“Er, ga lekker vissen” zei de huisarts

Nu kom ik zelden bij haar. Inderdaad, wij hebben een vrouwelijke huisarts en de afgelopen maanden was ik regelmatig moe. Niet zo`n klein beetje, nee bekaf. Nu weet ik wel waar dat een beetje van komt maar aangezien het toch tijd was om met een keiharde straal mijn trommelvliezen te laten teisteren door de assistente, je kan maar geluk hebben, dacht ik “Loop even bij haar langs” het is een tijd geleden en ik zat toch een beetje met die vermoeidheid. Ze had tijd voor me en na wat diep in- en uitademen, luisteren naar de rikketik en een gezellig praatje kwam het hoge woord eruit. Ik moest ontspannen! Niks aan de hand maar de uren van de afgelopen maanden hadden er een beetje ingehakt. Geen pilletjes, geen psychiater, geen slachtofferhulp. Nee, gewoon even dimmen. Nu had ik haar wel eens verteld over mijn passie velen jaren geleden maar ik wist niet dat dit in haar computer stond.  Haar advies: “Er, ga lekker vissen” verbaasde mij in eerste instantie maar ik kon wel leven met dat advies. 
 

Thuis gekomen is het eerst weer even mail checken en de bestellingen uitdraaien maar aan het einde van de dag is de tijd gekomen om over de wijze woorden na te denken. Ontspannen en karpervissen. Vissen is bij mij 99 van de 100 keer karpervissen. Is dat ontspannen? Jazeker! Van de eerste keer gaan zitten tot de laatste keer opstaan is heerlijk maar de uren en kilo`s ervoor en erna doen je ter plekke in de rode vlekken schieten. De tijd wat je aan alles besteed, van rigjes knopen tot en met voorvoeren en uiteindelijk zitten, wil ik niet optellen en de kilo`s die we meenemen wil ik niet op een weegschaal zetten want de veren springen spontaan uit de schaal. Daar komt nog bij dat de eerste maanden van het jaar alles een beetje tegen zat. Twee favo stekjes waren volledig om zeep geholpen, een sessie met dronken gasten naast me en kreeg een keer bezoek van “een vogel”. Ik weet niet wat hij gerookt had maar hij kon vliegen en probeerde dat te demonstreren. Als laatste nog die sessie in Frankrijk die eindigde met een dikke blank. Voor de rest werd er aardig gevangen. Dat wel!

 


Op de mat!
 

Soms moet je een beetje mazzel hebben. Die avond werd ik gebeld door een klant. Er is een plekje vrij. Reeds 2 jaar heb ik een bepaald water op het oog. Prachtig maar een bootje neerleggen kost een vermogen en de mensen die dat voor minder toestaan zitten vol. Alles is binnen korte tijd geregeld. Er moet nog wat verbouwd worden aan de boot maar spoedig kan ik de eerste sessie plannen. Veel heb ik aan boord dus de spullen die mee moeten stellen niet veel voor en eigenlijk is het hele inpakken met een kwartiertje geregeld. Wanneer ik op de grote weg op de kilometerteller kijk rij ik 100. Normaal gesproken 10 kilometer boven de toegestane maximum snelheid en nu 20 eronder. Alles staat een versnelling lager, fluit mee met de radio, zet alles op een zijspoor en verheug me op de sessie. Die eerste nacht is heerlijk. Totale stilte, bijna geen wind, lekkere temperatuur en zelfs de muggen hebben geen zin om dit alles te verpesten. Pak ook nog eens 2 mooie visjes.

 


'Ga lekker vissen'
 

`s Ochtends op de weg terug naar huis kijk ik weer op de teller. 80, het moet niet gekker worden. Ik heb zelfs geen zin om er over na te denken. Zit met m`n hersentjes nog de sessie te evalueren en peins een beetje over die ene losschieter wat me eigenlijk nooit gebeurt. Op de derde baan vliegen ze met 140 voorbij. Ze doen maar ik heb heerlijk gevist. Thuis is alles snel opgeruimd en gaat vol goede zin de laptop aan. Wat mailtjes, een bosje FB berichten en enkele forums die even bezocht moeten worden. Ik heb er zin an!

Wanneer alles klaar is zet ik een bakkie. Het moment om nog even wat puntjes op de 'i' te zetten. Natuurlijk moet er keihard gewerkt worden maar realiseer me nu dat dit een beetje ten kostte is gegaan van de dingen die mij lief zijn. Thuis was het af en toe wat hectisch en vissen was minimaal voor mijn doen. Wat een wereldhuisarts. “Er, ga lekker vissen”. De volgende keer haar maar eens een dikke knuffel geven!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.