Als je net als ik al dik 30 jaar op karper vist, heb je vast ook wel eens iets doms gedaan of mee gemaakt. Ik kwam tot dit artikel toen ik door mijn foto’s scrolde. Daar zag ik een foto met een blooper herinnering. En dat deed me denken aan nog zo’n soort gelijke gebeurtenis. En nog één en nog een…
Dat Arno graag in de winter gaat vissen konden jullie al lezen in deel 1 van 'Herfstvissen in de winter'. Zijn geplande vakantie in januari resulteerde al in een paar leuke verrassingen en de rest van de vakantie werd en natuurlijk ook nog gevist. Lees deel 2 van Arno hoe dit verliep en hoe een simpele 'kop of munt' hem geluk bracht. 
Stalken is een tactiek die de meeste vooral zullen associëren met de maanden dat onze gevinde vrienden actief zijn, maar ook in de winter kan dit een heel erg effectieve methode zijn. Bas van Geffen gebruikt deze methode dan ook in de winter. Hij combineert deze met een bepaalde voerstrategie zodat ze juist bij de obstakels wegblijven. Lees dit artikel om te leren hoe Bas deze techniek gebruikt. 
Acht jaar geleden was het volgens ons de laatste keer dat het echt goed heeft gevroren en zeker deze winter is het een hele zachte winter. Toch is de winter een periode waar het een stuk rustiger is aan de waterkant. De één prefereert de warmte en comfort van de bank en last een pauze in, de andere gaan juist gewoon door en andere vinden juist deze periode de tijd om het er eens goed van te nemen. Met een beetje voorbereiding kan je juist heel effectief vissen in deze periode. Arno van Amerongen is zo iemand en had in januari wat vakantie gepland om weer achter de schubben aan te gaan.
Unieke en Karakteristieke karpers. One of a kind, met een levensverhaal. Karpers die in je geheugen blijven dwalen. Kevin is de laatste jaren gefascineerd van dit soort vissen. Tijdens de winter van 2019 hoorde hij over een halve rijen welke ook de topvis van het water was. Deze bleek zijn rondjes te zwemmen op een water wat Kevin ook al in 2013 beviste en toen wist hij deze vis al te pakken.
Na de week in juni zie ik helaas nog maar weinig de waterkant. Het drukke leven als kersverse vader kost mij veel vistijd. Toch heb ik een goed excuus gevonden om af en toe eens een avond of een weekend te gaan vissen. De zoon van één van mijn beste maten vist ook al een poosje, en wil nu wel eens wat serieuzer op karper gaan vissen. Ik leen hem mijn oude pen/korst hengel en maak er een goede leader met rig aan. Deze kan hij dan meenemen en als bijlegger gebruiken. Ook geef ik hem een onthaakmatje mee, wat reserve spullen, steunen met een goedkope beetmelder en een landingsnet. 
Het is ergens begin december, de watertemperatuur is al ver beneden de 10 graden gezakt en we balen dat het seizoen er bijna op zit. Toch besluiten we (Joost en ik) om nog 1 keer naar Frankrijk te gaan. Een weekendje Noord-Frankrijk is het plan. Geen verplichtingen op de planning, een stevige zuidwester op de weerkaarten en ook nog eens temperaturen van 14 graden overdag dalend tot een graad of 8 in de nacht. Nog 1 keer richting het land van wijn en stokbroden dan maar?
Na drie en een halve maand geen bezoek aan de waterkant wegens verhuizing en zo was het toch eindelijk zo ver, eindelijk weer eens gaan vissen! Samen met Erik op donderdagavond besloten toch maar te gaan ondanks het slechte weer, het moest er toch echt weer eens van komen dus vrijdagmiddag eerder gestopt met werken en spullen in m'n busje en naar ons vertrouwde thuiswater. 
