Een nieuw PR op Forrest Valley

5 augustus was het dan zover onze jaarlijkse zomer trip met mijn vader en broer. Deze keer hadden we gekozen voor een betaalwater in Nederland, genaamd Forest Valley van Gills & Scales. Veel wisten we niet van het water en het was voor ons dan ook echt een uitdaging/verassing. De auto werd in de ochtend vol geladen en de reis kon beginnen. Eenmaal aangekomen word je netjes ontvangen door de beheerder die naast het water woont. Hij vertelde ons dat de bezoekers voor ons goed hadden gevangen en het weer voor deze week ideaal was aangezien het heel de week bewolkt bleef en de temperatuur stabiel blijft.

forrest valleyForrest Valley is prachtig water gelegen tussen de bossen

Toen we bij het water aankwamen zagen we een heel mooi water wat prachtig tussen de bossen gelegen lag en echt alle rust bied die de visser nodig heeft. Als gemak voor de visser liggen er standaard Raptor boten , weighslings en onthaakmaten. We kozen er voor om vanaf 2 stekken te vissen, mijn vader en broer gingen op de hoofdstek en ikzelf ging op de eilandstek. Deze lag over het bruggetje, zodat we heel het water konden bevissen. Nadat we onze tenten opgezet hadden was het tijd om stekken te gaan zoeken, na enig zoekwerk hadden we wat mooie kant en diepte stekken gevonden en was het een kwestie van alles netjes positioneren en het aas het werk te laten doen. De eerste run was voor mijn broer om 03:35 en ving gelijk een mooie spiegel van 12,5 kilo. Rond 08:00 liep mijn eigen hengel af en na een dril van een sterke spiegel van 7 kg mocht ik mijn eerste Forest Valley karper vangen. Kort erna volgde er opnieuw een run bij een van mijn hengels, de vis voelde goed aan en na een mooie dril ving ik een prachtig hoog gebouwde spiegelkarper van 12 kilo. Overdag bleef het verder vrij stil en na opnieuw de hengels gepositioneerd te hebben voor de nacht genoten we van een gezellige avond onder genot van een biertje.

Jeffery Heesters

In de ochtend kreeg mijn vader een run op zijn hengel die in het midden van het water lag , hij vertelde ons dat de vis zwaar aanvoelde en hard trok , na een lange dril zat er mooie spiegelkarper in het net. Na het wegen bleef de wijzer hangen op 15,5 kilo en schoten we wat mooie foto’s met de camera. Om even het aas erbij te pakken waar we deze week voor hadden gekozen waren de King Prawn en Nectar Plus boilies van Crafty Catcher , de mix van zoet & vismeel doet het in onze ogen altijd goed en daarom was de keuze snel gemaakt. We vingen de dagen erop elke nacht wel een aantal karpers van 7 tot 13 kg maar de grote kwamen niet boven. Op vrijdag kreeg ik net na het avond eten rond 18:45 een run van de hengel tegen de kant die beaast was met een King Prawn boilie en een fakefood maiskorrel. Ik merkte dat deze vis anders aanvoelde dan de vissen die ik hiervoor had gevangen en deze vis liet me alle hoeken van het water zien, eenmaal toen die in het net zat zag ik dat dit wel zware spiegelkarper kon zijn, na het wegen bleef de wijzer hangen op 19,5 kilo en had ik mijn persoonlijk record verbroken. Mijn dag kon dus niet meer stuk!

Nieuw PR voor JefferyHoppa, nieuw PR in the pocket!

De rig waar we mee gevist hadden is de snowman rig welke we beaasde met een King Prawn of Nectar Plus boilie met bovenop een fakefood maiskorrel. Verder maakte we gebruik van een Ronnie rig met 2 fake food pop up mais korreltjes. Onze voerstrategie bestond uit het verspreid voeren tegen de kanten, omdat we er achter kwamen dat de vissen hier langs trokken. Ieder deed 1 hengel midden op het water vissen met een groot voerbed van boilies in de hoop dat hier de zware karpers op kwamen azen. Deze tactieken hebben ons zeker geholpen de resterende dagen.

De één na laatste dag in de ochtend vingen we nog 2 mooie karpers waarna mijn vader om 14:15 een run kreeg en begon aan de dril. Hij zei dat deze opnieuw weer goed aanvoelde en na een sterke en lange dril stonden we weer verbaast van het formaat van deze spiegelkarper. De wijzer bleef hangen op 20,8 kilo en zoals altijd ving mijn vader de zwaarste karper van de sessie.

Mijn pa wist weer de grootste van de sessie te pakken :-)

Ik wil echt complimenten geven aan Gills & Scales voor het mooie bestand wat er zwemt op Forest Valley, ook de ligging van het water en de sanitair voorzieningen zijn top.

We komen zeker nog een keer terug!
Jeffrey Heesters - Instagram

Nog meer foto's

6f882349-30b3-4453-b308-27fcdad870cc
d750b2ad-bcf4-460d-bbfa-6b96531aca82
df28b0af-4a6a-4f4e-bb42-d39f929a5d97
IMG_1822
IMG_1890
IMG_1903
IMG_1920
IMG_2049
IMG_2002
IMG_1950
IMG_2006

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.