Het zit Tom niet mee dit najaar. In het eerste deel van het artikel 'Najaarsdepressie' vertelde Tom al over het begin van een meerdaagse sessie op een nieuw water. Toen de storm een beetje ging liggen verkaste Tom naar de overkant van het water om het restant van zijn sessie uit te vissen. We verklappen je vast dat Tom veel meer actie kreeg, maar het ging lang niet allemaal zoals hij had gepland. Lees vandaag in deel 2 hoe zijn sessie eindigde.
Tot afgelopen najaarssessie visten CC Moore consultants Remon en Anouk voornamelijk met Live System. Het voorbije voorjaar had het hen al mooie vangsten, in zowel het binnen als buitenland opgeleverd. Het was september van dit jaar, en op de zakelijke kalender zagen ze dat ze er nog snel even snel een vijftal dagen tussenuit konden voordat de eindejaardrukte weer zou beginnen…
De zomer is voorbij. September staat in het teken van werken en vakantie met Cynthia dus het wordt oktober om eindelijk lekker een weekje naar de waterkant te kunnen gaan. Een week van donderdag tot donderdag wordt het, want vrijdag kan de baas mij blijkbaar niet missen.
Nou ben ik de laatste die nee zegt tegen een goede bak erwtensoep, maar gezien de tijd van het jaar waarin ik mij op dat moment bevindt, haak ik toch even af. Ik had nog geen idee dat de dikke groene drab me later dit jaar voor een behoorlijke uitdaging zou plaatsen.
Nou ben ik de laatste die nee zegt tegen een goede bak erwtensoep, maar gezien de tijd van het jaar waarin ik mij op dat moment bevindt, haak ik toch even af. Ik had nog geen idee dat de dikke groene drab me later dit jaar voor een behoorlijke uitdaging zou plaatsen.
Ik was net een paar dagen terug van vakantie als ik mijn maat zijn boot zie opladen. Snel stuur ik er een berichtje uit : Waar ga je vissen…? Waarop hij antwoord, we gaan morgen vissen, de Hareco wedstrijd is dit weekend. Ik besluit mijn andere maat een bericht te sturen in de hoop dat hij dit weekend weer in zijn uppie moet opdraven. Al snel word ik gebeld en hij verteld dat hij ook deze keer weer alleen moet deelnemen. Hij vraagt daarop of ik zin heb om met hem mee te doen. Ja super leuk, zie je morgen!
Dat vissen in het buitenland, voornamelijk Frankrijk voor de meesten, iets speciaals te bieden heeft behoeft geen uitleg. Bootvissen op een Franse rivier lijkt de ultieme uitdaging en de Lot in het bijzonder is zo’n mooie plek. De ‘’frankrijkspinsels’’ kreeg ik maar niet uit m’n hoofd. In 2016 heb ik de tijd genomen om uit te zoeken of een droom werkelijkheid kon worden. Het zou moeten kunnen?! De samenwerking tussen Soul of the Lot en WOKO is inmiddels een feit en vanaf volgend jaar liggen april liggen er 4 boten op de Lot voor extra mogelijkheden...
Jeffrey Heesters besloot samen met zijn vader en broer te kiezen voor een weekje Lac de Villedon. Na flink wat zoekwerk online werd er gekozen voor stek 15 en gingen de mannen in augustus van dit jaar onderweg. In dit verhaal vertelt Jeffrey over de aanpak, het water en de vangsten. 
Of ik zin heb in een weekendje vissen op een betaalwater? Ehmm mag ik passen? Ik ben niet zo van de betaalwateren. “Doe niet zo flauw, Edwin, zijn vrouw Patricia en ik gaan ook en jij moet mee want het zijn twee tweepersoons stekken.” Huh? Hoe bedoel je? Oh! Dat nieuwe betaalwater van Ad Brak? Nou vooruit. Daar wil ik wel een uitzondering voor maken.
Hoogtepunten binnen je visserij, ze zullen je altijd bijblijven. De afgelopen drie maanden waren hectisch, niet zo zeer in de zin van gierende beetmelders maar meer in de vorm van verbouwen, klussen en drukte op het werk. Omdat ik deze periode niet of nauwelijks aan vissen ben toegekomen, blik ik in dit artikel terug op de hoogtepunten van 2017. Wat me direct opviel is dat het me niet eens zo slecht is af gegaan…
Augustus 2017, een trip naar het gebied in Nederland wat ze ook wel rivierenland noemen. Voor vele onder ons doet het woordje rivierenland het hart al sneller kloppen. Zo ook bij mij. Het wordt dan wel een familietrip van 10 dagen, maar vistijd zal er genoeg zijn. Riviervissen en zeker het vangen van een riviervis zal de uitdaging zijn waar ik voor ga en waar ik voor zal werken. Zal het mij lukken om de rivieren die er uitzien als ontembare leeuwen te bedwingen? Of eindig ik met mijn rigs, huilend om een vis, ergens in een meer of sloot?
Onderweg gaat de telefoon over. Onbekend nummer… Ik pak hem op en krijg een heel enthousiaste mevrouw aan de andere kant van de lijn. Hallo Ruud, jij bent het geworden! We willen je graag in dienst nemen. De dagen ervoor heb ik een tweestrijd met mijzelf beleefd. Blijf ik werken bij Fox International, een werkgever uit mijn dromen, mijn hobby, mijn passie of kies ik voor een nieuw avontuur, persoonlijke verbetering en veel kortere reistijden. Mijn antwoord staat op dat moment vast. Ja! Ik doe het. Wanneer kan ik beginnen?
Voor mijn eerste trip naar Frankrijk heb ik gekozen voor Domaine Des Iles. Dit leek een goed water te zijn voor mijn eerste keer, mede omdat er een goed bestand aan karper op zit en redelijk vergelijkbaar is met mijn visserij thuis. Na het boeken van de reis bij The Carp Specialist heb ik nog wat extra informatie opgezocht. Hier was al het eerste struikelpunt, er was helaas niet zo veel handige info over te vinden. Na maanden en weken informatie zoeken, voorbereidingen treffen en er naartoe leven, was het eindelijk zo ver! Zo gelukkig als een klein kind kon ik de auto laden en richting Frankrijk vertrekken samen met mijn vriendin.
Zo langzamerhand begint het een soort traditie te worden, elk jaar kom ik even terug op het Waddeneiland Ameland om er te vissen op karper. De zee, het strand en alle andere bezienswaardigheden heb ik in de loop der jaren inmiddels wel gezien, ik kom hier al sinds mijn jeugd. Maar het eiland biedt ook andere dingen en is een waar paradijs voor de karpervisser.
Het studentenleven had Louis Kruyfhooft in haar greep, waardoor hij de laatste twee jaar nauwelijks had gevist. Louis besloot dat hier verandering in moest komen en spendeerde de winter aan de voorbereidingen voor dit jaar. Karpermagazines werden stukgelezen en de hengels gepoetst. Een doel voo dit jaar was ook snel gevonden in de vorm van twee targets. Dit jaar zou Louis zijn pijlen richten op Rudy en Picasso, twee prachtige spiegelkarpers...