Begin 2016 besluit Tim Verloop te gaan vissen op een water waar hij dit nog niet eerder had gedaan. De plas is enkele hectaren groot en bevat prachtige karpers, waaronder een geblokte grijze spiegel. Tim besluit al snel dat hij juist deze vis graag wil vangen en hij bevist het water met vrienden en alleen. Regelmatig komt er vis op de kant, maar de grijze spiegel blijft uit. In dit leuke verhaal van een jonge, fanatieke visser vertelt Tim over zijn jacht op deze specifieke vis. 
Om in de winter ook succesvol te kunnen zijn is kennis van het water waar je vist van essentieel belang. Kennis die je opdoet in de warmere periode van het jaar kun je gebruiken om in de winter toe te passen. Wanneer je alle puzzelstukjes verzameld hebt kun je deze op de juiste plaats leggen. Met andere worden; vissen waar de vis zich ophoudt! In dit korte artikel neem ik jullie mee naar een sessie waarin ik de vis duidelijk gevonden had.
Om 07.00 uur gaat de wekker. Het is zaterdag de 30e en ik moet naar de fysio/rugspecialist om mijn wekelijkse rugtraining te doen. Anders kan ik al die zware karpers niet meer tillen natuurlijk. Ik kleed me daarna om, om daarna direct door te rijden naar UPS. Af en toe draai ik zaterdags op vrijwillige basis een dagje. Lekker relaxed. Tijdens de rit overleg ik met mijzelf of ik wél of niet zal gaan vissen na het werk. Het wordt onstuimig. Een stormachtige zuidwestenwind en veel regen zijn er voorspeld. Als we thuiskomen, bekijk ik weeronline en zo te zien blijft het droog. Dan toch maar snel de zooi in de auto gooien...
Etang du Moulin ligt in de regio Elzas in het Noord-Oosten van Frankrijk en laat vooral de laatste 45 minuten van de rit een prachtig beeld van zichzelf zien. Wanneer je de heuvels doorrijdt en op de routeplanner ziet dat je bijna op de bestemming bent, laat het water zich van een van zijn mooiste kanten zien. Een gebied dat in deze tijd van het jaar alle kleuren van de regenboog kan laten zien is al een genot op zich, maar nu moet er nog gevist worden!
Na de week in oktober op een nieuw water, waar ik behoorlijk op mijn bek ging, worden de plannen voor de winter gesmeed. Eigenlijk weet ik op dat moment al waar ik de winter door ga brengen én met wie. Het is hetzelfde water als waar ik dit jaar al best succesvol was, dus ik ga gewoon door met vissen echter moeten de tactieken wel worden aangepast. De stekken waar ik vaak vissen ving lijken nu helemaal stil te vallen...
De afgelopen weken kon je in deel 1 en 2 van 'Rainbow' al lezen over de eerste sessie van Oli Davies op Lac de Curton in Frankrijk. In dit afsluitende deel lees je hoe de sessie verder verliep, met enkele mooie vangsten en een enorme domper voor Oli.
In dit tweede deel van 'Rainbow' vertelt de Engelse topvisser Oli Davies verder over zijn ontmoeting met het befaamde Rainbow lake in Zuid Frankrijk. Na de reis en het opzetten van het kamp was het tijd om daadwerkelijk te gaan vissen. De stekken werden zorgvuldig gekozen en Oli vertelt hoe hij dit aanpakt. Dat de aanpak loont blijkt al snel!
In dit eerste deel van 'Rainbow' vertelt de Engelse topvisser Oli Davies over zijn ontmoeting met het befaamde Rainbow lake in Zuid Frankrijk. Na het bevissen van talloze prachtige wateren door heel Europa, kreeg Oli de kans op zijn geluk ook hier te beproeven. In dit eerste deel vertelt Oli over het water, de voorbereiding en de stek die hij samen met Simon Crow heeft bevist. En dat dit water bijzonder is dat blijkt al snel...
Begin mei van dit jaar was het weer tijd voor een vissessie richting het zuiden van Frankrijk. Het plan was om weer 3 à 4 wateren te bevissen. Op het eerste water waar we visten mag je alleen overdag vissen. Je mocht wel een bivvy opslaan en slapen aan de waterkant. Dat hebben we gedaan. Hierdoor konden we de eerste twee nachten goed slapen, zodat we zo uitgerust mogelijk de overige wateren konden bevissen. Tenminste, dat was het plan...
Het zit Tom niet mee dit najaar. In het eerste deel van het artikel 'Najaarsdepressie' vertelde Tom al over het begin van een meerdaagse sessie op een nieuw water. Toen de storm een beetje ging liggen verkaste Tom naar de overkant van het water om het restant van zijn sessie uit te vissen. We verklappen je vast dat Tom veel meer actie kreeg, maar het ging lang niet allemaal zoals hij had gepland. Lees vandaag in deel 2 hoe zijn sessie eindigde.
Tot afgelopen najaarssessie visten CC Moore consultants Remon en Anouk voornamelijk met Live System. Het voorbije voorjaar had het hen al mooie vangsten, in zowel het binnen als buitenland opgeleverd. Het was september van dit jaar, en op de zakelijke kalender zagen ze dat ze er nog snel even snel een vijftal dagen tussenuit konden voordat de eindejaardrukte weer zou beginnen…
De zomer is voorbij. September staat in het teken van werken en vakantie met Cynthia dus het wordt oktober om eindelijk lekker een weekje naar de waterkant te kunnen gaan. Een week van donderdag tot donderdag wordt het, want vrijdag kan de baas mij blijkbaar niet missen.
Nou ben ik de laatste die nee zegt tegen een goede bak erwtensoep, maar gezien de tijd van het jaar waarin ik mij op dat moment bevindt, haak ik toch even af. Ik had nog geen idee dat de dikke groene drab me later dit jaar voor een behoorlijke uitdaging zou plaatsen.
Nou ben ik de laatste die nee zegt tegen een goede bak erwtensoep, maar gezien de tijd van het jaar waarin ik mij op dat moment bevindt, haak ik toch even af. Ik had nog geen idee dat de dikke groene drab me later dit jaar voor een behoorlijke uitdaging zou plaatsen.
Ik was net een paar dagen terug van vakantie als ik mijn maat zijn boot zie opladen. Snel stuur ik er een berichtje uit : Waar ga je vissen…? Waarop hij antwoord, we gaan morgen vissen, de Hareco wedstrijd is dit weekend. Ik besluit mijn andere maat een bericht te sturen in de hoop dat hij dit weekend weer in zijn uppie moet opdraven. Al snel word ik gebeld en hij verteld dat hij ook deze keer weer alleen moet deelnemen. Hij vraagt daarop of ik zin heb om met hem mee te doen. Ja super leuk, zie je morgen!