Tips van Originals over klein aas in het vroege voorjaar

Tips van Originals over klein aas in het vroege voorjaar

De watertemperatuur klimt heel gestaag weer richting de 10 graden en daardoor ontwaken de karpers langzaam uit hun winterslaap. Onderschat ze echter niet! Karpers zijn in dit jaargetijde traag en bijzonder fijngevoelig. Daarom adviseert Originals om het een keertje met klein aas te proberen, bijvoorbeeld met de Milky Banana 12 mm. Je leest er alles over in dit bericht over vroege voorjaarsvangsten.

klein aasProbeer het in het voorjaar eens met klein aas.

Milky Banana 12 mm’s

Het voordeel van klein aas is dat je redelijke hoeveelheden kunt voeren of bijvoeren zonder de vis direct te verzadigen. Wanneer je bijvoorbeeld 50 boilies van 12 mm voert dan ligt er nog geen 100 gram voer op de bodem. Je kunt dit kleine aas dus zeer verspreidt voeren zonder de karpers te verzadigen. Bij aankomst aan het water adviseren wij om bijvoorbeeld 50 boilies van 12 mm te verspreiden over een zone van 10 x 15 meter.


De Milky Banana is speciaal ontworpen voor lage watertemperaturen. Een topaas voor deze periode.

Overal liggen dan enkele boilies die een lokspoor afgeven, maar de vis na het eten ervan niet direct verzadigden. Sterker nog, de Milky Banana is voorzien van unieke amino’s en foodtriggers waardoor de karpers zin krijgen om meer van dit aas te gaan eten. Vervolgens zal de karper op zoek gaan naar meer van deze boilies en uiteindelijk bij je haakaas uitkomen. Als je onderlijn in orde is zal deze voorbereiding uiteindelijk resulteren in een aanbeet van een karper.

De vertering van dit aas is optimaal!

Stek, weer en Originals

We realiseren ons maar al te goed dat het vangen van karpers in maart of april niet eenvoudig is. Je succes zal grotendeels bepaald worden door de juiste weeromstandigheden en de juiste stekkeuze. Maar de tactiek met 12 mm haakaas helpt je absoluut bij het vangen van een winterkarper. Mocht deze aanpak niet direct werken, wees dan niet getreurd. Een extra tip is om de boilies eens te combineren met enkele handjes 15 mm Scopex boilies van Originals. Je creëert dan een afwijkende prikkel, al helemaal wanneer je het aas de avond voorafgaand aan je sessie soakt in bijvoorbeeld High Concentrated Amino Triggers. Deze soak trekt in de boilie en zal onder water direct een lokspoor afgeven. Het vangen van een mooie voorjaarskarper is daarmee weer iets bereikbaarder geworden.

Wesley met een mooie spiegelkarper van begin maart. Hij weet wel raad met de Milky Banana RangeWesley met een mooie spiegelkarper van begin maart. Hij weet wel raad met de Milky Banana Range.

Wij wensen je alvast mooie momenten en goede vangsten toe. De boilies van Originals zijn online te bestellen via www.original-boilies.com of bij De Tacklebox in Beilen.

Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.