Fishing Expedition Thailand 2015 (deel 1)

Eindelijk is het weer zo ver……

Na lang aftellen kunnen we terug naar het land van de glimlach en die naam heeft het zeker niet gestolen. Niet alleen de vriendelijke mensen , de prachtige natuur, het mooie weer, het lekkere eten maar uiteraard ook het visparadijs maken van deze reis eentje om nooit te vergeten. Voor mijn vriendin en ik is het de tweede keer dat we naar Thailand gaan om ‘een visje te vangen’ maar dit jaar hebben we een weekje extra voorzien voor ontspanning en relax genieten. Dé perfecte combinatie om zo wederom een stukje van Thailand te ontdekken.

Het is een lang traject met tussenstops en wachttijden (op 12 november van Brussel – Dubai – Bangkok – Krabi) maar zeker de moeite waard. Vorig jaar verbleven we in de regio van Bangkok maar dit jaar stond eerst het zuiden op de planning. Hieronder een beknopte omschrijving van onze 19 dagen Thailand. 

Dag 1 - 3

 Na onze vluchten, taxirit en als laatste een long-tail-boot tocht kwamen we rond 22h00 plaatselijke tijd aan in ons eerste hotel ( Railay Great Vieuw Resort Krabi ). Prachtig gelegen in een groene oase van rust, voorzien van alle comfort en enkel te bereiken per boot en dus weg van de drukte. Onze bungalow, die zo’n 200 treden hoger lag bezorgde ons een fenomenaal uitzicht op de ongerepte fauna en de zee. Zeker een aanrader om de vakantie te beginnen ( als je goed te been bent ). De nabijgelegen baai is perfect te voet te bereiken en biedt een variatie aan openlucht bars en -restaurants, winkeltjes etc. Op een avond was er zelfs een openlucht Muay Thai Boxing wedstrijd in de ring van één van de bar-restaurants en dat was in alle opzichten een voltreffer. Het gevecht begon rond 22h30 dus tijd genoeg om vooraf iets te eten en te drinken. Tussendoor was er muziek en als afsluiter nog een geanimeerd vuurspektakel. De perfecte afsluiter van ons verblijf op Railay Beach .

 

Winnaar Muay Thai Box 18 jaar oud Railay Great Vieuw Resort Krabi

Hij kreeg 5000 Thai Bath + 3000 Bath omdat het met KO was en kon dan bij toeschouwers nog een beetje drinkgeld ophalen. Dit was zijn 68ste wedstrijd en hij verdiende hier een gemiddeld maandloon van een Thai nl. 8000 Thai Bath of ongeveer een 200€.

Dag 4 - 9

Op naar het tweede hotel in Krabi, het Maleedee Resort. Qua ligging iets dichter bij het levendige Krabi Beach (3 min met Tuk Tuk of taxi). Ideaal om te flaneren op het brede strand, de wandeldijk, de vele winkelgalerijtjes, gevarieerd aanbod aan restaurants, openlucht bars met live muziek. Krabi Beach is ook een ideale uitvalsbasis om één van de vele excursies te boeken. Ikzelf kon het niet laten om het heft in eigen hand te nemen en met een lokale visser af te spreken om met zijn long-tail-boot mee te gaan vissen op zee. Je zou ook kunnen opteren om met een grotere boot op visexcursie te gaan maar dan zit je uiteraard met een groep deelnemers, heeft het niet dezelfde charme en is het steevast ook duurder. Een leuke ervaring en voor mijn vriendin ook mooi meegenomen want als fotografe kon ze naar hartenlust genieten van het mooie landschap en de prachtige zonsondergang. Op een Barracuda en een paar mini snappers na was de buit niet fenomenaal, maar de vangst ging mee naar het hotel waar de kokkin deze in een handomdraai in een overheerlijke maaltijd omtoverde ( een pittig soepje en een schotel krokant gebakken Barracuda met rijst en een zoetzure saus ). Dit is echt puur Thailand en dan ook om duimen en vingers af te likken.

Sunset @ Krabi vanop de vissersboot
2 kleine Snappers
Spicy soepje en crispy gebakken Barracuda
Samen met de lokale visser en Barracuda

De volgende dagen stond het verkennen van de nabijgelegen baai op de planning , alsook het genieten aan het zwembad. Aangezien we niet echt stil konden zitten, besloten we van de gelegenheid gebruik te maken om eens te gaan zien naar een andere visvijver waar wel degelijk echte ‘monsters’ zwemmen, maar welke blijkbaar ook moeilijk te vangen zijn. Het mooi aangelegde domein met bungalows net aan de oever heeft een eerder Westerse stijl maar ziet er prachtig uit. Lang op voorhand reserveren is hier dan ook de boodschap. Op de terugweg naar het hotel zijn we nog even gestopt aan de Tiger Cave Temple.

 Fishing Paradise  Gezien vanaf het balkon in restaurant

Als afsluiter van ons verblijf in Krabi, mocht een excursie naar de James Bond Islands , per speedboot, niet ontbreken. We hebben toen ondervonden dat de speedboot-tocht slechts een onderdeel van het transport/traject was maar dat kon de pret niet drukken. De uitstap was in combinatie met een kort bezoek aan The fruit garden, een 15 minuutjes Ox-kart ride, een korte Monkey –en baby Elephant show, 30 minuutjes Elephant trekking en een korte uitleg over het maken van rubber. Op zich lijkt dit vrij veel maar het beste was wel het bezoek aan de eilanden, incl. kanotochtje (mét begeleider) en ook de lunch in de Floating Village was best aangenaam en lekker.

James Bond Islands  Film: The man with the golden gun 1974
Ox-kart riding
Big Ox
Floating village from speedboat
Elephant tour
Kano tocht


Lees volgende week deel 2 van visvakantie van Tonio waar het vissen pas echt gaat beginnen!

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.