Preview Karper 113

Preview Karper 113

In karper 113…

Nu het verbod op lood binnen de visserij er echt aan zit te komen, wordt het hoogste tijd om uit te kijken naar alternatieven. Met zogenaamde drop-off systemen bewust lood achterlaten in het milieu kan echt niet meer… Johannes Van Herck laat zijn simpele en steengoede alternatief zien! September is nog een uitgelezen maand om karpers in de oppervlakte te belagen met honden-en kattenbrokken. Robin van Dongen, een echte oppervlakte junkie, doet niets liever en laat zijn succesvolle struinaanpak in woord en beeld zien en Tom Foreman beschrijft zijn favoriete brokkenmix voor de bovenste waterlagen. Boudewijn Margadant neemt je mee naar de uitdagende kanalen bij hem in de buurt, waar nog karpers zonder naam zwemmen. Richard en Davey Gans beleefden een prachtig avontuur op de Lot en Jim Wilson laat in de rubriek Rig Talk zien waarom zijn rig wallet altijd gevuld is met allerhande rigs: geen water, geen situatie is hetzelfde! Dit en nog veel meer in KARPER 113!

KARPER 113 ligt 30 augustus in de winkel. Direct bestellen? https://vipwinkel.nl/magazines/karper.html

UItdagende kanalen

Uitdagende kanalen

Ondanks dat het aantal karpervissers de laatste jaren flink is toegenomen, kiezen zij niet vaak voor de kades en oevers van een van de vele kanalen die ons land rijk is. Ligt dat aan de uitgestrektheid van deze wateren? Uitdagende visserij, zo weet Boudewijn Margadant als geen ander. Vertrouwen hebben in wat je doet is misschien wel het belangrijkste om het op deze wateren vol te kunnen houden. Hier zijn nog vissen te vangen die misschien wel nooit de binnenkant van een net hebben gezien!

Drijvende verslaving

Drijvende verslaving

Niks is mooier dan het struinend vissen op karper. Rondlopen in de vrije natuur, kijkend naar het water en niet wetend wat je tegen zal komen deze dag. Eenmaal een karper gevonden gaat je hart sneller kloppen, helemaal als deze in de buurt komt van je aas en je alles ziet gebeuren… Oppervlakte junkie Robin van Dongen geeft zijn visie omtrent het struinend vissen op (gras)karper en dan met name het oppervlaktevissen. Alles komt aan bod, van het spotten tot het materiaal en aasaanbieding.

Lotgenoten

Lotgenoten…

Richard Gans ging met zijn zoon Davey op pad naar Frankrijk: een roadtrip met als hoofddoel de rivier de Lot. Vader en zoon 4.0. Het werd een op zijn zachtst gezegd uitdagende trip…

Steengoed alternatief

Steengoed alternatief

Over visveiligheid is al veel geschreven en dat is een goede zaak. Zonder karper geen karpervissen, dus elke vangst mag in de watten worden gelegd. Hier hebben wij met zijn allen grote stappen in gezet. Elke rechtgeaarde karpervisser gebruikt tegenwoordig ook visveilige montages waarbij een verspeelde karper het lood en leader kan kwijtraken. Maar lood (onbedoeld) achterlaten in het water is steeds vaker onderwerp van discussie. Loodvrije alternatieven zijn niet alleen gewenst maar straks ook bittere noodzaak… Johannes Van Herck laat zijn simpele alternatief zien met behulp van een binnenband: steengoed!

Game on!

Game on!

Paul Breedveld vond tot zijn verrassing een nieuwe uitdaging: het vissen van karperwedstrijden. Paul vist inmiddels al enkele jaren met John Hendriks de Topcompetitie Karpervissen en sinds 2017 maken zij deel uit van het Nationale WK-team Karper. Het succes tijdens een wedstrijd is -net als bij een gewone vissessie- voor een groot deel afhankelijk is van een goede aanpak en een gedegen voorbereiding… “Door de deelname aan wedstrijden word je absoluut een betere karpervisser!” aldus Paul.

Rig Talk: Houd je rig opties open!

Rig Talk: Houd je rig opties open!

In de loop der jaren heeft Fox prostaffer Jim Wilson veel karpervissers ontmoet die zweren bij één favoriete rig. Ze hebben zoveel vertrouwen dat ze die favoriete rig altijd en overal inzetten, ongeacht het type water, bodem en haakaas. Maar volgens Jim kun je met één rig nooit optimaal alle situaties bedienen. Er is altijd sprake van variabelen en één rig kan nooit al deze situaties optimaal bedienen. Hij houd dan ook graag zijn opties open en is in veel situaties een fervent voorstander van bodemrigs i.p.v. de tegenwoordig veel gebruikte chod en ronnie rigs!

KARPER 113 ligt 30 augustus in de winkel. Direct bestellen? https://vipwinkel.nl/magazines/karper.html

Oppervlaktebrokken

Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.