Een bewogen week op Les Salles

Vorige week vrijdag was het eindelijk zo ver: We konden de auto laden voor onze eerste Frankrijk trip van het jaar! Na het inladen van de auto kroop ik moe in bed om toch nog een paar uurtjes te kunnen slapen. Zo gezegd maar niet zo gedaan, maar ik deed bijna geen oog dicht deze nacht. Met deze gedachten stond ik zaterdag op uit mijn bed, koffie drinken en nog eens alles goed overlopen of we niets vergeten waren. En ja hoor, gelukkig dat ik dat deed! Waar is de camera?! Vlug heb ik de camera nog in de auto gestoken, mijn koffie opgedronken en mijn kleren aan gedaan. Eerst nog afscheid nemen van Djargo, mijn liefdevolle viervoeter die helaas zich nog niet zo goed gedraagt aan de waterkant, die thuis bleef bij moeder. Toen was het eindelijk zo ver, we konden de auto instappen op weg naar mijn vriendin en vismaat. We staken haar kleren in de auto waar er nog een beetje plaats over was. Tjonge, hebben we een grotere auto sinds vorig jaar en deze steekt nog zo vol! De gps kon worden ingesteld naar Montier-en-Der, het dorpje waar Les Salles ligt.

Een flinke spiegel voor Daan

 

Na een aantal uren rijden kwamen we aan we werden ontvangen door de eigenaar. Deze bracht ons ook naar de stek. We hadden gekozen voor stek 2 waar een huisje aan zit. Het was redelijk fris, om niet te zeggen koud. Een visser van stek 5 kwam even buurten terwijl wij alles klaarmaakten en hij wist ons te vertellen dat het afgelopen nacht gevroren had. Dit was niet goed, zeker niet op Les Salles met maar iets meer dan een meter water…

Daar is dan de weersomslag
Daar is dan de weersomslag

Toen alles klaar was legden we de hengels spot on met de voerboot. Maar liefst drie nachten gingen voorbij zonder een aanbeet te krijgen en het vertrouwen zakte ons in de schoenen. We begonnen te twijfelen over alles. Hadden we niet beter later gekomen? Zijn de rigs goed? Lusten ze het aas wel? De vierde nacht ging in en gelukkig was het de afgelopen dagen wel wat warmer geworden. Tevens gebeurde er deze nacht ook iets anders waar ik op gehoopt had: een weersomslag! Er stak een wind op waardoor alles begon te vliegen, zelfs de hengels bijna. Het regende zo hard dat je alles kon uitwringen tot zelfs je sokken. ‘Nu zijn we toch echt kansloos’ zei mijn vriendin. Ik lachte en zei ‘nee hoor wacht maar af’. Na alles goed vastgelegd te hebben kropen we de slaapzak in. De harde wind en regen bleef nog even doorgaan, maar na een aantal uren werd het rustig.

Het geheel werd gedropt met de voerboot
Het geheel werd gedropt met de voerboot

Het water werd weer vlak, de wind was weg en de regen minderde. Er viel een oorverdovende stilte, maar daar kwam verandering in. Piep piep. Ik dacht dat het kleine vis was die weer tegen de lijn zwom, maar dan: Piiiieeeeeeepppppppp!!! Een volle fluiter! Zonder na denken loop ik naar buiten. De beet kwam op één van de hengels tegen de overkant. De vis kwam recht op ons afgezwommen als ontsnappingspoging en na een dril van iets meer dan een half uur lag eindelijk de eerste vis van de sessie in het net. YES!!! Het was niet de grootste, maar we waren er wel ongelooflijk blij mee.

 

In de volgende nachten vingen we er nog 6 vissen bij. Met in de laatste nacht de zwaarste van de sessie, een spiegel van 20.3kg. De tactiek bleek toch weer te werken! We visten voor het eerst met het central shocker systeem van Strategy, een top loodysteem dat ik vanaf nu zeker vaker ga gebruiken als ik uitvaar met de voerboot of boot. Aan dit loodsysteem zat een snowman gemonteerd en dit bleek toch het beste aas te zijn. Dit geheel samen met wat particles en een aantal verkruimelde boilies uitgevaren met de voerboot. Al bij al toch nog een geslaagde sessie. Met als moraal van het verhaal: blijf bij je tactiek! Begin niet met veranderen midden in de week. Uiteindelijk zal de aanhouder winnen. Dit is dan ook de grootste tip dat ik jullie wil meegeven!

Tight lines en een goed seizoen gewenst aan iedereen!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.