The Carp Specialist vist op Raiden's Lake met Sven, Lars en opa

The Carp Specialist vist op Raiden's Lake met Sven, Lars en opa

The Carp Specialist op Raiden's Lake met Sven, Lars en opa! Raiden’s Lake is de laatste aanwinst voor de karpervisser op het domein De Karperhoeve en zo’n 1,5 hectare groot. In de winter van 2018 is het water volledig ingericht voor de karpervisser. Het water is volledig afgenet, het visbestand is uitgezet en er zijn een tweetal prachtige stekken voorzien van slaapaccommodatie aangelegd. Raiden’s Lake heeft een uitstekend karperbestand en kan gezien worden als een echt ‘runswater’. De recordkarper weegt momenteel zo’n 18kg en er zwemmen 5 bekende karpers boven de 15kg. Met zo’n 250 karpers en 4 steuren op het water is actie bijna gegarandeerd en leent het water zich ideaal voor de visser die prijs stelt op actie én wat extra comfort!

Raiden’s Lake wordt pas vanaf het voorjaar van 2018 bevist voor de karper, echter is het wel zaak om goed na te denken over uw aaspresentatie en visserij. Het aanwezige originele visbestand is door de ruime aanwezigheid van natuurlijk voedsel, vooral insecten zoals rode muggenlarven, goed doorgegroeid. Het gemiddeld gewicht van het karperbestand ligt zo rond de 8kg, waarbij er ongeveer 50/50 schub- en spiegelkarpers rondzwemmen. Veel van de spiegelkarpers zijn opvallend mooi beschubt en prachtig donker van kleur: echte plaatjes om te mogen vangen.

De ligging en het meer

Het domein De Karperhoeve is gelegen langs de rivier de Nete en de rijksweg A13, vlak naast het dorp Oosterlo in de gemeente Geel. Deze interessante ligging, op korte reisafstand voor Nederlandse en Belgische karpervissers, maakt het een zeer interessante bestemming voor een sessie van een weekend of midweek. Let wel: Raiden’s Lake is dicht langs de rijksweg A13 gelegen, hier kunt u dus wat geluidsoverlast van ervaren.

voorzieningen op de karperhoeveDe faciliteiten op het domein zijn meer dan goed

De visserij op het water is zo complex als u 'm zelf maakt, maar een goede kennis over het bodemverloop en de bodemstructuur is zeker aan te raden. Doordat de meren in een moerasachtig gebied zijn uitgegraven is de bodemstructuur over het algemeen zeer zacht. Het is dus absoluut aan te raden om uw montages hierop aan te passen. Licht lood, een langere onderlijn, of bijvoorbeeld chod-(of zelfs zig)rigs zijn een uitstekende keuze om uw aas bovenop de zachte bodem te presenteren. Er zijn echter diverse harde plateaus te ontdekken op het water en aan de overzijde loopt een diepere geul door het water, dus neem uw tijd om uw stek goed in kaart te brengen.

plattegrond raiden's lake

Op het water zijn een tweetal stekken aangelegd voor 2 personen, beiden aan de zuidzijde van het water. Doordat het water erg lang is, zo'n 180 meter, heeft u als koppel alle ruimte en geniet u van voldoende privacy. Beide stekken zijn keurig aangelegd en voorzien van een mooie blokhut voorzien van stroomaansluiting, het perfecte onderkomen voor een comfortabele visvakantie. Kortom: een prachtig en uitdagend water waar u met veel plezier een karpersessie zult vissen! Ter plaatse zult u hartelijk ontvangen worden door de beheerders Timmy & Tine. Zeer vriendelijke en kundige beheerders die de wateren op het domein én de karpervisserij goed kennen. Schroom dus niet om om advies te vragen wat betreft aaskeuze, materiaal, hotspots etc.. Dit zal u absoluut helpen om het resultaat tijdens uw sessie te verbeteren.

actie is bijna gegarandeerdMet zo’n 250 karpers en 4 steuren op het water is actie bijna gegarandeerd

De faciliteiten

Op het domein vindt u een nette taverne welke plaats biedt aan douches, toiletten (aparte dames- en herentoiletten), hengelsportwinkel, oplaadpunten en ontvangstruimte. De toiletruimte is 24 uur per dag open, de andere faciliteiten enkel overdag tussen 07:30 - 17:00. Op beide stekken vindt u een 2-persoons blokhut die zijn voorzien van 2x 1- persoonsbedden (zelf bedlinnen meenemen) en stroom. Tegen meerprijs is ook de aanwezige petroleumkachel te gebruiken. De blokhut is voorzien een eettafel incl. 4 stoelen en onder de overdekte veranda vindt u tevens een picknicktafel. Op circa 100 meter vanaf het water vindt u het sanitairgebouw met daarin een douche en toilet. Desgewenst mag u uw bivvy ook naast de blokhut opzetten, zodat u eventueel 2 niet-vissers kunt meenemen. Het totaal aantal gasten per stek is 4 (max. 2 vissers en max. 2 niet-vissers). U mag uw auto op uw stek parkeren. Doordat de beide blokhutten redelijk centraal op het water geplaatst zijn, leent Raiden’s Lake zich ook perfect voor de visser die samen met zijn vrienden het water exclusief wilt afhuren. Erg gezellig!

The Homevideo

Bas viste onlangs een sessie van twee nachten op Raiden’s Lake samen met zijn neefjes Sven (6 jaar), Lars (8 jaar) en zijn opa. Samen hebben ze hier een leuke ‘homevideo’ van gemaakt. De jonge filmers zijn natuurlijk geen pro’s, maar dit geeft juist wat extra charme aan de video. 

Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.