Bloopers

Als je net als ik al dik 30 jaar op karper vist, heb je vast ook wel eens iets doms gedaan of mee gemaakt. Ik kwam tot dit artikel toen ik door mijn foto’s scrolde. Daar zag ik een foto met een blooper herinnering. En dat deed me denken aan nog zo’n soort gelijke gebeurtenis. En nog één en nog een…

Bij deze foto bijvoorbeeld, hoef ik niks meer toe te lichten ;-)

Tent gehaakt!

Valpartij

Drie avonden met een emmertje voer en de fiets over de 500 meter lange hobbelige dijk. Dan het laatste stuk wandelen om bij de monding van de uiterwaarden van de IJssel te komen om te voeren. Vrijdagavond is het zo ver, ik heb er zin in en haast me naar de stek aan de IJssel. Nu moet het 500 meter hobbelige pad bedwongen worden met de barrow. Het is een hels karwei, ik moet 2 keer op adem komen, maar het lukt me om de spullen in één keer naar de stek te sjouwen. Maarrrr… ik vergat mijn slaapzak, die lag als enige op de voorstoel van de auto. Dus ik rende terug om hem op te halen. Het laatste stuk dijk gaat steil omhoog en ligt vol met gatenbeton. Je weet wel, die blokken met opening die ook wel eens in de berm liggen. Mijn voet blijft er in hangen en ik val keihard op mijn schouder. Volgens Lammert, die een halve kilometer verderop met zijn maat Martin zit te vissen, bleef ik zelfs nog heel even liggen. Het deed ook vreselijk pijn. Toch haalde ik alsnog de slaapzak op en wandelde terug naar de stek. Maar daar aangekomen kreeg ik de hengels niet eens in elkaar gestoken zo’n pijn deed het. Ik besloot dan toch maar te stoppen en Cynthia te bellen. Ik zei, haal me maar op en neem ibuprofen en een zak ijs mee. Lammert, die ik toen nog niet kende, kwam ons spontaan helpen. Martin en hij hebben een scooter met aanhanger. Zo konden mijn visspullen allemaal in de kar van Lammert en scheelde dit enorm met weer die hele zwik naar de auto sjouwen. Ik vond dit een van de tofste momenten in mijn vissers bestaan. Iemand die jou niet kent, maar jou toch komt helpen. Was iedereen maar zoals Lammert J. De huisarts vertelde me dat de pees in mijn schouder, flink was opgerekt en dat dit onherstelbaar is. Er zit als aandenken aan deze stommiteit nog altijd een bult boven op mijn schouder.

Daar zit je dan met een zak ijs op je schouder

Daar sta je dan…

Deze ken je vast wel, dingen vergeten. Maar je complete foudraal!? Het is januari 2013. De feestdagen zitten er eindelijk op en dat zijn voor ons (UPS) natuurlijk zeer drukke tijden. Ik ben dan ook gesloopt en hang op het randje van een burn out zo lijkt het. Ik MOET nu weg. Naar moeder natuur om bij te komen en mijn batterij weer op te laden. Ik wil rust dus lijkt het me verstandig om een betaalwater op te zoeken. Velen zijn dicht ivm de jacht, maar gelukkig is er nog een mooie plas in de champagne streek open. Eigenlijk ben ik allergisch voor betaalwateren, maar dit is wel een uitzondering. Deze is zo mooi aangelegd dat je je mede vissers niet eens kunt zien. Ieder heeft zijn eigen plek. Maar er is nu helemaal niemand gelukkig en ik kan de hele plas voor mijzelf rekenen. Immens blij trek ik na een rit van 10 uur en 750 km sturen de achterklep open om mijn boot er uit te halen en de boel te gaan verkennen. Tot mijn ontsteltenis slaat mij de schrik om het hart! Waar is mijn foudraal?! NEEEEHHH!! In de haast om ’s avonds weg te komen ben ik die helemaal vergeten in de auto te laden. Die gaat altijd als laatste in de auto, maar staat achter de deur van de gang die uitkomt in de bijschuur zeg maar. Gewoon haastige spoed. Gelukkig wist Annet, de Nederlandse eigenaresse nog wel iemand in een Frans dorpje die toch niet vist in de winter waarvan ik spullen mocht lenen. Ondanks dat het niet de allerbeste vishengels, molens, beetmelders en landingsnet waren, heb ik toch een zeer geslaagde trip gehad, met vele grote winterspiegels!

Een mooie winterse spiegel, dankzij de hengels van een Fransman!

De blues

Voorjaarsblues kennen jullie van mij. Het lukt niet op de één of andere manier in het voorjaar. Meestal ook door verschillende omstandigheden maar goed. Dan maar met een prachtige nep vis op de foto ter compensatie.

Voorjaarsblues

Even aftikken

Wie heeft er al eens een bekeuring gekregen door of tijdens het vissen? Ik moet afkloppen. In die ruim 30 jaar ben ik best vaak door het oog van de naald gekropen. Met een positieve hondenogen blik, en een goed verhaal kom je er nog wel eens mee weg. Maar toch kreeg ik ze voor: Vissen op verboden water, vissen na een uur na zonsondergang,  geen bootvergunning (Frankrijk) en drie hengels waar twee zijn toegestaan. (Zo, die is duur!)

Even aftikken, oom agent kwam langs

Shit!

Shit!

Jij mag niet meer mee

Heb jij dat ook wel eens mee gemaakt? Je neemt je maat mee naar een water waar je nog een paar vissen “moet“, en ja hoor! Hij vangt één van jouw targets voor je neus weg! Het gebeurde mij met mijn Cynthia. Ze ging een nachtje mee en we hadden het nog druk ook. Er werden flink wat vissen gevangen en op een gegeven moment verspeelde ze een behoorlijke bak. We zagen hem al een paar keer draaien en plots schoot hij los. Zuur. Het was ook één van de vissen die ik nog niet had. Nog na mopperend liep er weer één van haar hengels af die ze zelf in het kantje had gedropt. Na een minuut of 5 drillen zag ik al hoe laat het was. Het was wederom één van mijn targets. En deze kwam wél op de kant. Wat een beauty van een volschub! Ik zeg, jij mag nooit meer mee haha.

Jij mag niet meer mee

Een klassiekertje…

Natte broek

Van de ratten besnuffeld

Het is niet slim om je rigs buiten op je steunen of rodpod te laten liggen, tenzij het niet anders kan. In dit geval moest ik mijn hengels binnendraaien omdat er een storm opstak en ik 250 meter verderop tussen obstakels viste. Zodoende kon ik tijdens een aanbeet niet met de boot achter de vis aan. Onverantwoord. Maar na een paar uur kwam ik erachter dat ratten mijn boilies hadden gestolen, met hair en al!\

Van de ratten besnuffeld

Is er een tractor in de buurt?

Daar sta je dan

Voor Jan met de korte…

Hoe vaak ik voor joker een hele nacht voor niks heb zitten vissen door slecht peil werk. Dat ken je ook vast wel, zucht

Wier

Macgyver is er niets bij

En tot slot nog maar een “ik ben wat vergeten momentje”: Een vergeten rodpod. Maar omdat ik best creatief ben en altijd wat reserve paaltjes in de foudraal heb kon ik er toch nog wat van maken. Het zag er niet uit maar ach…. het was functioneel.

Macguyver is er niets bij

Hebben jullie ook leuke bloopers? Drop ze in de comments en stuur je foto’s in via info@carpfeeling.com!

Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.