijn eigen charme! De meeste wateren liggen er verlaten bij en de karpers laten zich van hun mooiste kant zien. Vangen en actie staat meestal voorop, gewicht komt vaak op de tweede plaats. Uitdagende visserij met een ijskoude beloning… wie durft? Saron Debets is een van die ‘die hard’ vissers die zich niet laat weerhouden door een beetje kou of sneeuw. We vroegen hem hoe zijn wintervisserij er uitziet, hoe hij het aanpakt. Doe er je voordeel mee! Ook Martin Bowler bespreekt zijn winterstrategie, die in het teken staat van subtiel vissen. Verder in Karper 108 niemand minder dan Sjef van den Hoven met het eerste deel van een smaakmakend tweeluik over aas en aasbereiding. Dat geeft op zijn minst stof tot nadenken! Voor Mandy Zupansic was 2017 een droomjaar met meerdere PR’s, Thomas van Gestel zat in het najaar -met volle maan- op goud en Yves Duevaert plukte de vruchten van een langdurige herfstvoercampagne. Dit en nog veel meer in dit gevarieerde nummer, heerlijk om tijdens de lange, koude winternachten bij weg te dromen in je warme slaapzak!

Karper 108 is nu te koop in de winkel. Direct online bestellen? www.beetshop.nl/vis-magazines/karper/karper108

Wat een jaar!

Wat een jaar voor Mandy ZupansicVoor Mandy Zupansic is 2017 een jaar vol hoogtepunten. Zo wist Mandy, een doorbijter van de bovenste plank, afgelopen najaar twee 25 kg+ vissen te vangen op één dag en dat waren ook meteen twee PR’s. Wie droomt daar niet van?

Aanbeten afdwingen in de winterkou

Martin Bowler: Aanbeten afdwingen in de kouHet is december en de meeste wateren lijken uitgestorven, verstoten van leven. Soms vraag je jezelf af of er überhaupt nog wel karpers zwemmen. Nog meer dan in het vroege voorjaar is het nu echt een kwestie van een aanbeet afdwingen. Die ene karper dwingen om toch nog dat ene mondje voer tot zich te nemen voor hij accepteert dat het echt winter is. Subtiel vissen is nu de sleutel tot succes zo weet Martin Bowler als geen ander.

Stof tot nadenken, deel 1

In dit eerste deel van een tweeluik over aas en aasbereiding wordt door Sjef van den Hoven een aantal van de gehanteerde claims en beweringen onder de loep genomen en gewogen op correctheid. Aannames, mythes worden ontkracht door Sjef. Dat levert heel wat ‘stof tot nadenken’ op!

Sjef van den Hoven
Maar dat is dan ook de bedoeling: de lezer te prikkelen op een dusdanige manier dat men gaat nadenken en probeert een eigen mening te vormen op basis van een kritische grondhouding. Hoogst interessant om te lezen!

Als alle klopt…

André de Wit: Als alles kloptAndré de Wit beviste het afgelopen najaar een paar wateren in Frankrijk en de eerder opgedane kennis kwam nu heel goed van pas. Zijn opgeslagen waypoints en aantekeningen (watertemperatuur, dieptes etc.) blijken goud waard te zijn. Mede daardoor werd het zijn meest memorabele sessie ooit!

Wintervissen: vraag & antwoord

Saron Debets WintervissenIn het algemeen overheerst het beeld van kou, afzien en weinig actie, maar is dat wel terecht? Kun je het niet anders aanpakken en alsnog goed en misschien zelfs meer vangen dan tijdens de minder koude, maar drukkere periodes? Saron Debets, van Strategy, beschrijft zijn aanpak en deelt zijn meest opmerkelijke winterervaringen. Doe er je voordeel mee!

Najaarsoffensief

Yves DeuvaertYves Deuvaert heeft het plan opgevat om tot de winter invalt een Oost-Vlaams syndicaatwater aan te pakken met een lange voercampagne. Op vrijdag en maandag worden de stekken aangevoerd, woensdag op donderdag wordt er gevist waarna hij de vissen nog een gratis maaltijd voorschotelt. Vertrouwen opbouwen over een langere periode dus en dat betaalt zich uit!

Karper-lezersweekend Dream Valley

Wie wil er half oktober met Team Karper mee naar Dream Valley in Duitsland? Zo luidde de oproep op Facebook. Nou, er was genoeg animo!

Dream Valley lezersweekendUiteindelijk gingen Dave de Jong en Lisette Lingeman met haar vriend Vincent Burema mee met Karper-prostaffers Rinze Beverwijk, Richard van den Broek en Mike van Delft. Ondanks het barre weer werd het een heel gezellig weekend, waarin ook nog vis gevangen werd!

The Return

Thomas van GestelDe periode rond vollemaan geldt voor sommige vissers als ‘big fish time’, zeker voor Thomas van Gestel. Hij keerde, na zijn uiterst succesvolle 24 uur (zie Karper 107), een paar weken later terug naar hetzelfde water voor een 3-daagse sessie. Er kwamen heel wat toppers op de mat…

Dit en nog veel meer in Karper 108. Direct online bestellen?

www.beetshop.nl/vis-magazines/karper/karper108

Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.