Ik heb mij vaak afgevraagd waarom het vissen zo'n grote rol in mijn leven speelt. Urenlang heb ik er soms allerlei theorieën op losgelaten totdat ik het onderwerp volledig dood had geanalyseerd, soms zelfs zo ver dat de “trek” naar het vissen zelfs even minder werd. Maar tegenwoordig houdt deze vraag mij steeds minder bezig en leg ik mij gewoon neer bij het feit dat vissen mij een onderhoudsdosis rust geeft die ik blijkbaar nodig heb...
Veel vissers zouden het leuk vinden om hun partner mee te nemen tijdens hun vissessies, maar niet in iedere relatie is dat haalbaar. Lowie Dhondt kreeg het wel voor elkaar en nam zijn vriendin Shauny mee tijdens een tripje naar het Belgische water 't Kanaalke 1'. Tijdens hun sessie kwamen er diverse mooie vissen op de kant en mocht Shauny ook met haar eerste karper op de foto. In dit verslag beschrijven ze hoe de sessie is verlopen.
Mijn visserij speelde zich of in de vroege ochtend of in de avond af. Dat waren mijn gebruikelijke vistijden, maar dat is helemaal omgeslagen. Er zijn natuurlijk duizend en één verschillende thuissituaties, dus die van mij zal niet snel volledig overeen komen met die van een ander. Het is belangrijk om de juiste mix te vinden. Dus voor de aanstaande vaders: geen zorgen je hengels hoeven niet op marktplaats...
De Ronde Bleek nabij Sterksel organiseerde enkele weken terug een jeugdweekend. Op donderdag 25 mei was het eindelijk zo ver en konden 6 jeugdige karpervissers hun succes beproeven op dit prachtige water. Dat er enkele juweeltjes rondzwemmen hebben jullie al kunnen lezen in het verslag van Bas van Loon die zelfs de top vis van het water wist te strikken. Maurice van Rossem was één van de deelnemers en maakte het volgende verslag van dit weekend.
Na een paar turbulente jaren heeft Roy Haghuis het plezier in het vissen weer volledig terug. Dit jaar koos hij er voor om samen met een vismaat een voor hem bekend water aan te pakken. Een water waar Roy het merendeel van het bestand al wist te vangen, maar waar twee spiegelkarpers de dans waren ontsprongen. De jacht op deze twee vissen werd ingezet. Hoe het Roy is vergaan lees je in dit leuke verhaal.
Eerder deze week plaatsten we het eerste deel van 'Polen', een verhaal geschreven door Tom Lenters. Afgelopen maand spendeerde Tom een week op een groot meer in Polen, na een tip via internet. Het werd een moeizame week, maar Tom gaf de moed niet op en vermaakte zich uitstekend. In dit tweede en laatste deel van het verhaal vertelt hij verder over zijn avontuur, voorzien van een bijzonder moment met een enorme graskarper!
In juni 2016 was het weer zover voor Rene de Schipper. Het was tijd voor zijn familievakantie. Sinds jaar en dag ligt de bestemming hiervan aan of nabij water en sinds zijn jeugd had hij dit voorrecht. Dit jaar werd het een huisje langs een grote zandafgraving, waarbij genoeg te doen was voor vrouw en kinderen, maar belangrijker: pappa kan er vissen! Dat dit hem goed afging blijkt wel uit dit verhaal, want Rene ving enkele prachtige vissen. 
Het is druk in mijn hoofd en veel zaken volgen elkaar rap op in mijn privé leven. Leuke zaken maar ook vervelende. Daarbij mijn drukke baan nog en dan is het wachten op de spreekwoordelijke druppel. Ik merk zelf dat ik er dan even tussenuit moet. Ik ben hondsmoe, snel geprikkeld en heb in bepaalde dingen nog maar amper zin, sorry Cynthia ;-) En dan weet ik dat de accu weer opgeladen moet worden. Net als in januari 2013 ga ik dan een week vissen. Zo ook deze keer. Het beste is dan een plek waar ik echt helemaal alleen kan zijn. Stilte. De rust van de natuur. Zoals ik toen al zei: de therapie van moedertje natuur.
Kilometers asfalt vliegen onder ons door. Bij de snaarinzet van het nummer ‘Money for Nothing’ van Dire Straits gaan de spreekwoordelijke luchtgitaren de lucht in en wordt het gaspedaal nog wat dieper ingetrapt. Met een tot de nok toe geladen Seat passeren we de landsgrens en rijden het land in van Bayerische Motoren Werke, die mannschaft en bockworst. Vandaag stond Duitsland op het menu en we zouden pas een paar dagen later weer vertrekken...
Bram Schuurman is een 20 jarige karpervisser uit de Achterhoek. Hij vist graag op de stillere wateren in zijn omgeving en mijdt de drukbeviste wateren waar de meeste andere vissers hun pijlen op richten. In 2017 is Bram begonnen met zijn visserij op een voor hem onbekend stuk beek en dat doet hij vol overtuiging. In dit artikel vertelt Bram wat het vissen op de beek zo mooi maakt en hoe hij zijn visserij aanpakt. 
Terwijl de meeste mensen heerlijk met familie, vrienden of kennissen aan een paasontbijt zaten, ging mijn wekker om 6uur. Niet om een uitgebreid ontbijt te verzorgen… in tegenstelling zelfs. In het weekend van 15 en 16 april ging ik vroeg uit de veren, aangezien het de hele week redelijk zonnig was en de karpers zichtbaar actief waren. Ditmaal had ik geen zin om statisch achter de steunen te zitten maar gewoon heerlijk met een zak Pedigree senior 8+ in de kofferbak rond te sjezen...
Tom Lenters besloot afgelopen weekend lekker te gaan vissen en kwam uit bij een voor hem onbekende stek op een beek. Hoewel de sessie absoluut niet verliep zoals hij vooraf had verwacht, bleek er een ongelooflijke ontknoping aan te komen. Tom ving een fantastische schubkarper van nét geen 20 kilo en we kunnen oprecht zeggen dat dit wel de koning van de beek moet zijn. En wat is er nu mooier dan deze vis op Koningsdag eens in het zonnetje te zetten?!
Het leven is onvoorspelbaar en dat blijkt zeker in het geval van Vik Debouvere, een bekend gezicht voor veel karpervissers dankzij zijn prachtige artikelen en het boek 'De Tand des Tijds'. Vik heeft er voor gekozen om op zaterdag 22 april de wereld gaan verlaten in verband met een ondraaglijke pijn die hem niet lang in staat stelt om normaal te leven. Een indrukwekkend interview met Vik verscheen onlangs in het magazine Dé Karperwereld en dit heeft bij veel vissers voor tranen gezorgd.
Het voorjaar is begonnen, het duurt niet lang meer voor de paai losbreekt en ondertussen huppelt de paashaas rond mijn bivvy, die ook nog eens afbreekt tijdens het opbouwen. Dit keer heb ik gevoerd met een partikelmix van duivenvoer, hennep, tijgernoten en scopex/strawberry boilies die bestaan uit een verdraaid goede basismix, een kleurtje en 2 flavours. Simpel, doeltreffend en betaalbaar! In dit sessieverslag neemt Ferenc je mee naar de waterkant, tijdens een sessie in het paasweekend.