Simply the best for Chods and Stiffs: Gamakatsu Wide Gape Super

Simply the best for Chods and Stiffs: Gamakatsu Wide Gape Super

De Wide Gape Super is een haak die ik graag en veelvuldig inzet. Hij is speciaal ontworpen voor het vissen met Stiff- en Chod rigs. 

1
De Wide Gape super, ideaal in combinatie met stijf onderlijnmateriaal!

Deze rigs worden gemaakt met stijf onderlijnmateriaal zoals bijvoorbeeld fluorocarbon. Bij een ‘normale’ haak zal de lijn het oog onder een (te) kleine hoek verlaten en zo ook een kleine opening veroorzaken tussen het oog en de haakpunt. Uiteraard gaat dit ten koste van een goede inhaking. 

2
Rechts zie je de Wide Gape Super met het naar achteren gerichte haakoog

Doordat het haakoog van de Wide Gape Super licht naar achteren staat, komt het stugge onderlijnmateriaal er onder een grotere hoek uit en en wordt de opening tussen het oog en de haakpunt niet afgesloten. Hierdoor behoudt deze haak zijn goede prikeigenschappen en is dit voor mij dé haak voor het vissen met Stiffs en Chods. 

3
De chod is een krachtig wapen en heeft mij al veel vis opgeleverd!

Voor meer informatie over de Wide Gape Super klik hier

Auteur: Saron Debets

Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.