5 augustus was het dan zover onze jaarlijkse zomer trip met mijn vader en broer. Deze keer hadden we gekozen voor een betaalwater in Nederland, genaamd Forest Valley van Gills & Scales. Veel wisten we niet van het water en het was voor ons dan ook echt een uitdaging/verassing. De auto werd in de ochtend vol geladen en de reis kon beginnen. Eenmaal aangekomen word je netjes ontvangen door de beheerder die naast het water woont. Hij vertelde ons dat de bezoekers voor ons goed hadden gevangen en het weer voor deze week ideaal was aangezien het heel de week bewolkt bleef en de temperatuur stabiel blijft.
Wie mijn verhalen een beetje leest, weet dat ik al een poosje offline ben. En dit was niet zonder reden. Mijn laatste serieuze vistrip dateert van oktober vorig jaar en daarna heb ik een paar verkenningsdagen gevist op een water dat ik dit jaar wilde aanpakken. Echter kwam er van vissen niet veel terecht. Zoals jullie weten ben ik sinds 8 maart na 17 jaar weer vader geworden. Velen zeiden toen al, nou… daar gaat je vis tijd. Ik dacht daar zelf anders over, want er veranderd immers niet zo veel.
Ruud Roedolf kwam op Carp Zwolle in gesprek met Herwin Kwint en al snel kwam hun gezamenlijke passie in het gesprek. Beide zijn namelijk verzot op de oppervlakte visserij. Fox kwam recentelijk met een nieuwe hengel op de markt die hiervoor speciaal ontwikkeld is. Dus werd er een sessie gepland om deze eens in beeld te brengen. In dit artikel gaat Ruud verder in op zijn manier van vissen op de oppervlakte.  
Hey een oproep van het Cipro team op Facebook. Ze gaan met een paar teamleden en een aantal klanten naar een betaalwater van The Carp Specialist genaamd Iktus Ruffaud in Frankrijk. Er is een annulering van een koppel, dus er is een plek vrij gekomen. Normaal ben ik niet zo van de btw, maar dit affiche van Cipro doet me over de streep trekken. De stek die vrij is gekomen, staat helemaal los van alle andere stekken en ik zou dus van niemand last hebben. Bovendien heeft deze dubbel stek twee keer een Raptor platform die aan elkaar gekoppeld zijn. Daar ben ik ook wel eens benieuwd naar. 
Soms heb je dat gevoel wat iedere karpervisser wel eens heeft gevoeld. Het gevoel, noem het ‘’vangdrang’’ dat je koste wat kost even naar de waterkant moet. Niet zo zeer omdat je een goed lopende voerstek heb opgebouwd of omdat de omstandigheden er zo gunstig uitzien. Nee….gewoon omdat je soms even een paar uurtjes niks aan je hoofd wil hebben behalve de gedachte of je montage wel op dat kleine en schone stukje bodem ligt…
"Elke ontmoeting een nieuw begin. Ontmoeten is een avontuur, open staan voor de ander, open staan voor je omgeving” Zo verliep ook mijn 1e kennismaking met de Oude Schelde. De Oude Schelde is een 6 kilometer lange zijarm van de Schelde met een oppervlakte van 115 hectare. In de 13e eeuw werd dit deel afgesloten van haar moederrivier, dit omdat de bedding van de Schelde zich verplaatste. Het is op één na het oudste waterbouwkundige waterwerk in België, en het oudste in Vlaanderen...
Het heeft lang geduurd voordat ik mijzelf uit de sleur kon hijsen om naar de waterkant te gaan. Sinds 8 maart ben ik na 17 jaar wéér vader geworden, dus momenteel zit ik veelal met flesjes en luiers te hannessen ipv lekker te vissen. Keuzes, keuzes. Aan de vrije tijd ligt het niet. Ik heb 2 weken zorgverlof gehad en een week vakantie net vóór de uitgerekende datum. Na de geboorte van mijn dochter Nikky, had ik nog eens recht op 5 dagen papaverlof. Maar ik durfde gewoon niet van huis te gaan. Het idee dat bijvoorbeeld de vliezen zouden breken en ik er niet bij zou zijn kon ik niet uit mijn gedachten krijgen.