Domaine de madagascar; halverwege

Zoals jullie hebben kunnen lezen hadden Frank en ik een erg goede start van de sessie op Madagascar. Exact tijdens het plaatsten van het vorige artikel ging er weer een pieper af bij ons. Wij vissen volgens het ’vis om vis’ principe en ditmaal was het mijn beurt. Het was de linker eilandhengel. Hij had zich dit keer niet in de lelies gezwommen en we konden dus lekker van de kant drillen. Na een mooie dril lag er eindelijk ook voor mij een 10 kg vis op de mat. Na de fotosessie en het terugzetten maar gelijk de slaapzak opgezocht want de temperatuur was inmiddels alweer flink gedaald.
 


Dit duurde niet lang want de Delkim van Frank begon na iets minder dan uurtje weeral muziek te maken. Een schubje van 4 kg was de dader. Tijdens de nacht vingen we nog een aantal kleine vissen. Na een iets langere rust periode als de vorige ontwaakte ik door mijn sounderbox. Tijdens het naar de hengel sprinten zag ik dat het inmiddels bijna ochtend was geworden. Er hing een laag mist over het water wat een erg mooi en bijzondere aanblik gaf. Wat kan de natuur toch mooi zijn. Een spiegel van 9.5 kg lag iets later op de mat. Na kort in de floating weighsling konden we wat mooie plaatjes schieten in het licht van de opkomende zon.
 


Edwin met een puntgave spiegelkarper


Tijdens het verloten van de stekken waren wij de verliezers. Als compensatie hadden wij een optie op de eilandstek die vrij kwam op maandag morgen. Ondanks de goed lopende stek besloten we toch om hier naar toe te gaan. We verwachtte namelijk dat de vis die hoek in zou trekken en op zoek naar de paaigronden zou gaan.  De watertemperatuur was al aardig opgelopen de laatste dagen. De draaiende wind naar die hoek maakte het besluit alleen nog maar makkelijker. Dus na nog wat kleinere vissen te hebben gestrikt kon de verhuizing beginnen. Na het verhuizen van al de spullen naar de eilandstek (en even buurten bij de andere Nederlanders die op het andere eiland zaten) begonnen we rond 18.00 uur met het opbouwen van de stekken en ons kamp.
 


Pure romantiek


Frank begon met een hengel in de linker hoek, tijdens het uitvaren zag hij al een heleboel vis. De verwachting was hoog en gaf het hooguit 15 minuten voor de hengel zou aflopen. Hij had gelijk, want na nog nog geen 5 minuten stond de hengeltop krom en kon Frank de boot in. Na een gevecht tussen de lelies kwam er een schubje van 4,5 kg boven. De hengel werd gelijk teruggelegd en nog voordat we een foto hadden gemaakt van de eerste vis ging de hengel opnieuw krom. Dit keer was het mijn beurt weer om in de boot te springen. Deze trip gold voor mij als een eerste keer om vanuit een boot te drillen en door de vangsten op de eerste stek had ik al een klein beetje ervaring op gedaan. Een 7 kg spiegel hing niet veel later aan de zijkant van de boot. Wat een begin van de nieuwe stek! Bij aankomst op de stek was het best een grappig visje, zo rond als een pannenkoek en heel bijzondere kleuring. We noemen deze vis dan ook maar ’’de pannenkoek”. Nu maar besloten de hengel er even uit te laten en eerst de rest in stelling te brengen.
 


En ook Marco wist een mooie 'bak' te vangen


Na enkele vissen tijdens de avond en nacht was het inmiddels weer morgen geworden en de eerste aanbeet tijdens het ochtendgloren deed zich voor. Deze was weer voor Frank. Een mooie two-tone spiegel van 11.5 kg was het resultaat. Frank heeft al heel wat visuurtjes gedraaid, maar toch staan er nog niet heel veel two-tones in z’n boekje. Hij was dus best tevreden met deze vis. Na een verdiend bakje koffie gaat de volgende hengel af. Frank staat mijn bootdril te filmen en net na het landen van de vis hoort hij een piep uit een van de beetmelders uit de andere kant van het eiland. Niet veel later nog een enkel piepje, waarop hij besluit toch maar even te gaan kijken.
 


Madagascar heeft een mooi bestand aan zowel spiegel- als schubkarpers


Tot zijn verbazing staat de hengel krom en hij ritst de hengel uit de steunen. Doordat de vis geen lijn had gepakt kon hij van de kant drillen. Zodra de vis bovenkomt zien we dat het toch een aardige vis moet zijn. Dit was zeker een vis boven de 10 kg. Frank drilt de vis deskundig af. Zodra we in het net kijken weten we zeker dat het een vis is dik in de 10 kg, vis in de weighsling en eens kijken waar de wijzer stopt... Hij stopte op 18,4 kg, wat een mooie bak! Aangezien ik niet de meest ervaren fotograaf ben en dit toch wel een erg mooie vis is roepen we Erwin op via portofoon om wat foto’s te komen maken. Na een profesinonele shoot van Erwin mag de vis weer lekker z’n rondjes gaan zwemmen.
 


Wat een prachtige vis


Tijdens het schrijven van dit artikel staat onze teller inmiddels 24 vissen. Nu maar hopen dat de rest van de week net zo verloopt op onze stek.
 

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.