Voeren of Single Hookbaits?

Voeren of Single Hookbaits?

De karpers komen zo eind februari langzaam uit hun winterslaap en dat vraagt om een speciale aanpak. Echt veel honger hebben ze nog niet maar toch zijn ze wel vangbaar. Originals heeft enkele tips voor je op een rijtje gezet. Doe er je voordeel mee!

Felgekleurde Pop-ups

Felgekleurde Pop-ups zijn in deze periode een zeer goede keus. De felle kleur triggert namelijk de nieuwsgierigheid van een karper. Dus daar waar er bij de karper nog geen drang is naar voedsel is er wel de nieuwsgierigheid om felgekleurd aas op te zuigen. De kleuren roze, oranje en felgeel lijken in deze periode het best te werken maar onderschat ook de kleur wit niet. De ervaring leert dat de voorkeur voor een kleur per dag en per water kan verschillen maar felle kleuren zijn absoluut de favoriet. Wanneer de hengeldruk later in het jaar toeneemt zal de karper meer angst krijgen voor felle kleuren waardoor dan mindere felle kleuren weer in het voordeel zijn.

Fel gekleurde Pop-ups werken in het vroege voorjaar uitstekend.Fel gekleurde Pop-ups werken in het vroege voorjaar uitstekend.

Spinner Rig

De spinner Rig (ook wel Ronny Rig genoemd) is momenteel enorm populair en dat is eigenlijk best logisch. Deze Pop-up Rig zorgt immers voor een goede inhaking en door z’n compacte vorm vis je de Pop-up net iets dichter tegen de bodem dan met sommige andere rigs. Dat laatste zou wel eens een groot voordeel kunnen zijn want daarmee gaan ook de schuwere karpers snel in de fout. Bij een Spinner Rig is het drijfvermogen van je Pop-up enorm belangrijk. Bij te weinig drijfvermogen zal de haak namelijk niet worden opgetild waardoor de rig nauwelijks functioneert. Het drijfvermogen van de Amino Food Pop-ups van Originals is perfect voor de Spinner Ring en zelfs zo goed dat de pop-ups zelfs na een week onder water nog steeds drijven! Probeer het eens want met name in het voorjaar zou deze rig wel eens in je voordeel kunnen werken.

Voor een goede werking van een Spinner Rig heeft je Pop-up veel drijfvermogen nodig. De Pop-ups van Originals zijn hiervoor perfect te gebruiken!Voor een goede werking van een Spinner Rig heeft je Pop-up veel drijfvermogen nodig. De Pop-ups van Originals zijn hiervoor perfect te gebruiken!

Sprayen

In het prille voorjaar kan het geen kwaad om je aas een extra boost te geven. Een klein beetje extra attractie op je haakaas kan een karper over de streep trekken om het op te zuigen. Amino Baitrays zijn perfect om aas net die extra prikkel mee te geven. Ze bevatten namelijk veel geconcentreerde smaakprikkels en eetlustopwekkers en daarnaast is de spray net iets minder visceus als andere vloeistoffen. Simpel gezegd: de Amino Baitsprays van Originals is dunner dan veel andere vloeistoffen en zal daardoor snel in je aas trekken. Ben je dus vergeten om je aas te prepareren dan is dat geen enkel probleem. Een paar sprays op je haakaas is al voldoende om het goed te laten opvallen!

Veel voeren is in deze periode zinloos. Een Single Hookbait in combinatie met wateroplosbare melkpellets is vaak veel effectiever.Veel voeren is in deze periode zinloos. Een Single Hookbait in combinatie met wateroplosbare melkpellets is vaak veel effectiever.

Tot zover deze korte winterupdate. Kleed jezelf warm aan in deze periode en geef je ogen goed de kost. Een subtiel aangeboden en opvallende pop-up doet dan de rest. Enjoy! Wil jij meer tips over wintervissen of wil je snel een aantal producten van Originals bestellen? Check dan www.original-boilies.com

Met een Baitspray maak je het haakaas net wat attraktiever, doe er je voordeel mee in deze koude periode!Met een Baitspray maak je het haakaas net wat attractiever, doe er je voordeel mee in deze koude periode!

Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.