A park lake afternoon

Soms heb je dat gevoel wat iedere karpervisser wel eens heeft gevoeld. Het gevoel, noem het ‘’vangdrang’’ dat je koste wat kost even naar de waterkant moet. Niet zo zeer omdat je een goed lopende voerstek heb opgebouwd of omdat de omstandigheden er zo gunstig uitzien. Nee….gewoon omdat je soms even een paar uurtjes niks aan je hoofd wil hebben behalve de gedachte of je montage wel op dat kleine en schone stukje bodem ligt…

Een dag zoals ik hierboven schets heb gemiddeld een keer of tien per maand, echter lukt het me niet vaak genoeg me over te geven aan deze gedachten. Vaak zijn andere verplichtingen hier debet aan, maar gelukkig zijn er ook dagen dat het allemaal op zijn plaats terecht komt. Graag neem ik jullie mee naar z’on typische sessie van afgelopen maand!

Weley de Wit

Het is inmiddels midden april en Pasen staat voor de deur. Krankzinnig dat ik nu schrijf dat ik de meeste mensen om me heen hoor roepen dat ze de BBQ tevoorschijn willen halen! Het wordt namelijk schitterend mooi weer de komende dagen. Typisch Nederland natuurlijk want twee weken geleden hadden we nog met temperaturen tot onder het vriespunt te maken. Zo snel als de natuur aan het schakelen is zo snel schakelen de vissen mee! Ook de dagen voor Pasen is het schitterend weer en bij sommige watertjes bij mij in de buurt heb ik al enkele vissen aan de oppervlakte gespot!

Het is inmiddels twee uur in de middag als ik besluit me materiaal te verzamelen en richting de waterkant te gaan. Ik neem alleen het brood nodige mee en voor ik het weet arriveer ik met me trolley op de stek. Ik vis deze dag op een mooi parkwater dat vol met wier ligt. Enkele schone plekken op de bodem bieden de kans om de montage mooi weg te leggen. Ik vis in een doorgang nabij een eiland, het is hier erg ondiep maar met de hoge temperaturen verwacht ik dat de vissen hier nu zeker rond hangen. Ik besluit twee hengels te positioneren rondom het eiland. De ene voorzie ik van een Hinged Stiff Rig met een opvallende roze pop up en de andere vis ik met de wel bekende Ronnie Rig. Ik voer enkele boilies rondom mijn montage en neem vervolgens heerlijk plaats op me stoeltje! Wanneer ik over het water tuur zie al vrij snel activiteit in de sector en het vertrouwen neem logischer wijs aanzienlijk toe! Het kan niet anders dan dat ik straks een aanbeet krijg. Niet veel later wordt mijn onderbuik gevoel bevestigt en krijg ik een harde aanbeet om mijn rechter hengel, de vis zwemt als een gek door het wier en het voelt alsof ik een 20 kilo vis aan het drillen ben.

Rennen!!!

Wanneer ik de vis schep zie ik dat het slechts om een kilo of 8 schubbenvlees gaat met 12 kilo aan wier erbij! Ik besluit de vis even weg te hangen om de hengel snel weer in te leggen, vervolgens maak ik mijn camera apparatuur in orde om de vis op de gevoelige plaat te zetten. Niet veel later kom in volledige chaos terecht als tijdens het fotograferen de andere hengel afloopt. Je ken dat wel…snel de vis in de sling schuiven en door de stress vergeten de rits helemaal te sluiten, vervolgens de vis weghangen en niets vermoedend de andere vis drillen... waarschijnlijk voel je hem al aankomen! Ook nu vang ik een mooie schub van een kilo of 8 met een zeer kenmerkende bobbel op zijn rug, bijzondere vis! Wanneer ik de vis weer terug zet en de andere uit de sling wil halen, trek ik een lege sling op het droge. Balen, een kleine opening was voor deze schub genoeg om te ontkomen! Snel kijk ik op mijn camera of er toevallig enkele mooie foto’s zaten. Gelukkig mag ik niet klagen.

Binnen no-time weet ik nog drie mooie vissen te vangen. Om vandaag het maximale eruit te halen besluit ik om nog een derde stek aan te voeren voor de laatste twee uurtjes van de dag. Ik voer een handje bollen en een uur later positioneer ik daar een combi rigje voorzien van een subtiel uitgebalanceerd snowmannetje. Ik geniet van de hoeveelheid actie deze dag. Ik besef me maar al te goed dat het niet altijd zo hard zal gaan! Na wederom een mooie schub besluit ik de hengel te verplaatsen naar de voerstek onder de brug. Een gevaarlijke stek met diverse houten palen die in het water staan maar ik neem het risico graag. Vis veilig en gebruik je verstand! Ik hoef ook op deze stek niet lang te wachten op een aanbeet want al na een half uur vang ik een klein schubje die ik gelijk zijn vrijheid weer terug geef. Na de volgende aanbeet blijven er een paar wandelaars kijken hoe ik de vis het net in begeleid. Eenmaal op de kant komen dan de wel bekende vragen; Eet je hem op? Is dit een snoek? Welkom in het park denk ik hardop bij mezelf.

De dag loopt tegen het einde en ik heb werkelijk een heerlijke middag gehad. Heerlijk spontaan even naar de waterkant gaan en veel vis vangen, wat wil je nog meer? Ik besluit dat ik mijn portie wel heb gehad en ruim rustig mijn spullen op. Ik heb een heerlijke dag gehad, veel vis gevangen leuke plaatjes geschoten en vooral heerlijk van het zonnetje genoten. Lekker vissen, vergeet niet te genieten!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.