Lac Serreire

Iets meer dan een maand geleden was het tijd voor het CarpFeeling Team om de lijnen nat te maken in het land van wijn, brie en natuurlijk grote karpers! We hadden van 7 t/m 14 april Lac Serreire tot onze beschikking, een meertje van ruim 7 hectare wat in z’n geheel afgehuurd kan worden door een groep van maximaal 8 vissers. Na een poos reikhalzend naar ons Frankrijkavontuur uit te hebben gekeken stonden we uiteindelijk vrijdag tegen middernacht in Amersfoort om daarvandaan met drie auto’s richting het zuiden te rijden. Het zou een flinke rit worden. Lac Serreire ligt namelijk in de Limousin regio, wat nog een aardig eindje onder Parijs ligt. Afijn, de volgende ochtend rond een uurtje of elf reden we na een relaxte (maar lange) rit het terrein op van Lac Serreire.


Vrijwel direct kwam beheerder Bob Davis ons tegemoet voor een korte kennismaking. Bob is samen met zijn vrouw en zoon in 2003 geëmigreerd naar Frankrijk en hebben daar het complex gemaakt tot wat het nu is; een prachtige plek op een rustige locatie waar je je als karpervisser meer dan prima kunt vermaken. Toen Bob ons van de nodige informatie had voorzien was het tijd om een ronde rond het meer te maken zodat vervolgens de stekken gekozen konden worden. Op een paar springende karpers na lag het water er rustig bij.


Het lag er rustig bij ...

Het was ook nog aan de frisse kant, wat qua activiteit natuurlijk ook niet bevorderlijk is. Volgens Bob was het vrij simpel vissen en was het zaak om de lijnen naar het midden uit te varen. De kans was namelijk groot dat de vis zich door de koudere temperaturen voornamelijk daar ophield. Na de ronde gelopen te hebben werden de stekken gekozen en kon het kamp worden opgezet. Het was tijd om te gaan vissen!


Dirk met een schitterende two-tone

In de loop van zaterdagmiddag was het de stek van Frank en Tim die de eerste karper opleverde in de vorm van een mooie koikarper voor Frank. Dirk-Jan en Wilko zouden die middag en avond snel volgen en ook de eerste karpers landen. Er zat dus blijkbaar meer gang in de karpers dan we zo konden zien. Waren er bij aankomst af en toe nog wat springende vissen te zien, in de loop van de dag werd het stiller en stiller op Lac Serreire. Nadat Erwin en ik onze basis voor de aankomende week hadden opgezet werd het tijd om op zoek te gaan naar geschikte stekken. Alhoewel Bob ons het het advies had gegeven om het midden te bevissen, konden we het toch niet laten om vier van de zes hengels langs de kanten te leggen.


32 pond spiegel voor Wilko

Hier lagen namelijk de lelievelden en kon je na een poosje zoeken wat hardere gaten in de boterzachte bodem ontdekken. Waarschijnlijk onstaan deze kuiltjes omdat de karpers juist op die plekken met grote regelmaat eten waardoor er een gat onstaat met een harde bodem. Een beetje eigenwijs misschien, maar het midden van het water zag er bepaald niet interessant uit. In tegenstelling tot de andere jongens moesten wij nog even wachten op de eerste vis. Iets na middernacht was het Erwin die de eerste run kreeg. Het bleek gelijk om een mooie spiegel te gaan van maarliefst 36 pond die ons trouwens later in de week nogmaals met een bezoekje kwam vereren...


De kop is eraf! Figuurlijk dan...

Na de eerste vis van Erwin is het allemaal in een behoorlijke stroomversnelling terecht gekomen. Kort erna ving ik mijn eerste vis en de volgende ochtend bij het eerste licht stond de teller zomaar ineens op zes gevangen karpers. De stek was een chaos, er lagen drie vissen in netten en slings te wachten om te worden gefotografeerd, maar het was duidelijk dat we goed op de vis zaten en ze kwamen allemaal van de kanstekken. Het leek er dus op dat we de juiste beslissing hadden genomen om ons juist wat meer op de kanten te concentreren.


Tim met een beeldschone Franse

Het tempo waarin we runs kregen bleef de hele week constant en we waren daardoor bijna dag en nacht in touw om te drillen, wegen, fotograferen, opnieuw uitvaren en bijvoeren. De hengels die we op het midden van het water hadden gelegd besloten we halverwege de week ook maar richting de lelievelden te verplaatsen aangezien we daar nog geen enkele actie op hadden gehad.


Flink aanpoten!

Ondanks dat de stek die Erwin en ik bevisten veruit de meeste vissen produceerde, werden er op de andere twee stekken ook een aantal mooie vissen gevangen. Zo mocht Frank zijn persoonlijk record aanscherpen met de machtige spiegel van 40,8 pond en Wilko met een eveneens prachtige spiegel van 32 pond. Reden voor een feestje dus! In totaal wisten we met zes man maarliefst 79 prachtige karpers te vangen. Stuk voor stuk mooie vissen, waarvan het meerendeel mooie spiegelkarpers betrof.


Ook Frank wist zijn pr scherper te stellen

Ons weekje op Lac Serreire was dus meer dan geslaagd. Het is een mooi water, gelegen in een rustige omgeving met prachtige karpers. Een mooi voorbeeld van een water wat goed beheerd wordt. Het enige nadeel is misschien de afstand. Het is namelijk wel een flink stuk rijden en het ligt eraan of je dat ervoor over hebt als je bedenkt dat er in Noord Frankrijk meer dan genoeg soortgelijke meertjes te vinden zijn. Toch zie ik mezelf nog weleens terug gaan, of misschien naar het naastgelegen Badgers Holt wat op hetzelfde complex ligt en ook onder het beheer van Bob valt. We zullen zien.


Lac Serreire

Lac Serreire heeft in ieder geval in alle opzichten een goede indruk op ons achter gelaten en voor de mensen die een stukje rijden niet schuwen is het water daarom zeker de moeite waard om eens te bevissen! We hebben onze belevenissen trouwens ook op film vastgelegd en daarvan zullen we de komende weken een drietal filmpjes laten zien op CarpFeeling.

Advertentie
Reacties

Plaats een reactie

U bent momenteel niet ingelogd bij CarpFeeling. Als u een reactie plaatst moet u het opgegeven e-mail adres valideren middels een e-mail die ontvangt. Uw e-mail adres wordt voor de rest niet gebruikt. Het is maar een simpele muisklik, maar zo weten we wel zeker dat er geen misbruik van gemaakt wordt zonder in te boeten aan gebruiksvriendelijkheid. Maar als u zich aanmeldt of registreert dan hoeft dit niet en is uw reactie direct zichtbaar, nog net wat makkelijker dus.