Een jaar verder

De eerste actie meld zich en de rechterhengel slaat krom op de beetmelder. Jaaaa raak! Binnen drie tellen pak ik de hengel van de steun, draai aan de slinger tot de baitrunner klik zegt en ik de vis vol voel dreunen. Dit paasweekend in 2014 hebben we vrijaf genomen van het werk en ook het paasontbijt laten we aan ons voorbijgaan. Dit weekend staat in het teken van onze geliefde geschubde vriend. 

Afgereisd naar Wallonië, eerst geen plek, toen wel plek maar niet de juiste, naar opgezette brolly optillen en mee naar de laatste rustplaats ; de stek die we willen. We begeven ons op een betaalwater waar reserveren niet tot de mogelijkheid behoort en van toezicht amper spraken is behalve wanneer ze je geld komen ophalen. Je betaald er per nacht, voerboten en leadcore zijn verboden. Verder zoek je het maar uit is een beetje het verhaal.

Het water
Het water
Foto: Ruud Roedolf

Voor mij is dit de eerste betaalde sessie sinds ik gericht op karper vis. Een aparte hobbyist kun je mij wel noemen. De ene keer niet van de waterkant weg te slaan om dan weer maandenlang niet om te kijken naar mijn hengels. Mijn visserij heeft al jaren ups en downs. Groots zonder dat het te groot is, vaak opgevolgd door futloos geen inspiratie hebben. Zo kan ik er elke minuut van de dag mee bezig zijn en een dag later met een rothumeur de spullen in de schuur zetten en gauw de deur dichttrekken. Ik word snel gedemotiveerd door andere vissers die mij vaak bedoeld of onbedoeld in de weg zitten. Dit heeft vaak als gevolg dat ik nooit lang genoeg door kan zetten om zo het verschil te maken tussen vangen of blanken. Succes of geen succes. 

De rig
De rig
Foto: Ruud Roedolf

Weer de rechter hengel die krom vliegt gevolgd door een zieke run, het is inmiddels de derde vis en aangezien we om de run vissen is het nu weer mijn beurt. Wat zijn die vissen sterk hier zeg! De stek die als enige vis oplevert ligt in een hoek omringd door bomen waarvan de vissen dondersgoed weten waar ze eventuele vluchtroutes kunnen vinden. Ik moet alles op alles zetten om deze vis niet de in het water hangende boom in te laten schieten en met mijn halve hengel onder water weet ik de vis te keren. Eenmaal op de onthaakmat verbaas ik me over de breedte van deze spiegel. Wat een massale rug, karakteristiek litteken en grote staart, daarom niet gek dat ze zo ongelofelijk sterk zijn.

Prachtig!
Prachtig!
Foto: Ruud Roedolf

Het is de enige stek die niet is aangevoerd met boilies en hier komen alle vissen vanaf. De laatste schep partikels gaat te water en bij twijfel word de stek later aangevoerd met wat halve boilies. Dat de vissen hier boilie schuw zijn blijkt een dure les want deze stek levert net als de andere hengels de verdere sessie geen enkele vis meer op. Met vier spiegels en één schubkarper is deze sessie voor ons ten einde. Het was een poos geleden dat we samen als vanouds aan de waterkant zaten en zo hebben genoten van alles wat het karpervissen te bieden heeft. 

Het litteken geeft deze vis karakter
Het litteken geeft deze vis karakter
Foto: Ruud Roedolf

Eind december waan ik mij de gelukkigste man op aarde. Een ruime maand nadat we onze kinderwens aan elkaar kenbaar hebben gemaakt geeft de test 'positief' aan. Mijn leven zal spoedig op zijn kop staan en zal het vissen na de baby, vrouw en werk op een vierde plaats komen. De schuur ooit omgedoopt tot karper laboratorium zal gedeeld moeten worden met een kinderwagen, maxi cosi en autostoeltje. De vriezer vol partikels en freezerbaits zal leeg moeten en worden verkocht. Zo zijn we weer een jaar verder. Een spannende tijd ga ik tegemoet waar ik heel erg naar uitkijk, maar tegelijk besef dat het vissen wel op een heel erg laag pitje zal komen te staan, daarentegen wil ik de focus leggen op theorie om zo productief mogelijk in de toekomst met de korte vistijd om te leren gaan.

Auteur: Ruud Roedolf

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.