Korte doordeweekse nachtjes

Mijn vistijd was in de maanden september en oktober erg krap. Mijn collega en vismaat Thom vroeg me of ik het niet zag zitten om bij hem in de groep te komen. Dat zou voor ons beide beter zijn, we kunnen dan immers samen vissen en plannen maken, maar helaas zat dat er op korte termijn nog niet in. Daarom koos ik er voor om nog even mijn eigen plan te trekken. De bedoeling was om na de late dienst nog een nachtje per week te vissen en maximaal twee. Ik moet wel alles in het donker opzetten en inleggen, maar dit had ik wel over voor een paar leuke vissen. De eerste sessie vond plaats tegen eind september. Het begon allemaal al kouder te worden, maar de echte kou was er gelukkig nog niet. Ik voerde 500 gram per stek en goed verspreid, dit herhaalde ik nog twee keer.

De eerste sessie stond gepland voor donderdagnacht en de spullen lagen al in de auto. Eerst nog even naar het werk om te werken en ik pakte bewust de laatste pauze nog even mee om geen honger te krijgen. Rond de klok van één reed ik weg van het werk en rond half twee parkeerde ik de auto bij een flat in de wijk. Met een volgeladen trolly liep ik richting het water en na zo’n vijf minuten arriveerde ik op de stek. Doordat ik het aas thuis al aan de rigs had bevestigd kon ik snel de hengel uitleggen. Rond de klok van twee kon ik gaan slapen.

Een mooie schub van 9 kg was de klos
Een mooie schub van 9 kg was de klos

Al voor ik het echt besef krijg ik een run op de linker hengel. Ik pak de hengel, schiet snel mijn waadpak in en dril de eerste vis af. Na een stevige dril ligt er een mooie vis van 9 kg op de mat.

De hengel wort weer uigelopen,en paar bollen er hopelijke kan nog even paar uurtje slaap mee pakken,maar de slaap is van korte duur helaas want al snel volgt al weer een run,en ook nu weer op dezelfde hengel ,deze vis geeft nog wel even goede actie,naar paar minuten mag deze vis ook landen,even paar foto,s maken met de zelfontspner en de vis mag weer terug in zijn element.

Na deze vangst kan ik nog even een uurtje of twee slapen, maar rond de klok van elf moet ik toch echt mijn spullen weer gaan pakken en gaan opruimen. Vanmiddag moet er namelijk gewoon gewerkt worden.

Een week of 2 later is het weer tijd. De temperatuur is een stuk minder aangenaamd, maar ik wil nog proberen om een vis te vangen. Ik twijfel echter of dat gaat lukken en voer minimaal voor, ongeveer 20 boilies per stek. Het is erg weinig, maar de temperatuur laat niet meer toe om veel te voeren en dus pak ik mijn visserij daarop aan. Ook nu voer ik weer twee dagen voor en na een paar dagen werken is het eindelijk weer zover. De donderdag breekt aan en dat betekent dat er weer gevist mag worden. Helaas kan ik nu wat later wegrijden op mijn werk, maar dat mag de pret niet drukken. Ook nu lukt het weer om vrij snel alles op scherp te hebben liggen.

Ik verwachtte een blank, maar deze 11 kg schub voorkwam hem
Ik verwachtte een blank, maar deze 11 kg schub voorkwam hem

Deze keer kan ik de slaap alleen niet vatten. Ik kijk al een tijdje op mijn telefoon en mijn gevoel zegt dat het wel eens een blank kan gaan worden. In de vroege ochteld lukt het toch om een paar uurtjes slaap te pakken en ik leg me neer bij de blank. Een kwartier voor ik wil opruimen loopt echter toch mijn rechter hengel er als de brandweer vandoor. Ik weet de vis weg te houden bij wat takken en na een dril van ongeveer 15 minuten ligt er een mooie schub van 11 kg in het net.

Met dit korte artikeltje wil ik jullie meegeven dat er ook met beperkte vistijd nog wat te halen valt door je tijd goed in te delen. Het is misschien even wennen, maar vaak betaalt dit uit en dat heeft mij toch weer een een paar mooie vissen opgeleverd.

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.