Fishing Expedition Thailand 2015 (deel 2)

Dag 10 – 16

Vanuit de luchthaven van Krabi vlogen we dan terug naar Bangkok waar een chauffeur stond te wachten om ons naar ons hotel (Prawapa Place) te brengen in de buurt van de visvijver. Onderweg hebben we toen nog een vriend opgehaald die de avond ervoor in Bangkok was aangekomen om verder met ons mee te reizen en te vissen. De volgende ochtend stonden we klaar om er 4 fijne dagen van te maken met hopelijk veel - en grote vissen. De vijver zelf en de accommodatie zijn basic maar uiteindelijk gaat het om de vissen en die zijn super. De service en gastvrijheid van de uitbaters van de visvijver was warm en hartelijk. Elke ochtend toverden ze een Engels ontbijt op tafel en aan al onze catering wensen konden ze steeds voldoen. Ook werden we met raad en daad bijgestaan tijdens het vissen want de beste manier is the „Thai way‟. Materiaal en aas werden met veel zorg gemaakt om ons zo veel mogelijk vis te laten vangen. 

Tiger Catfish
Black Shark Minnow
Arapaima
Mekong van 80 kg
Mekong
Tambaqui
Wallagoo Attu
Amazon Redtail
Siamese Carp 57 kg

Deze 4 dagen vlogen snel voorbij maar het resultaat mocht er zeker zijn met als toppers : Mekong van 80 kg, Siamese Karper van 57 kg en een Giant Freshwater Stingray van 30 kg. Daarnaast kregen we ook nog enkele Catfish, Shark Catfish, Amazon Redtails, Tiger Catfish, Rohu, Featherback, Black Shark Minnow, Alligator Gar en Mrigal op de oever. De vriend die ons vervoegde slaagde erin om ook nog Wallago Attu, Tambaqui, Arapaima, Chao Praya Catfish te vangen dus samen hadden we toch een groot gamma weten te vangen waaronder zelfs enkele die we nog nooit gezien hadden, laat staan gevangen.


Siamese Carp 57 kg, een nog grotere van een 75 kg ( volgens de gids ) werd net voor het binnenhalen gemist, jammer

Rohu
Spotted Alligator Gar
Chao Praya Catfish
Catfish Shark
Featherback, een kleine maar mooie vis
Another Siamese Carp
   
We kregen een bloemstukje gemaakt als offer ter ere v/h lichtfeest Loi Krathong ( einde regenseizoen ) en we mochten deelnemen aan het ritueel, wat een heel tof en warm gebaar was van onze Thaise vrienden. 

Zon, lekker eten, frisse Chang ( Thaise pint ), vriendelijke mensen én veel vis, wat wil een mens nog meer? De vissen en dan vooral de Mekongs en Siamese Karpers zijn echte krachtpatsers want een dril kan makkelijk 45 min duren en dan is het „werken‟ geblazen. Maar als je tenslotte op de foto kan met deze prachtige en soms zeldzame vissen, is de verzuring van de armen en rug snel vergeten. Wat mij ook opviel is dat de zorg voor deze pareltjes heel serieus werd genomen. Geen nodeloos bruut trekken bij het binnenhalen van de vis en na de vangst mochten ze een 10-tal minuten bekomen in een drijvende kooi waarin een luchtpomp extra zuurstof toediende. De visser, die kreeg echter geen extra zuurstof en kon soms dadelijk terug aan de slag - waar ik niks op tegen had welteverstaan.

Revalidatiecentrum, een drijvende kooi aangesloten op een luchtpomp

Op een gegeven moment riep de helper, “fish on!” en onmiddellijk zei hij dat het de Giant Freshwater Stingray was. Ik stond versteld toen het wel degelijk deze soort was die op de oever lag. Ongelooflijk hoe deze mensen perfect weten waar ze mee bezig zijn. Hoedje af ! Mijn eerste Stingray was toen ook een feit en we hadden zelfs nog een dag op de Mae Klong voor de boeg waar we ook nog eens 3 Stingrays wisten te vangen.

36
Eén van de Giant Stingrays op de vijver van 30 kg kunnen strikken
35
De Stinger van de Ray, scherp en gevaarlijk
Mae Klong Stingray nummer 2
Mijn eerste Stingray op de Mae Klong Rivier 40 kg
Het is en blijft een raar maar o zo mooi wezen
Monk statue langs Mae Klong Rivier
44
Schietgebedje voor goede vangst helpt wel degelijk
Eén van de vele tempels langs de rivier
Stingray into the net
Een kolos van een Lizzard tussen de huizen

De grootste was 40 kg en ook al is het beter dan GEEN vis vangen, je blijft toch verlangen naar dat River Monster van 250 kg dat door je hoofd blijft spoken. Boys will be boys, haha. En des te meer een reden om zeker nog terug te gaan naar dit prachtige visparadijs.

Dag 17 – 19

Om de visweek af te sluiten en nog een stukje van Thailand te ontdekken besloten we om nog een bezoekje te brengen aan The Bridge over the River Kwai en aan de Tiger Temple alvorens terug te keren naar ons laatste hotel in Bangkok. Net als vorig jaar kozen we voor het Muse Hotel, een prachtig boetiekhotel met hemelse kamers, een royaal ontbijt en een ideale uitvalsbasis voor de laatste aankopen in de vele shopping centra zoals MBK. Vorig jaar stonden de prachtige, talrijke tempels en het koninklijk paleis op de agenda. Dit jaar werd het een bezoek aan China-town en Bangkok-city (by day ànd night).

Prachtige dieren ! ! ! !
51
54
53
50
Bridge over the River Kwai waar precies 70 geleden de oorlog plaats vond en tevens het decor was voor de gekende, gelijknamige film
55

Op de laatste dag in Bangkok kregen we terug kriebels om nog eens te gaan vissen en besloten we om de reis in stijl af te sluiten en op Snakehead te gaan vissen, iets wat ik nog nooit eerder had gedaan. Het bleek een moeilijke opgave om zonder levend aas te vissen, maar ik heb er toch 2 kunnen verschalken en dus was de opzet meer dan geslaagd.

Het gebruik van een grip is aangewezen want deze agressieve vis heeft vlijmscherpe tanden.

Met deze vangst kwam dan ook een einde aan onze wederom prachtige reis naar Thailand. Voor ons is het zeker niet ons laatste bezoek aan Thailand geweest en wij kunnen het iedereen aanbevelen. Ook aan de visser die geen ervaring of eigen materiaal heeft.

Mochten er mensen zijn die hierover wat meer informatie willen, aarzel dan niet om mij te contacteren en ik zal je zo goed mogelijk helpen. Dit kan via mijn facebook ( Tonio De Clercq ) of via mail ( tonio_declercq@yahoo.com ) met de vermelding „info Thailand „zodat ik dadelijk zie waarover het gaat.

Via deze weg wil ik vooral ook nog mijn vriendin Sandra De Pessemier bedanken voor haar geduld tijdens het vissen, de prachtige foto´s en om een mega leuke reisgezel te zijn. Hopelijk heb ik mijn steentje kunnen bijdragen om jullie nuttige informatie te bieden en tot slot :

KEEP ON FISHING ………

 

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.